14 Haziran 2010 Pazartesi

KEBAPÇI İSKENDER - BURSA

Aslında tatsız bir sebeple Bursa'dayız ancak bulabildiğimiz küçük zaman aralıklarında bu şehrin inanılmaz lezzetlerini keşfetmek için yollara düştük , Bursa kazan , biz kepçe dolaştık.
Bursa dendiği vakit aklımıza ilk gelen lezzet doğal olarak İskender'dir. Tarihi 1850'lere kadar dayanır ve rivayet edilir ki İskender Efendi ile başlamış ve babadan oğula devam ederek günümüze ulaşmıştır.
İlk İskender denememiz için Yavuz İskenderoğlu'nu seçtik. İstanbul Yolu üstünde As Merkez Alşveriş Merkezi 'nin yanında yer alıyor.
İçerisi ferah. Duvarlarda eski fotoğraflar ve gazete kupürleri.
Görüntü olağanüstü. Kömürler itinayla yerleştirilmiş , yavaş yavaş etle haşır neşir oluyorlar.
İskender kebabımız masaya geldikten sonra üstünde gezdirilen ekstra tereyağı gibi içimiz de cız ediyor.
İskender , yanında yoğurt ve patlıcan ezme ile birlikte servis ediliyor. Üstüne erimiş tereyağı ve salça sosu ilave ediliyor. Lezzeti bildiğiniz İskender'lerden farklı ve onlara göre çok daha iyi. Ancak insanı kendinden geçirecek kadar da değil. Yine de başka şehirlerde İskender diye yediklerinizin hepsine fark atar.
İskender'in yanında geleneksel olarak üzüm şırası içilir. Şıra kendi üretimleri ve denemeniz şiddetle tavsiye edilir.
Önce kötü haber ; gerçek İskender'in nasıl birşey olduğunu anlamanız için Bursa'ya gelmeniz şart. Eti , tereyağı , sosu , hep birlikte burada başka oluyor. İyi haber ise şu ; Yavuz İskenderoğlu'nun İstanbul , Eskişehir ve Bodrum'da şubeleri mevcut. Şubeleri denemedim ama deneyenler izlenimlerini yazarlarsa sevinirim. Fiyatlar biraz pahalı , 1 porsiyon İskender 20 TL.
Kebapçı İskender
As Merkez Yanı
Yalova Yolu 9. Km
İstanbul - Bursa Girişi Tofaş Fabrika Karşısı
Bursa
Telefon : 224 - 261 60 30
Kardeş site Löplöpçüler'den ( www.loplopculer.com ) Semih'e fotoğraf katkısı için teşekkür ederim.
Meraklısına Gezi Notları
Görmeden Dönmeyin
Uludağ
Tarihi Çınar
Kapalıçarşı
Ulu Cami
Yeşil Cami
Cumalıkızık Köyü
Yemeden Dönmeyin
İskender
Pideli Köfte
İnegöl Köfte
Kestane şekeri

5 yorum:

Adsız dedi ki...

anlaşılan oburcan leyleği havada görmüş.bilmiyorum hala duruyomudur ama ben sütaş ın özdilek yanındaki tesislerinde yediğim iskenderi unutamam.bi de zeynel köfteci.afiyet olsun.ümit

Oburcan dedi ki...

Zeynel'e sıra ancak 3 yazıdan sonra gelecek :)

Löplöpcü dedi ki...

Yarasın oburuma.

Peki hangisini sen daha çok sevdin?

Senden 2 hafta önce yaptığım Bursa turunda çarşamba günü Cemil'de yedim, perşembe günü Kebapçı İskender'de yedim. Bence Cemil daha iyiydi. Hem lezzeti hemde servisi, hemde personelin güleryüzlülüğü...

Oburcan dedi ki...

Katiliyorum, Cemal Cemil daha iyiydi.

Unknown dedi ki...

Bursa mudanya yolundaki tesiste gitme fırsatım oldu. Kebapçı iskenderden Allah razı olsun böyle bir lezzeti icat etti. Ancak mirasçılarının böyle bir fiyata bu iskenderi sıfır güleryüz ile sattıklarını görse kahrolurdu heralde. Ulus hacı bayram kebapçısında yediğim iskender bile daha lezzetliydi. Cemal Cemil Usta 10 ise Kebapçı iskender 6.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails