Anadolu'da , bilhassa İç Anadolu ve Adana tarafında iş yapanlar bilirler , esnafın öğle yemekleri için başlıca yemeği güveçtir. Bir gece önceden özenle hazırlanan güveç , sabah 9 civarında fırına gönderilir , illa ki odun fırını olacak tabi. Fırının en uzak köşesine yerleştirilen güveç yavaş yavaş pişer , saat 1 gibi fırından alınır ve sahibine gönderilir. Yanında dumanı tüten ekmekle birlikte!! Dükkanın arka tarafında sofra kurulur. Racon , tabak ve çatal kullanmamaktır. Herkes güveçten ve sadece ekmek kullanarak yer. Güvecin içeriği illere göre değişir. Kayseri'de bölgenin geleneksel Yamula patlıcanı kullanılır. Rengi hafif açıktır. Tercihen kemikli kuzu eti , domates , biber , sarımsak ve az pul biber. Reçete budur. Yine Kayseri'ye özel uzun ekmekle birlikte masanıza gelir. Yiyeni mest eder , yemeyeni helak eder.
Kayseri'de bizlere böylesine bir ziyafet veren Z. Hanım ve personeline teşekkürlerimi sunarım. Varolun.
Tepsi Kebabı Tarifi
2 yıl önce
6 yorum:
abi bu bana yapılır mı yaaa...?
şimdi ben bu saatte nerden bulcam güveç yapan bi yer?
offf... canım nasıl çekti anlatamam :(
Tarifini verdim ama :)
cok guzel bir yemek bence de oburcan bey, burada hele yaninda ki o guzel ekmekler de yemege bir kat daha lezzet katmistir. bende bir kayserili olarak yazilarinizi takip ediyorum
o halde devam :)
Merhaba..
Şehr-i Kayseri ve güzellikleri ile eşim münasebeti ile , 5 sene önce tanışma fırsatı buldum çok da memnun oldum..
Çok geniş , lezzetli ve renkli bir mutfağı var..
Şehrin tarifi dokusuna da hayran kaldım..
Paylaşımlarınız için teşekkürler,blogunuz iştah açıcı :)
emeğinize sağlık..
Sevgili Pepela ,
teşekkür ederim. Kayseri gerçekten çok özel bir yer.Yeni mekanlar yakında burada!! Lütfen izlemeye devam :)
Yorum Gönder