20 Ekim 2010 Çarşamba

KÜNAR PİDE - ANKARA

Künar pide konusunda değişik kanallardan gelen olumlu referanslara kayıtsız kalamadık ve bir öğle vakti küçük ve seçkin bir grupla Künar'a gittik. Yolunu tarif etmek lazım , biz biraz zor bulduk. Konya Yolu üstündeki demir köprüden 100. Yıl tarafına geçerek trafik ışıklarına kadar devam ediniz. Işıklardan sola dönerek yaklaşık 300 metre düz giderseniz , solunuzda Künar Pide , sağınızda Lale Makromarket'i göreceksiniz. Hoşgeldiniz.
İsminde pideyi görünce sadece pide olacağını düşünmüştük ancak menü daha geniş. Kiremitte et ve kebap çeşitleri de mevcut.
Künar'da Ege pidesi yapılıyor. Pidenin unu ve suyu Ege'den geliyor. Çeşit bol. Kıymalı , peynirli , biftekli , kuşbaşılı , ıspanaklı ve bunların kombinasyonları. 
Biz kıymalı , beyaz  peynirli-yumurtalı , özel Künar pide ve çöp şiş istedik. 
Önce ikramlar geldi. Yakın zamanda yazdığım yazılarda ikram diye önümüze getirilen tabakların özgün olması , olmasa bile kaliteli malzemelerden yapılmış olması gerektiğini yazmıştım. Buyrun işte özgünlük. Patlıcan salata değişik bir seçim. İçinde sirke var ve fark yaratmış.
Ve Künar'ın bombası. Domates turşusu. İşte demek istediğim şey buydu. Nadir bulunan bir lezzetle karşı karşıyayız. Tadı da bir o kadar kuvvetli. İşte bu!!! Tebrik ediyorum.
Ege pidesi nasıl olur , açıkçası fikir sahibi değilim. Ancak Künar'ın kıymalı pidesi ince ve çıtır hamuru , bol ve lezzetli iç malzemesi ile beğenimizi kazandı. Yaz aşkım Ilıca Dost Pide'nin kıymalı pidesine çok benziyor. Bu vesile ile Çeşme , Ilıca ve Alaçatı'ya selamlar!!
Beyaz peynirli ve yumurtalı pidenin iç karışımı harika. Peynirle karıştırılmış ve az çırpılmış yumurta pişince hafif kabarmış. Güzel hamurla odun ateşince birleşince ortaya bu enfes pide çıkmış. Şahsen benim en beğendiğim bu oldu.
Özel Künar pide ince kesilmiş biftek ve kaşar peynirinden oluşuyor. Daha lezzetli olmasını beklerdim açıkçası ancak pide beklentimi karşılamadı.
 Son durak çöp şiş. Sac üstünde pişerek gelen et yumuşak ama tadı vasat. Pek ilgimi çekmedi.
Künar Pide'yi  Ankara'da gidilebilecek pideciler listemize yazdık. Kıymalı ve peynirli-yumurtalı pideleri başarılı , kalanlar denemeye değer. Fiyatlar makul , pideler 7-12 TL , kebaplar 10-12 TL. Hesap 45 TL. Tahinli pideyi unutmadım , bilakis sona sakladım. Tahin alerjisi olan bana yapılacak şey değil bu. Uzaktan gördüğüm kadarıyla tahin miktarı fazlasıyla tatmin edici. Tadının da çok iyi olduğuna eminim. Deneyenlerin yorumlarını beklerim. Künar'da kredi kartları , Sodexo , Multinet vb. her ödeme şekli geçerli.

Künar Pide
Karakusunlar Caddesi
34. Cadde No:43/A
100. Yıl  Ankara
Telefon : 312 - 287 00 71

19 yorum:

başak dedi ki...

künar'a ilk açildiği zamanlarda çok giderdik, mercimek çorbası da çok başarilidir. bir de mevsimi geldiğinde kabak tatlisi denenmeli, daha bir değişik yapiyorlar üstüne de tahin koyuyorlar vs. ama ben de anti tahinci oldugumdan sade yedim tahinli nasıl oluyor bilemiyorum :)

Oburcan dedi ki...

1 anti tahinciye karşılık tahin alerjili ve özlemi büyük ben :)

evcimen dedi ki...

mutlaka bir daha git ve tahinli pide yemeden donme o kadar yani...
ama bence pidede bir numara hala kircicegidir, saygilar...

Devrim Baris Acar dedi ki...

Domates tursusu hakkaten guzel bir tat, sirf buun icin arada siparis veriyorum. Tahini ben de cok sevmesem de tahinli pidelerini severek yiyorum, yaninda mutlaka cay icilecek ama ;). Tek elestirim porsiyonlar kucuk 2 pide yesem de doymuyorum.

Oburcan dedi ki...

Evcimen yapma yahu!!!O kadar güzel yani.Vallahi alerji falan demeyip yiyeceğim bak :)

Oburcan dedi ki...

Devrim biz 4 kişi gidip ortaya 3 pide söyleyince ne kadar olduğunu anlayamadan pide bitti. Bir de yazıda belirtmeyi unutmuşum. Domates turşusunun yanında gelen minik pideler de çok başarılıydı.Onlar da doyurdu biraz sanırım.

kvnccelik dedi ki...

Geçenlerde bir arkadaş tavsiyesi üzerine Balgat Ceyhun Atıf Kansu caddesi üzerindeki Cadde Kebap'ta pide yedik. Diğer çeşitlerini deneme fırsatım olmadı ama bir Samsunlu pidesever olarak kuşbaşılı-kaşarlı açık pidesini çok beğendim. Gerek hamuru gerek iç malzemesi tam kararındaydı, işi bilen bir ustanın ellerinden çıktığı belli.. Kebapçı da pide mi yenirmiş demeyin Cadde Kebap'ı da pide duraklarına yazın lütfen :)

Löplöpcü dedi ki...

Oburcan, mekanı bilmiyorum ama evcimenin dediği pide manyak bir şeydir. Eğer güzelse, kaçırma derim. Pidenin kralını geçen sene Aydın yenipazar ve Bozdoğan'da yemiştik. Herikissinde de tahinli resimleri var, Yenipazardakinde yapılışının resimleri de var, ağız sulandırı cinsten resimler ama aç karnına bakma!
http://www.loplopculer.com/2009/02/izmir-ve-cevresi.html

Oburcan dedi ki...

Sagol Kivanc kaydettim

Adsız dedi ki...

Ben Künar'ı lezzetli bulmamıştım. Ramazan'da iftara gitmiştik. Genelde iftarlarda yoğunluk sebebi ile lokantalar kötüleşiyor. Bilmiyorum o yüzden mi ama o zaman kötü gelmişti.

Künar Demişken dedi ki...

Künar'ın az ilerisinde (ODTÜ'ye doğru) ilk soldan dönünce 50 m. ileride Madran diye bir lokanta vardı. Eğer kapanmadıysa oranın da Ege yemekleri fena değildi. Zaten sahipleri de Künar ile aynı insanlar. Ortaklar Çöp Şiş vs. onları da yapıyorlar, ama benim pek hoşuma gitmemişti o. Aklımda kalan yoğurtlu baklası güzeldi.

Künar Demişken dedi ki...

Eğer kabak tatlısını Madran'da yaptıkları gibi yapıyorlarsa tahinsiz bir şey ifade etmez. Kabak dilimleri ince ince yaprak gibi doğranıyor. Şerbeti de aşırı tatlı değil. O yüzden tahin ayrı bir hava veriyor. Antalya'da yemiştim ilk tahinli kabak tatlımı. Hala tadı damağımda ama şimdi çıkaramam herhalde nerede yediğimi.

Oburcan dedi ki...

Madran'ı da not aldım.Ofise yakın,birgün uğrarım.Teşekkürler

dugenci dedi ki...

Yalnız yol tarifini az biraz düzeltmek gerekiyor. Demir köprüden sonraki ilk ışıklar gibi algılanabiliyor. İlk ışıklardan dönünce Fen Lisesine doğru gidiyor.

Oburcan dedi ki...

Haklisiniz, duzeltme icin tesekkurler

Adsız dedi ki...

sayın oburcan bey, bugün burdan eve söledik.Özel Künar Pide'yi eti çok güzel,tatlı ağızda dağılıyor.Bizi tekrardan güzel bi lezetle tanıştırdıgınız için teşekkür ederim/z.

Mert

Oburcan dedi ki...

Rica ederim Mert , afiyet olsun. Çok memnun oldum..

tulip dedi ki...

Bugün ben de gittim Künar'a.. tahinli pidesi gerçekten enfes.. biz Kırçiçeği'ninkine bayılıyorduk ama buradan sonra orda yiyebileceğime emin değilim :)Künar tahinlide açık arac önde..

Oburcan dedi ki...

Tulip,
Bilgi icin tesekkurler. Tahinli pide haberine cok sevindim. İlk firsatta gidip ben de deneyecegim.
Sevgiler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails