6 Ekim 2010 Çarşamba

TRİLYE - ANKARA

Trilye , bu blog'u oluşturduğum Şubat 2009'dan beri gidilecekler listemin en başındaydı. Daha önce defalarca gittiğim ve her seferinde çok mutlu bir şekilde ayrıldığım , herkese tavsiye ettiğim bir mekandır.
Özel bir gün için Trilye'deyiz , evlilik yıldönümümüz. Bu vesile ile sevgilime , birlikte geçen tüm zamanlar için minnettarlığımı sunmak istiyorum.
Masaya gelen meze çeşitleri arasından beğendiğinizi gösteriyorsunuz , az sonra masanıza geliyor.
Pazar günü olmasının şöyle bir güzelliği varmış , sadece Pazar günleri Paella Trilye'nin ikramı!! Paella çok sevdiğim ve iyisini bulursam sınırsız tüketebileceğim bir yemek. Yakın zamandaki İspanya seyahatimde değişik örneklerini yazacağım. Trilye'nin Paella'sı da İspanya esintileri taşıyor.
Seçtiğimiz mezeler tabağımıza bu şekilde servis yapıldı. Hardal soslu avokado üstünde karidesi çok beğendik. Avokado gitgide daha fazla bulunabilen ve kullanımı yayılan bir meyve. Hardal sos dikkat çekici lezzetiyle bu ikiliye çok yakışmış. Enginar üstünde patlıcan salatası da lezzetli. Kabakçiçeği dolmasının içi biraz kuru ancak baharatı yerinde , tadı çok güzel.
Salata çok çeşitli ve taze malzemeleriyle beğenimizi kazandı. İçine sıkılan limonun keskin tadına bayıldım.
Ahtapot dolma yumuşacık ve iç malzemesi çok lezzetli.
Tereyağda karides baharatlarla birleşince çok güzel koku , görüntü , en önemlisi harika bir lezzet ortaya çıkmış.
Balığa geçmeden önce masamızın yanında küçük bir gösteri var. Sıvı azot içine atılan limon sorbe donuyor ve soğuk halde servis ediliyor. Görsel yönü ağır basan bir gösteri ancak çok hoş.


Deniz mahsullü linguine bize Alaçatı'dan kalan bir saplantı. O kadar güzel örneklerini yedik ki nerede görsek istemeden duramıyoruz. Ancak bu linguine 1 adım geride. İçine biraz maydanoz , çok az sarımsak istiyor. Tadına biraz daha deniz esintisi eklemek lazım. Malzeme miktarına ise diyecek yok. Başka bir yerde bu kadar deniz mahsulü aynı tabakta zor bulunur.
Mezelerin ardından balık için çok yerimiz kalmasa da en azından 1 çeşit deneyelim dedik , palamut ızgara istedik. Sağolsun garsonumuz hızımızın yavaşladığını görerek balığımızın yarısını servis etti , çok ta iyi etti. Sağolsun. Palamut ızgaranın tadı inanılmaz , kararında pişirilmiş , fazla değil.
Bu özel geceyi güzel bir tatlıyla noktalamak istedik. Tercihimiz çikolatalı sufle oldu. Suflenin tadı zengin , yanında servis edilen sos ile birlikte çok daha kuvvetli.
Çay ikramı sırasında gelen minik kutulardan nazar boncuğu ve minik lokumlar çıkıyor. Güzel ayrıntılar bunlar.
Trilye'nin denizi olmayan şehirden çıkarak 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin en iyi balık restoranlarından bir tanesi haline gelmesi inanılmaz gibi görünüyor ama gerçek. Her Ankaralı'nın gurur duyacağı bir mekan. Teşekkürler Süreyya Bey.

Trilye
Hafta Sokak No:11/B
GOP Ankara
Telefon : 312 - 447 12 00

16 yorum:

Deniz dedi ki...

Avokado üstüne karides'in sosundaki portakalı farkettiniz mi.. Çok başarılı bir ekleme. Yalnız bu mevsimde güzel enginarı nereden bulmuşlar anlamadım :) Bir de yemek sonrasında meyve kokulu oksijen verdiler mi? Yazmamışsın da merak ettim. Herneyse Trilye sonuçta, kesin süper bir ziyafet olmuştur.

Oburcan dedi ki...

İlk saatlerde kalkan masalarda limonlu oksijen varyetesini yaptılar , sonrasında yapılmadı , biz eksik kaldık :(

Kaan dedi ki...

afiyet olsun, nice mutlu yıllara. Tirilye benim de listemin yıllardır en başında. Anlattığın kadarıyla gerçekten harika bir yer. Bir de hesap ile ilgili bilgi versen merakım büyük ölçüde gidecek.

Oburcan dedi ki...

Sağol Kaan,
gecenin hesabı 20 cl. rakı dahil 170 TL

zOiplaNet dedi ki...

Nice sağlıklı, mutlu yıllarınız olsun. Tebrik ederim. Ahtapot dolma nefis görünüyor. Bir daha ki sefere onu ve sufleyi mutlaka deneyeceğim.

ALEV dedi ki...

Eşinizle size yemek tadında mutluluklar dilerim.
Alev

Unknown dedi ki...

Sevgili oburcan ,
Dostum gerçekten gittiğin yerler dehşet ve inan LCD'den bakınca bile midemiz yerinden oynuyor.Trilyeye ve Alaçatı'ya kadar hadi kabul ettik ok ama sevgili kardeşim giden var gidemeyen var :) Sizin şirkette yada ne iş yapıyorsan boş pozisyon var mı ?Şuna inan Vedat Miror'dan tek farkın arkanda NTV desteğinini olmaması ...

madammoda dedi ki...

Hepsi de muhteşem görünüyor ve şu tok karnıma bile yeme isteği uyandırdılar bende..
Trilye'yi ne zamandır duyuyorum ben de hemen ilk özel günde denene diyorum kendime ;))

lifegoeson dedi ki...

mutluluklar dilerim,güzel bir atmoster olmuş gerçektente.
mutluluklar güzel yemeklerle katmerleniyor :))
nice mutlu senelere...

Oburcan dedi ki...

Sevgili Erdem kardeşim teşekkür ederim. NTV desteği şart değil,sevenlerin desteği bize yeter(biraz fazlaca tribünlere oynayan bir cümle oldu,farkındayım,idare et :))

Madammoda Ankara'da Trilye diyorum.Sırada Kalbur var yazılacak ama ötesi yok.Ötesi Alaçatı!!!

Life , güzel dileklerin için teşekkür ederim. Darısı başına inşallah!!!

Oburcan dedi ki...

Alev çok teşekkür ederim.

Oburcan dedi ki...

zOiplaNet teşekkürler. Pazar günü gidiniz,Paella'yı kaçırmayınız :)

todor dedi ki...

unutmuştuk, bu vesile ile hatırladık, tekrar gidelim. ama bu sefer pazar günü olsun.

Löplöpcü dedi ki...

Kardeş tebrik ederim, daha nice uzun ve mutlu yıllara.

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

ne zaman gitsem ankara'ya mutlaka uğrarım, denk gelmezse eksik hissederim.Süreyya Bey çok harika bir iş yapıyor. Ilık midye dolma, seçtiğiniz balığın masaya önce sergilenmek üzere çiğ getirilmesi, ahtapot ve karides inanılmaz! Kışın ayrı güzel baharda ayrı güzel! Nice güzel yıllar dilerim size...

Oburcan dedi ki...

Yorum ve güzel dilek için teşekkür ederim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails