6 Ekim 2010 Çarşamba

LİDER PİDE - İSTANBUL

Lider  Pide yazısını 2 Mart 2009 tarihinde bu blog'un ilk zamanlarında yazmışım. Bu tarihin öncesinde ve sonrasında hemen hemen her İstanbul seyahatimde , toplantı sonrası , yol öncesi , İstanbul'a varış , ayrılış gibi değişik zamanlar ve bahanelerle Lider Pide'nin enfes pidelerinden yeme şansım oldu. Bu gece yine bir toplantı sonrası tam kadro Lider Pide'deyiz.
Çeşit az ve öz ; peynirli , kıymalı , kavurmalı ve karışık. Kalabalık olunca tüm çeşitler masaya geliyor , şanslıyız yani!!
Bu benim siparişim. yarım açık yumurtalı peynirli , yarım kapalı yumurtalı kıymalı. Tabi üstlerinde eriyen Vakfıkebir tereyağı!! Kolot ve tel peynir karışımı harika. Üstünde yumurta ile daha da güzel.

Kıyma , yumurta ve tereyağının birleşimi mükemmel. Pidenin üst kapağını kaşık olarak kullanarak yemeye başlıyorsunuz. Daha sonra alt tarafı. Lezzetinden sual olunmaz , hakiki , öz , has , mis Karadeniz pidesi...

Bu da 1 porsiyon içinde 1,5 porsiyon yumurtalı kavurmalı. Bunu yiyen de bir insan evladı :) Kelimelerle anlatmak lüzumsuz. İşte size pide...
Pideseverlere Lider pide için tavsiyem içi 1,5 porsiyon olacak şekilde sipariş vermeleri. Fiyatlar şöyle ; peynirli 10 TL , kıymalı 11 TL , kavurmalı 12 TL , karışık 13 TL. 1 porsiyon normal insanın karnını doyurur ama gözü doyar mı bilemem :)
Beni bilenler bilir , Karadeniz'de de çok gezerim. Şunu kesin olarak yazıyorum ; Lider Pide , Karadeniz bölgesi dahil olmak üzere Türkiye'de en iyi Karadeniz pidesinin yapıldığı yerlerde ilk 3 içindedir.

Lider Pide
Tepeüstü Mahallesi
Poyraz Caddesi No:36
Ümraniye  İstanbul
Telefon : 216 - 415 59 55

5 yorum:

Kaan dedi ki...

Kavurmalının tuzu nasıldı? Son yediğim Kavurmalı kaşarlıdan sonra 2 saat kendime gelememiştim.

Oburcan dedi ki...

Çok tuzlu değildi açıkçası ama yine de o kadar et yedikten sonra hararet oluyor insanda :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

ooff ooofff ne kaaaa güzellerrrrr

Löplöpcü dedi ki...

Abicim 6-7 senedir İstanbuldayım, daha bir türlü kısmet olmadı Lider'e gitmek :((
Geldiğinde haber ver mutlaka beraber gidelim

Oburcan dedi ki...

Tamam,gelecek sefer söz :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails