21 Haziran 2010 Pazartesi

MEHTAP CAFE - İSTANBUL

Geçen haftasonu İstanbul'da kuzen İdil ve müstakbel eşi Özgür'ün misafiriydik. Kahvaltı için tercihimiz Emirgan. Mehtap Cafe daha önceden bildiğimiz bir yer değil , kuzenin tavsiyesi. Bir Ankaralı İstanbul'a gelince ilk gideceği yer şüphesiz boğaz olacak. Mehtap Cafe'nin yeri harika. Mehtap'ta kahvaltı seçenekleri fazla. Kahvaltı tabağı peynir , zeytin , bal ve kaymaktan oluşuyor. Bu seçim tek başına biraz sınırlı. Üstünü tamamlamanız gerekiyor. Peynir ve zeytin kaliteli.
Bu masanın en lezzetli tabaklarından biri bal ve kaymak. Bilhassa kaymak harikaydı. Balın üstüne Coca Cola reklamı almamız da iyi oldu :)
Börek geçen haftadan tadına doyamadığımız bir lezzet(Bakınız : Mudanya Yaşayanlar Börekçisi). Mehtap'ın böreği de gayet iyi.
Yine geçen haftadan hatırlayanlar olacaktır , peynirli börek üstüne pudra şekeri serpildi!! Kaşıkta da Coca Cola reklamına dikkatinizi çekerim :) Sponsorumuz sağolsun!!!

Masada ekmeklerle birlikte sıcak lavaş geliyor. Tereyağı ile herkesin beğenisini topladı.
Sıra geldi yumurta çeşitlerine. Eşimin tercihi bol peynirli menemen. Peyniri tahminimizden de fazlaydı!!
Ben klasik yağda yumurta istedim. Güzeldi.
Kuzen ve Özgür , tercihlerini sucuklu yumurtadan yana kullandılar ve çok iyi ettiler. Zira sucuk harikaydı.
Bu güzel kahvaltıyı Türk kahvesi ile bitiriyoruz.
Kahvaltı çok iyiydi. Çeşit olarak çok geniş değildi ancak temel malzemelerin hepsi çok lezzetliydi. Karnımız tam karar doydu. Boğaz havasının verdiği keyfi ise tarif etmek mümkün değil.
4 kişi kahvaltı için 100 TL ödedik. Bu ortamda , bu lezzet için makul bir fiyat. Mehtap Cafe'de gün içinde pide ve tatlı çeşitleri de mevcut.
Mehtap Cafe
Sakıp Sabancı Cad.
No:23-25
Emirgan İstanbul
Telefon : 212 - 323 65 00
www.mehtapcafe.com

4 yorum:

MMO dedi ki...

Bu mehtap cafe yazısını daha neler takip edecek acaba? İyi yemişsiniz, afiyet olsun. :)

Oburcan dedi ki...

Teşekkürler. Bir takım yerler olacak tabi,yavaş yavaş gelecek hepsi :)

Adsız dedi ki...

Oburcan
siteni okumak benim gibi yurt dışında yaşayanlar için ısdırap olsada okumadanda olmuyor.Yutkunarak okuduğum satırlarında sana gıpta ile bakıyorum.Yılsonuna doğru artık kesin dönüş yapmayı umut ederek,bir yandanda geldiğim zaman gideceğim yerlerin listesini oluşturmaya çalışıyorum.İşte o zaman sana daha keyifli yorumlar yazacağım,şimdilik hasret ve özlem.
Sevgiler
Mehmet Özer

Oburcan dedi ki...

Sevgili Mehmet selam,
yutkunma konusunda elimden birşey gelmez,üzgünüm. Geri dönüşünüzden sonra elimden geleni yaparım :)
Sevgiler
Oburcan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails