5 Haziran 2010 Cumartesi

TITANIC RESORT HOTEL - ANTALYA

Küçük bir tatil için Antalya'dayız. Antalya'da yaşayan turizmci arkadaşımız Ajda'nın tavsiyesi ile burada karar kıldık. Titanic Otel'i gelip geçerken görmüşlüğüm vardı ancak bu ilk konaklamam. Titanic'ten esinlenmiş mimarisi ile yanındaki diğer otellerden hemen ayırt ediliyor. İçeride de birçok detay denizcilik temalı.
Otelin ön taraftan , yani deniz tarafından görüntüsü çok etkileyici. Önünde oldukça büyük bir yüzme havuzu var. Bu havuzun hemen yanında ise bir adet olimpik boyutlarda yüzme havuzu daha bulunuyor. Biz otelde bulunduğumuz dönemde doluluk oranı %90 civarında olmasına rağmen havuzlar tenha bile sayılabilirdi. Tabi bu durumda benim gibi denizi tercih edenlerin sayısının çok olması başlıca etken. Denizde ise iskelede bulunan şezlong ve yastıklar herkesin favorisi olmaları itibarıyla sabah saatlerinde doluyorlar. Kumsalda bulunan şezlonglar fazlasıyla yeterli sayıda.

Gördüğünüz minik geminin içi Kids Club yani Çocuk Kulübü. Hatırı sayılır miktarda çocuk animatörü olduğunu da yeri gelmişken belirteyim. Zaten otelin genelinde çocuklu ailelerin sayısının fazlalığı bu durumu net olarak gösteriyor. Çocuklar da gayet mutlu mesut oynuyorlar.

Ana restoran "Parkfora". Sabah , öğle ve akşam açıkbüfe burada. Girişte sizi "gemi eskileri" karşılıyor.
Kahvaltı ile başlıyoruz. 3 öğün açık büfe çok zengin. Kahvaltıda çok sayıda peynir , zeytin , reçel , tereyağı çeşitlerine ilave olarak omletler , pancake'ler , simitler , gözlemeler ve daha neler neler... Burada zor olan nefsinize hakim olmak ve bünyeyi fazla zorlayacak kadar yemekten kaçınmak. Ama ne mümkün!!!

Ekmekler restoranın bir köşesinde bulunan fırında yapılıyor ve sıcak sıcak masanıza geliyor.
Pide sadece Ramazan'da yenir diye bir kural yok , iyi ki yok , taze pideyi özlemişiz.
Tepedeki lambalar kırmızı ışık veriyor ve hafif ısıtarak pidenin soğumasını önlüyor. Bu sistem öğle ve akşam yemeklerinde çok daha fazla kullanılıyor. Tezgahta bekleyen yemekler soğumadan servise hazır tutuluyor.

Kahvaltı sonra sahile giderken kedilerin keyif seansına denk geliyoruz. Onlar da güneşin tadını çıkarıyorlar :)
Her akşam mutlaka kuzu güveç yapılıyor ve restoranın en çok talep gören yemeklerinden. Güveç harikaydı. Altında bulunan mangala dikkatinizi çekerim!!!

Bu yengeç otel yemekleri içinde en fazla akılda kalanlardan birisiydi.

Tatlı konusuna ise hiç girmesek diyeceğim , olmayacak. Belki de otelin en iyi olduğu konuydu.



Öğle yemeği için denizden çıkıp ana restorana gitmek zor diye düşünürseniz , tam yolun yarısında Otağ Çadırı'na alalım sizi efendim. Burada pide ve gözleme çeşitleri , lahmacun , mantı ve börek var. Gözlemeler elde açma ve sacda pişiyor , lezzeti harika. Pide fırını yine çok başarılı , tüm pide çeşitleri ve lahmacun parmaklarınızı yedirecek kadar iyi. İstediğiniz pide çeşidini söylemeniz yeterli. Ayrıca ayran ve demleme çay da bulunuyor.


Ayrıca Otağ Çadırı'nın hemen yanında bir restoran daha bulunuyor. Burası da çadır gibi 12:00-16:00 saatleri arasında hizmet veriyor . Burada ızgara çeşitleri , hamburger ve piliç çevirme yiyebilir , biranızı yudumlayabilirsiniz.
Sonrasında saat 17:00'da havuzun yan tarafında bulunan barda çay saati başlıyor. Şu kadarını söyleyebilirim. Bugüne kadar kaldığım oteller içinde en zengin çay saati Titanic'teydi. Pasta çeşitlerinin yanı sıra sandviçler , meyveler , kekler , lokma , simit , peynir ve daha hatırlayamadığım bir sürü yiyecek.
Titanic'te akşam yemeği için ana restoranın dışında 3 adet A la Carte restoran var. Türk , İtalyan ve Deniz Ürünleri restoranları. Buralar için saat 16:00'a kadar rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Yemekler kişi sayısına göre yapılıyor. Kişi başı 10 euro ücreti var.
Titanic'in en keyifli yerlerinin başında kocaman iskelesi geliyor. Burada rahat yastıklara uzanabilir , güneşin ve denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. İskelenin girişinde bulunan bar , soğuk içecekler için uzaklara gitmenize fırsat vermiyor. İhtiyacınız olan herşey yakınınızda yani. Bazen minik ziyaretçileriniz de olabiliyor :)
Tatilin kötüsü olmaz derler lakin Titanic'te tatil sizi başka bir boyuta taşıyor. Hem dinlenmek , hem de bize yaşamı daha sevdiren lezzetleri tatmak biraraya gelince işte orası Titanic oluyor. Antalya tatili düşünenlere güzel bir alternatif sunuyor. Internet sitesinde İstanbul'da da Titanic otelleri olduğunu göreceksiniz. Ben Kartal Business'te kalmış biri olarak o oteli de tavsiye ediyorum. Gerek konforu , gerekse olağanüstü kahvaltısıyla gönlümüzde taht kurmuştu.
Titanic De Luxe Resort Hotel
Kopak Çayı Mevkii
Lara Antalya
Telefon : 262 - 352 02 02

3 yorum:

mehmet dedi ki...

otelin kendisi olsun yemekler olsun harika ama buranın fiyatlarını merak etmiyor degilim:)

Oburcan dedi ki...

Ben fiyat hakkinda konusmayayim. Mevsimsel olarak cok degisiyor cunku. Ama fiyatini hakettigini soyleyebilirim.

inci bezmez dedi ki...

mrb tıtanıc resort ailesi...öncelikle yemekleriniz ve oteliniz harika. ramazan bayramının ilk günü otelinize giriş yapmış olup 15 eylülde cıkıs gerceklestirdim.bütün animatör arkadslara basları aytekin beye sonsuz saygı ve sevgilerimi sunuyorum.. samet ömer gökhan buket zeynep emmy burak serkan bu arkadaslarada ayrıca tsk ederım..seneye görüşmek üzere..

ShareThis

Related Posts with Thumbnails