24 Mart 2011 Perşembe

NOVOTEL - KAYSERİ

Accor'un Kayseri'de diğer oteli Ibis Otel'in yanıbaşında bulunan Novotel. Aynı konseptin biraz daha lüks ve hizmetleri genişletilmiş hali olarak tanımlanabilecek bir otel. Özellikle iş dünyasının sıkça kullandığı bu oteller , genel olarak aranan rahatlık , temizlik , kolay ulaşım , iyi yemek gibi temel noktalara özen gösteriyor. Ibis'te oda servisi , bellboy gibi bir takım hizmetlerden fedakarlık edilerek düşen fiyat , Novotel'de mevcut ve doğal olarak fiyatı bir miktar daha yüksek.  


Giriş alanı ve resepsiyon ferah ve aydınlık. İşlemler hızlı bir şekilde yapılıyor. Arka taraf restoran bölümü. Asansörde oda kartınızı kullanmanız gerekiyor.

Odalar açık renkte dekore edilmiş ve iç açıcı. Temizlik konusunda söylenecek söz yok. Odaya girdiğinizde ferah bir havası olduğu görülüyor. Yataklar konforlu. Çalışma masasının derinliği biraz dar olmakla beraber rahat. Oldukça geniş olduğu için yemeğinizi odanıza söylediyseniz bilgisayarda çalışırken hemen yanında yemeğinizi yiyebiliyorsunuz. Odada mini bar ve su ısıtıcı mevcut. Çay , kahve yapılabiliyor. Internet servisi ücretsiz ancak odalarda kablodan alıyorsunuz. Giriş alanında , resepsiyon ve restoranda kablosuz internet mevcut.

LCD televizyon masaya doğru dönebiliyor. Çalışırken televizyon izlemek zahmetsiz.

Girişte sol tarafta yer alan açık dolap kullanım açısından rahat. Değerli eşyalar için dijital şifreli kasa mevcut.


Açık büfe kahvaltıda çeşit yeterli. Sucuk ve pastırmanın memleketinde bu ürünlerden de örnekler mevcut.

Benim için en önemli kalite göstergelerinden olan peynir çeşitliliği ve kalitesi olarak Novotel kahvaltısı sınıfı geçer. Bunun yanında sote mantar , börek , çırpılmış yumurta , helva , sosis gibi malzemeler de açık büfede bulunuyor. Dilerseniz omlet veya sahanda yumurta da alabilirsiniz. Garsona söylemeniz yeterli.

Akşam yemeğinde otelde kaldım ve odada yedim. Restoran menüsünde oda servisinde 24 saat mevcut olan  yiyecekler belirtilmiş. Sade ve kolay anlaşılır bir menü oluşturulmuş. Benim tercihim Sezar salata ve somon balığı. Taze ekmekle birlikte geliyor. Ekmekler sıcacık.

Sezar salata otelde yemek için biraz riskli aslında. En ünlü restoranlarda bile hakkı verilerek yapılamıyor. Novotel Sezar'ı kesinlikle ortalamanın üstünde. Ülkemizde heryerde yaşanan kaliteli yabancı peynir bulunabilmesi sorunu çok açık ama elden gelen budur. Salatanın üstünde duran 1 parça ançuez de orijinaline yaklaşmış olduğunun göstergesi. Tebrik ederim , çoğu yerden daha başarılı.

Somon , püre ve ıspanak yatağında geliyor. Başlangıçta miktar olarak beklentimi karşılamadıysa da salata ile birlikte tam karar olduğunu anladım. Somonu ve yanındakileri çok beğendim. Ama fiyatı iddialı , 24 TL.

Novotel , konforu ve iş dünyasının ihtiyaçlarına göre oluşturulmuş diğer tesisleriyle son derece kaliteli hizmet veriyor. Bunun karşılığını da yüksek doluluk oranıyla görmüş. Kayseri'ye gideceklere 1 hafta öncesinden rezervasyon yaptırmalarını tavsiye ederim. Zira yer bulmak zaman zaman zor olabiliyor.


Novotel
Yeni Pervane Mahallesi
Koca Sinan Bulvarı No:163
38110  Kocasinan  Kayseri
Telefon : 352 - 207 30 00



Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails