10 Mart 2011 Perşembe

KÖMÜRHAN KAVURMA - TOKAT (2. BASKI)

Sık sık olmasa da tekrar yazıları yazıyorum. İşte o tekrarlardan bir tanesi Tokat'ta bulunan Kömürhan Kavurma. Yolum tekrar Tokat'a düştüğü anda ilk yemeğim kavurma oldu.
Tokat'a yaklaşık 10 km. uzaklıkta olan Kömürhan Kavurma salaş görüntüsünün altında lezzet hazinesi saklayan mekanlardan. Tek ürün et kavurma. Resimdeki sade görüntüsüne aldanmayın , lezzeti insanın aklını başından alan cinsten. Sinirleri tamamen ayıklanan dana eti ağır ateşte kendi yağıyla 3-4 saat pişiriliyor. Sonuç mükemmel. Yumuşacık et ruhunuzu okşuyor. Hatırı sayılır miktarda yağ içerdiğinden dolayı işin sağlık boyutuna girmiyorum. Sadece bu enfes etin keyfini sürelim.

Geçen sefer belki de ben görmemiştim. Tatlı dikkatimi çekti. Burma kadayıf kendi üretimleri değil. O inanılmaz etten sonra çok başarılı da diyemeyeceğim ama tatlı ihtiyacınızı giderecek kadar tatlı!!!

Kömürhan Kavurma bir defa daha bende iz bıraktı. Böylesine lezzetli bir eti heryerde bulabilmek mümkün değil. Yolu bu tarafa düşenler kaçırmasın lütfen. 1 porsiyon kavurma 10 TL , tatlı 5 TL.


Kömürhan Kavurma
Tokat-Turhal Yolu 10. km.
Keşkekler Petrol (Akpet)
Tokat

8 yorum:

nihalasli dedi ki...

Oburcan , kesinlikle sade bir goruntusu yok (: Cook lezzetli ve suyunu kaybetmemis bir et olarak duruyor.Uzerine kekik-kimyon ikilisi ile harika gider.
Afiyet olsun.

Oburcan dedi ki...

Sagol Nihalasli,
dedigim gibi, boyle eti heryerde bulmak zor. Ben baharatsiz tercih ettim ama kekik,kimyon,pul biber mumkun tabi.
Selamlar

Kaan dedi ki...

abi bu bizim Elazığ'daki kömürhan kavurma dan farklı bir yer galiba. Buna da gitmeli :)

ankaraguclufatih dedi ki...

Tokat'ta güzel yerler var diye çok duydum, eğer bir gün yolumuz düşerse kesin gidilmesi gereken yerlerden biri olarak hafızaya kaydettim. Yerini unutursam arttık tekrardan siteye bakarım. Bide şu meşhur kavurmacı ne oldu.

Oburcan dedi ki...

Fatih,
sana 3 mekan sözüm var.....hala var :)

halile dedi ki...

hocam et zaten böyle yenir sadece et olarak içine birşeyler doldurup yenmez

todor dedi ki...

hmmm nefis görünüyor.

Oburcan dedi ki...

Halile haklısın,et iyi olursa yanında başka birşeye gerek yok.

Todor,
sen anlıyorsun etten!!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails