29 Haziran 2010 Salı

BOLU AKIN LOKANTASI - ANKARA

Etlik'te Kasalar bölgesinde eski garajlar vardır , daha doğrusu varmış. Yıllardır yanından gelir geçerim , içeri girmemiştim. Eski garajları şu anda çevre ilçelere giden otobüsler kullanıyor. Lokantanın kapısında park edilmiş araçları ve içerideki insanları görünce içeride birşeyler olduğunu anlıyorsunuz. Kuruluş 1958. Böyle eski bir lokantayı benim bugüne kadar keşfedememem ilginç ama burayı bir İstanbul'lu olan , dost ve kardeş site Löplöpçüler'den Semih'ten (www.loplopculer.com ) duymam daha da ilginç. Semih'in keyifli anlatımları sonucu ilk fırsatta Bolu Akın lokantasına yolumu düşürdüm.
Izgara çeşitleri de olmakla birlikte ağırlık tencere yemeklerinde. Kuzu haşlama , fırında kuzu kızartma , patlıcan kebabı , Ankara tava , tas kebabı ve kurufasulye spesiyaller arasında.
Bahçede zar zor yer bulduk. Amaç yemeklerden azar azar almak ve mümkün olduğu kadar çok yemeğin tadına bakmak.
Patlıcan kebap ile başladık. Resimde görünen yarım porsiyon. Zaten görüntüsü anlatıyor. Patlıcan enfes. Et yok diye düşünmeyin , sağdaki patlıcanın altında koca bir parça et var. Eti de harika.
Pilavsız Patlıcan kebaba yazık olur. Pilav da yarım porsiyon. Pilav tereyağı ile yapılmış ancak bir özelliği daha var , et suyu. Et suyunun verdiği lezzeti alıyorsunuz.
Kuzu fırını kaçırmak olmazdı. Ancak et bölünemediği için bu 1 porsiyon. Kemikli kuzu etinin lezzeti istisnai denecek kadar güzel.

Gelelim mutfağa. Bolu Akın Lokantası'nın en önemli özelliği yemeklerin hala eski usül soba üstünde ve bakır tencerelerde yapılması. Malzemeleri de çok iyi. Eti ve sebzeleri çok kaliteli.
Fırın yemekleri de elektrikli fırında değil , sobanın içinde yer alan bölmede yapılıyor.






Bolu Akın Lokantası konumu ve mekanı itibarıyla lüks ve şık bir yer değil. Ancak lezzet arıyorsanız aklınıza gelecek ilk yerlerden biri olacağı kesin. Öğle saatlerinde çok yoğun. Fiyatlar yüksek sayılabilir , et yemekleri 14 TL. Izgara çeşitleri de mevcut. Son zamanların en keyifli keşfi oldu. Semih'e teşekkürler. Bir sonraki Ankara ziyaretinde buradayız.Bilgine...
Bolu Akın Lokantası
Eski Garajlar No:85
Etlik Ankara
Telefon : 312 - 341 34 32

11 yorum:

Deniz dedi ki...

Elektrikli ocak kullanmamalarına çok şaşırdım, bravo.

Oburcan dedi ki...

Katılıyorum. Artık odunla falan kimse uğraşmıyor. Bir de şu var ; Haziran ayında gitmiş birisi olarak mutfağın sıcağını yaşadım , sonuçta soba yanıyor!! Allah aşçılara kolaylık versin!

ankaraguclufatih dedi ki...

Burası tam benlik diyebilirim, senin bizlere sunmuş olduğun tavsiyelerini izlemeye devam ediyorum, buraya kesin gitmemiz lazım, bu yer bana uygun 5.yerin oldu teşekkürler. Unutmadan diğerlerini halen beklemekteyim...

Oburcan dedi ki...

Fatih hala izlemene sevindim. Senin mekanlara hala gidemedim,Cok mahcubum. Ama inan listemdeler, mutlaka gidecegim!!!

avşa adası dedi ki...

Bolu diyince aklıma geldi de, 5 sene boluda yaşamış biri olarak, Bolulu Hasan Usta'nın dükkanlarına her yerde rastlamıştım ama bir tek bolu da yoktu. ona anlam verememiştim. daha doğrusu vermiştim de, buradan o yorumu paylaşmak olmaz...

mehmet dedi ki...

bende burayı size onercektim gitmeniz isbet olmuş:)gecen yıl ramazan ayında gitmiştik yemekler cok guzel ama fiyat biraz pahalı olabilir

Oburcan dedi ki...

Katiliyorum. Fiyat biraz pahali olmakla biRlikte kesinlikle gidilmesi gereken bir yer.

Adsız dedi ki...

kesinlikle gidilmesi gerekir.bugün ilk defa gittim. iş yerime çok yakın olan bu yeri geç keşfettiğim için çok üzüldüm.paça çorbası da gerçek .ben özellikle çoban kavurma ve kabak tatlısını çok beğendim.sağlıcakla .ümit

Oburcan dedi ki...

Merhaba Umit,
evet , Bolu Akin lokantasi sehrin gizli cennetlerinden.Denenmeli!!!

mustafa dedi ki...

bir ankaralı olarak böyle eski ve osmanlı usulu yemek yapan bir yeri oburcanın sitesinden keşfettigim icin mutluyum.çorbalarından yemeklerine kadar enfes tatları tattım. BOLU AKIN LOKANTASINA teşekkür ederiz. İnanılmaz bir yer mutlaka gidip tatmak lazım.

Oburcan dedi ki...

Sevgili Mustafa,
afiyet olsun,yarasın :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails