30 Haziran 2010 Çarşamba

PİLAVİ - ANKARA

Sokak yemeği dendiği vakit aklımıza ilk gelenlerden biri nohutlu pilavdır. Bendeniz seyyar tezgahlarda satılan nohutlu pilavın en iyi müşterilerinden biriyimdir. Hele kış günlerinde sıcak pilavın buharıyla camları buğulanmış pilav tezgahının önünde beklemenin keyfini yaşamak için sıkı bir pilavsever olmak gerekir.
Daha önce Eskişehir'de gördüğüm sadece pilav satan lokanta konsepti ile Ankara'da da karşılaşınca ilk fırsatta denemeye karar verdim. Akay Caddesi'nin üst köşesinde bulunan Pilavi ofisimize yakınlık açısından da bize çok uygun.
Çok büyük bir mekan olmamakla birlikte içerinin beyaz ve kırmızı tonlarının hakim olduğu dekorasyonu oldukça şık. Çok temiz bulduğumu da belirteyim.
4 pilav çeşidi var. Bunlar bulgur , sade pirinç , sebzeli ve nohutlu pirinç pilavları. Bu pilavları yoğurt , cacık ve ızgara tavuk ile birleştirerek menüler oluşturmak mümkün görünüyor.
Biz Pilavi ile tanışmamız vesilesiyle en sevdiğimizden başlamaya karar verdik ve nohutlu pilavın giriş menüsünü aldık. Cacık ve pilav. Pilavi'de garson yok , self servis. Kasanın önünde yiyeceğimize karar verdik , tepsilere aldık ve yerimize oturduk. Tabak , çatal , kaşık , bardak , tüm malzemelerin kullan-at olmasının çok hoşumuza gitmediğini söylemem lazım. yemeğimin köpükten yapılmış tabağa konması ve plastik çatalla yemek zorunda kalmak hoşuma gitmiyor.
Cacık için övgü dolu sözler söyleyemeceğim ama kötü de diyemem , orta karar bir cacık. Cacık yerine kapalı ambalaj yoğurt alternatifi de var.
Nohutlu pilav , menülerde üstünde haşlanmış tavuk etiyle birlikte servis ediliyor. Ben beğendim. Ana ürünü pilav olan bir lokantanın pilavının çok lezzetli olması şarttır. Bu pilav tavuk suyu ile yapılmış. Nohut ve tavuk ile birlikte tadı daha da güzelleşmiş. Kesinlikle iş yapacak bir pilav. Yemeğin yanında ev yapımı kızılcık suyu istedim. Bu da heryerde görmediğimiz , değişik bir lezzet. Bunu da beğendim.
Pilavi'nin pilavından çok memnun kaldık. Öğle yemeklerimiz için iyi bir alternatif oldunu düşünüyorum. Pilavın yanında tavuk kanat ve baget gibi seçeneklerin olması menüleri zenginleştiriyor. Yine de hiçbiri olmasa bile , sadece pilavı ile benim için gidilecek yerler listesine dahil olmuştur.
Pilavların tabak fiyatları 3 TL , menüler 6-7 TL. Her sabah ev yapımı taze poğaçanın olduğunu da not ettik , onu da deneyeceğiz.


Pilavi
Akay Caddesi No:25/C
Kızılay Ankara
Telefon : 312 - 418 50 30

4.Cadde No:33/C
Yıldız Ankara
Telefon : 312 - 442 02 75

6 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

Bu nohut pilav olayını Ankara'da değilde, İstanbul'da güzel bir yere gitseydiniz bence iyi olurdu. Benim de Ankara'da aramama rağmen bir türlü İstanbul'daki tadını bulamadım, yinede burayıda tavsiyelerin arasına ekledim denemek lazım.

Oburcan dedi ki...

Fatih haklısın.Benim nohutlu pilav maceralarım da hep İstanbul'dadır. Zaten Ankara'da var mı bilmiyorum.Ama esası İstanbul'dur.Yine de Ankara'da , öğle yemeği için alternatiftir.

Adsız dedi ki...

ankarada tunalı nın odaki kebap 49 un önünde geceleri duran bir nohut-pilavcı var.bu arada kolesterole dikkat oburcan .sevgiler ümit.

Oburcan dedi ki...

Bilgi için teşekkürler Ümit,listeye kaydettim!!Kolesterol konusuna girmesek???

Adsız dedi ki...

selam ben senay, gercekten super bir site, eger facebook veya twitter varsa eklemek isterim...

Oburcan dedi ki...

Merhaba Şenay,
güzel sözler için teşekkür ederim. Twitter kullanıcı ismim oburcan , sağ üstte butonu var. Facebook hesabını da bu akşam oluşturacağım.
Sevgiler
Oburcan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails