13 Haziran 2010 Pazar

EDİRNE KIRKPINAR LOKANTASI - ANKARA

Muhtemelen benim eksikliğim , Armada'da açılana kadar Edirne Kırkpınar Lokantası'nın ismini duymamıştım. 1 hafta önce Armada food court'un arka tarafında açılmış. Sanırım daha öncesinde Kekik restoran vardı.
Köşe olması nedeniyle 2 cepheli , içerinin dekorasyonu ve aydınlatması çok iyi. Tüm yemekler gözünüzün önünde , fiyatları üst tarafta , kolayca okunabiliyor. Masalar ve uzunlamasına yer alan sıralar çok rahat. Sistem biraz karışık gibi gelebilir ama personel çok başarılı takip ediyor. Siz sıraya girip yemeğinizi sipariş ediyor ve masanıza geçiyorsunuz. Az sonra yemeğiniz geliyor. Yemek bitince kalkıp hesabı kasada ödüyorsunuz.



Yemek çeşitleri inanılmaz. Çorbalar , sebzeler , kuzu tandır , tas kebabı , Abant kebabı , çardak kebabı , islim kebabı sadece birkaç tanesi.


Ayrıca ortada salata bar var. Çeşit olarak çok fazla değil ancak tüm salatalar çok lezzetli. Turşular Çubuk'tan.

Buranın 2 spesiyalinden bir tanesi köftesi. Köfte harika. Son zamanlarda yediğim en iyi köfte diyebilirim. Kırkpınar Lokantası , Edirne yakınında kendi çiftliğinde beslediği hayvanların etlerini kullanıyor. Eti gerçekten özel. Ancak sadece et değil , ince doğranmış soğanı , tam karar ekmeği ve az baharatıyla köfte reçetesi de gayet iyi. Tüm bunların üzerine ızgarada kararında pişirilmiş olması eklenince ortaya bu güzel lezzet çıkmış. Burada 1 uyarım var ; köfte , suyunu muhafaza etmesi için biraz az pişiriliyor , içi pembe kalıyor. Bence harika ancak eşimin hoşuna gitmedi. Restoran yetkilileriyle konuştuğumda bayanların bu konuda daha hassas olduğunu bildiklerini , bayanlar için hazırlanan köftelerin biraz daha fazla pişirildiğini belirttiler , ki bence de doğrusu bu. Bence en iyisi en baştan tercihinizi buna göre belirtmeniz. Fakat sonuçta bu nefis köfteyi tatmanız şart!!!

Kırkpınar'ın diğer spesiyali Edirne'nin tava ciğeri. İnce dilimler halinde kesilen ciğer una bulanıyor ve tel süzgeç içinde sallanarak unun fazlası dökülüyor ve derin yağda kızartılıyor. Ciğer'i de sevenlerine tavsiye ederim.
Tatlı olarak peynir helvası aldık. Görüntü ve lezzet olarak höşmerim benzeri.
Sonuç olarak inanılmaz köftesi , leziz ciğeri ve salatası , iyi görünen yemekleri ile Edirne Kırkpınar Lokantası Ankara'ya bir renk getirecek , burası kesin. Biz çalışan kesimin öğle yemeklerinde yaşadığı sıkıntılara da iyi geleceğini söyleyebilirim , çünkü geniş yemek menüsüyle her zevke hitap ediyor. Yemek sonrası çay makinelerinden "ikram" çayınızı içebilirsiniz. Fiyatlar ortalama , sebze yemekleri 7-10 TL , köfte ve ciğer 9-10 TL , kebaplar 12-16 TL.
Edirne Kırkpınar Lokantası
Armada AVM Kat : 3
Söğütözü Ankara
Telefon : 312 - 219 05 19

4 yorum:

MMO dedi ki...

Şu tava ciğerini yemek bir türlü kısmet olmamıştı, bari Ankara'da yiyeyim, teşekkürler oburcan. :)

MMO dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Ankara Mahpusu dedi ki...

Oburcan senin eksikliğin değil sadece, benim de eksikliğim :-) Ben de daha önce duymamıştım burayı. Yemekler hakikatten fena değil, hele ki food court ortamı için gayet iyi.

Oburcan dedi ki...

Kirkpinar iyidir :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails