3 Ekim 2010 Pazar

KARPİ KARADENİZ PİDESİ - TRABZON

Karadeniz Pidesi candır. Birbirinden lezzetli malzemelerle taş fırında odun ateşinde pişirilir , fırından çıkınca üstüne yumurta kırılır ve az tereyağı konur. Mis gibi hamur kokusu eriyen tereyağının kokusu ile birleşir ve beni benden alır.
Trabzon'da çok yoğun ve yorucu geçen 2 günün ardından son saatlerimizi yorgunluğumuzu unutturması ümidiyle bu lezzet mekanında geçirme kararı aldık ve Karpi'ye geldik.
Karpi küçük ve salaş bir yer. Pide çeşitleri mevcut. Siparişi verdik , pideler gözümüzün önünde yapılmaya başlandı. Yan tarafta yer alan fırın , salonun bir parçası. pidenizi içeride pişerken bile görebilirsiniz.

Servis için tabak kullanılmıyor , pideler yağlı kağıtlar üstünde geliyor. Böylece dökülen yağlar daha kolay temizleniyor. Resimde görmüş olduğunuz pide yarım porsiyon. Trabzon peyniri ile yapılıyor. Karakteristik bir tadı var. Erimiş ama hala elastik halde. Pidenizden koparınca uzayıp gidiyor. Çok beğendik. Peynirden yanımızda Ankara'ya götürmeyi ihmal etmedik!!
Kıymalı pide kapalı geliyor ama üstünde kabaran hamur kısmı kırılarak içine tereyağı konuyor ve kırılan hamur kapak gibi üstüne kapatılıyor. Pidenin sıcağı ve buhar içeride tereyağı eritiyor , eriyen tereyağı kıymanın üstüne yayılıyor. Bu pideyi yeme şekli şöyle : kapağı kaldırıp küçük parçalara bölüyorsunuz. Her parçayı kaşık gibi kullanarak kıymalardan birazını sıyırarak yiyorsunuz. Üst hamur bitince pideye geçiyorsunuz ve afiyetle yiyorsunuz. Mmmmmmm!!!
Son pide benim tercihim. Yarısı kıymalı , yarısı kavurmalı , üstünde tereyağı ve yumurta sarsı. Lezzeti tarifsiz. Kavurmalı biraz yağlı olur diye korkmuştum ama yağı kararındaydı. Üstündeki tereyağı Vakfıkebir'den geliyor , nefis bir tadı var. Çok tereyağı yemeyen ben , her Trabzon seyahatimde eve , arkadaşlara kalıp kalıp tereyağı taşır oldum. Bu kadar farklı olur mu ? Oluyor vallahi.
Karadeniz pidesinin tadı farklı. Keyfi bambaşka. Hamurunun hafif sert dış yüzeyi ağzınızın içinde kolayca parçalanıyor ve mis gibi kokusu ve tadıyla sizi mest ediyor.
Karpi Trabzon'da yediğim en iyi pidelerden birini sundu bize. Fiyatlar ise şaşırtıcı : toplam 2,5 porsiyon pide , 3 ayran , 1 kola 23 TL. (Tolgacan'a selam!!! :)))
İstanbul'da da Beylerbeyi'nde bir Karpi var ama şubesi değil.

Karpi Karadeniz Pidesi
Maraş Caddesi
Halkevi Sokak No:15 Kat:1
Trabzon
Telefon : 462 - 321 79 33

9 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

Bir pidenin yarısını terayağlı kıymalı, diğer yarısını yumurtalı kavurmalı yaptırmak süper bir fikir. Zaten kırkyılda bir trabzom pidesi yiyorsun, onda da çok çeşit denemek lazım.
Hiç unutmam bende bir gün Sinop'ta, yarısı sarımsaklı yoğurtlı, yarısı sarımsaklı yoğurtlu mantı yemiştim.

Oburcan dedi ki...

Bence de iyi fikirdi. Bahsettigin mantinin fotografini az once Facebook'ta Loplopculer grubunda gordum. Cevizli manti fikri ilginc ama tadi konusunda suphem var!!

MMO dedi ki...

Bence de candır! :P

Çok güzel görünüyor, afiyet olsun!

E dedi ki...

Trabzon'u zaten çok merak ederdim,her yazıdan sonra gidiş tarihimi öne çekiyorum,1-2 yazı kaldı :)))

Oburcan dedi ki...

Sağol Ayazma,darısı başına

Oburcan dedi ki...

E yakında Trabzon'dan süper bir mekan gelecek , onu bekle , sonra gelirsin :)

zOiplaNet dedi ki...

Merak ediyorum acaba Trabzonlu musunuz :) Daha önce söylemişsinizdir de ben kaçırmışımdır belki.. Yazılarınızı okuyup, fotoğraflara bakıp Trabzona gitme planı yapmamak imkansız gerçekten.

Oburcan dedi ki...

zOiplaNet Trabzon'lu değilim ama iş nedeniyle sık sık gidiyorum.Ve o tarafları çok seviyorum.

Adsız dedi ki...

ben gercek trabzonluyum 25 yil yalniz trabzonda yasadim 2 yildir ayriyim almanyadayim inanilmaz özluyorum herkes orayi 1 kez görmeli hele yemekleri harika bu yaz gittim 10 gün kala ramazana ne varsa sildim süpürdüm degim yerindeyse eee belki bir kac yildaha gidemicem herkese tavsiyem firsatiniz varsa pisman olmazsiniz gidin görün

ShareThis

Related Posts with Thumbnails