22 Haziran 2010 Salı

BURGER BAR - İSTANBUL

Benim gibi iflah olmaz bir burgersever için İstanbul seyahati kaçırılmaz fırsat. Yabancı zincirlerin standart burger'lerinden öte birşeyler tatmak istiyorum. Bu nedenle işi sadece burger olan yerlerin listesini yaptım ve umutla dolu bir şekilde İstanbul'a gittim. Sonuçta listeden sadece Burger Bar'a uğrayabildim ama liste baki , her an yeni bir İstanbul seferine çıkabilirim!!
Burger Bar , gerek internette okuduğum , gerekse arkadaşlarımdan hakkında olumlu sözler duyduğum bir yer. Yeri gayet basit , Reşitpaşa. En kısa tarifi İstinye Park'ın karşısından içeri giren cadde olarak tanımlanabilir.
Dekorasyon beyaz ağırlıklı , rahat ve ferah. 2 kişi mini burger istediği için mini burger menüsüne dahil olan kızarmış patatesten ekstra istemedik. Resmi yakından çektim , bu nedenle patatesler normal boyut görünebilir fakat değil. Kibrit patates. Grup , lezzeti konusunda ikiye bölündü. Erkekler beğenmedi , bayanlar beğendi. Kibrit boyutunda olmaları nedeniyle patatesin tadını alabilmek için bir tutam almam gerekti , çatal gelmediği için ellerimizle yedik , eller yağ oldu. Sonuçta ben beğenmedim.
Benim tercihim Dana Bacon Chesseburger. İçindeki malzemeleri kendiniz seçiyorsunuz. Benim burger'imin içinde relish sos , turşu marul ve karamelize soğan var. Ekmek güzel. Köfte kendini hissettiriyor ama lezzeti çok özel değil. Karamelize soğan ve dana bacon ise harika.
Mini burger içinde 3 adet burger var. 3 farklı sosla servis ediliyor ve yanında kızarmış patates var. Soslar içinde en beğendiğimiz blue cheese sos oldu. , burger'e çok yakıştı.
Burger Bar'ı konsept olarak çok beğendim. Lakin işi burger olan bir yerden daha kuvvetli bir lezzet beklerdim. Kömür ateşinin tadını ve is kokusunu alabileceğim bir köfte mesela. Yine de bu haliyle ortalamın bayağı üstünde. Burger Bar'da fajita ve falafel opsiyonlarınız da mevcut.
Burger Bar
Tuncay Artun Caddesi No:133/A
Reşitpaşa İstanbul
Telefon : 212 - 229 60 92
212 - 229 92 78

6 yorum:

MMO dedi ki...

Burgerler çok güzel görünüyor. Ben de İstanbul'a gittiğimde bebek'teki dükkan burgerde yemek istemiştim ama nasip olmadı. Bir dahaki sefere artık :)

Oburcan dedi ki...

Dükkan Burger'de listemde.Önce giden yazar :)

Löplöpcü dedi ki...

Üstad, Dükkana gidecek olursan, Armutlu'daki esas yerine git!! Bebekteki ve Levent'teki biraz sosyetik gelebilir. Ve sanırım ikisinde de gerçek kömür yok! Ama emin değilim.

Oburcan dedi ki...

Bunotu kaydettim, sagol Semih!

avşa adası dedi ki...

siteni ve yazılarını sevdim oburcan...
:)

Oburcan dedi ki...

Tesekkur ederim. İlgi ve yorumlarini bekliyorum :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails