9 Haziran 2010 Çarşamba

DADAŞLAR TORTUM CAĞ ET EVİ - ANKARA

Bu aralar şansımız Oltu kebaptan açıldı. Çalışanlarımızla yiyeceğimiz yemek için genel istek bu yönde gerçekleşti. Bana düşen sadece daha önceden lezzetini bildiğim ancak blog'da yazmadığım bir yere götürmek oldu. Eski ofisimizin yakınında olan Dadaşlar Ankara'da bu türün iyilerindendir.
Dadaşlar Öveçler'de ofislerin ağırlıklı olduğu bir muhittedir. Bu sebeple öğle saatlerinde "iğne atsan yere düşmez" boyutuna geçerler. Biz biraz da mecburiyetten 14:30 civarında gittiğimiz için daha rahattı.
Girişte yer alan tezgahın görüntüsü...
Masaya oturduğunuz andan itibaren içecek tercihiniz dışında bir şey söylemenize gerek yok. Herşey sırasıyla geliyor. Taa ki yeter diyene kadar. Oltu kebabı yerken usul şöyledir : etiniz tabağınıza konarken bir şey söylemezseniz bitince gelmeye devam eder. Şiş konduğu sırada yeter diye belirtmeniz lazım. Yoksa acımadan getirirler :)
Acılı domates ezme ile başladık. Ezme gayet güzel.
Salata vasattı. Kenarındaki pancarlar ise kötüydü. Çoban salata ise diğerinin aksine gayet iyiydi.
Biber turşusu ve soğan Oltu kebap ile güzel gider. Maalesef hafta içi soğan bize uzak!!
Ve kebabımız masada. Gayet iyi pişmiş. Lezzeti , baharatı , herşeyi yerinde. Ankara'da Oltu kebabın iyi örneklerinden bir tanesi daha!!

Yemek sonrası tatlı olarak yine Erzurum'dan kadayıf dolması. Ancak bu tatlı , et kadar başarılı değil. Şekeri az , tadı zayıf. Kaymak fiilen var ama tadı ortada yok. Hiç memnun kalmadık.
Tatlı ihtiyacımızı çilek ikramı giderdi. Üstünde az pudra şekeri gezdirilmiş çilek harikaydı.
Yemek sonrası çay ikramı için teşekkürler. Yeri gelmişken bu çaylardan 2-3 TL para alan işletmeleri buradan bir kez daha "sevgiyle" anıyoruz :)

5 kişi , 3'er şiş Cağ , 3 tatlı ve salatalar , hesap 155 TL. Benim hesabıma göre 1 şiş 8 TL , normal sayılır.


Dadaşlar Tortum Cağ Et Evi
1324. Cadde(Eski 7. Cadde)
No:20
Öveçler Ankara
Telefon : 312 - 472 20 20

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Yeni keşfettiğim blogunuz için tebrik ediyorum,harika.Şehir olarak çok işime yarayacak yerler olmasa da içeriği çok doyurucu.Ben yine de size İstanbul ve Konya ile ilgili bir liste göndereyim.Bakarsınız yolunuz düşer,yararlanabilirsiniz.Başarılar.Afiyet olsun.

Unknown dedi ki...

Bence Dadaslar Tortum Cag kebabcisi (Ankara-Ovecler) edindigi ismin uzerine yatarak, seri uretim kebab cikartip bunu hayvan besler gibi musterinin onue getirmeyi lokantacilik saymaktadir. Kaliteyi ve insana hizmeti ikinci plana atmistir.

Son gidisimde tekrar buraya gelmemek icin kendime soz vermistim. Ama gelgelim, okuyun.

Dun gece (26 Agustos 2010- ramazan ayinin ortasi)esimi oveclerde methini duydugum Adana kebapcisina goturmeye karar verdim . Iftardan sonraydi, ve yeri bulamadik . Esim cok acikmisti, daha fazla dolastiramadim. Malum yere yani Dadaslar tortum cag kebabcisina girdik. Servis istedik . Kurumus coban salatasini, ve ezmeyi sormadan masamiza koydular. Ayrani ayrica istedik.

Ilk cagimdaki (cag - sis demektir) 5-6 parca etin bir bucuk tanesi tamamen yag idi. Diger parcasi ise kosele cikti. Cignedim ve tukurdum. (Ayni donerden bir parca kosele nasil cikar aciklarmisiniz ?)
Ikinci cagi geri cevirdim, esim aldi.
Cay sordular, istedik.

Sonra da hesabi . Hesapta 3 cag kebabi 19.50TL , ve bize sormadan getirdikleri kotu salata ,ezme, ve istedigimiz ayran icin de 22.50 TL yaziyordu. Sefi cagirip aciklamasini isteyecektim, esim tatsizlik cikarmayalim hadi gidelim deyince biraktim . Ama bu yorumu yazmam gerekiyordu. Firsat icin tesekkurler.

Cikarken uzattiklari kolonyayi munasip bir yerlerine sokmalarini oneriyorum.

Cenk Uyan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails