14 Ekim 2010 Perşembe

DENİZ RESTAURANT - İZMİR

İzmir'de 2 yabancı konuğumuzu ağırlıyoruz. Gitmeden önce sorduğum tüm İzmir'li arkadaşlarım tek mekan söylediler : Deniz Restaurant. Kordon'da yer alan Deniz Restaurant 1981 yılından beri hizmet veriyor.
Girişte sizi balık standı karşılıyor. Balıklar günlük olarak tüketiliyor ve çeşit olarak zengin.
Balıkların arka tarafında istakoz ve langust'lar var. Şu kadarını söyleyebilirim : fatura almak için ertesi sabah tekrar uğradığımda 3 tane kalmışlardı. Tüketim hızı çok yüksek!!
Masalar birbirine fazlaca yakın. İster istemez yan masada anlatılanları duyuyor ve samimi oluyorsunuz :)
Mezeleri görmek istediğimiz için biraz bekledik , az sonra meze tepsisi masamıza geldi. Alaçatı'da olduğu gibi yeni ve değişik mezeler yok. Bildiğiniz klasikler.
Şevketi bostan ile başladık. Girit'liler iyi bilir(öhöm öhöm)(Annem de süper yapar yani!!!) DenizRestaurant'ın şevketi bostanını da beğendik. Lezzetliydi.
 Karides salatası çok özel bir lezzete sahip olmamakla birlikte vasatın üstündeydi.
Zeytinyağlı taze fasulye benim tercihim değil , misafirimiz istedi ama tadı yerinde. Yine de ben böyle bir mekana geldiğimde daha özel şeyler tatmak isterim.
 Patlıcan salata da çok özel değil ancak fena da değil.
Salata oldukça zengin. Fesleğenin kuzeni olan reyhan tadını patlatmış. Gelenler içinde masanın  en iyisi.
Balık olarak levrek istedik. 1,5 kg. gelen levreği 4 kişi paylaştık. Şu ana kadar istediklerimizin çizgisi ortalama civarındaydı ama balık hepsinin tüm eksikliklerini kapatacak kadar güzel. Son zamanlarıda yediğim en iyi balıklardan birisi. Izgarada taze deniz balığının tadı gerçekten bambaşka.
Deniz restaurant klasik mezeleriyle ortalama bir çizgide seyrederken , balıkla müthiş bir bitiş yaptı. Fiyatlar yüksek. 4 kişi 260 TL hesap ödedik.

Deniz Restaurant
Atatürk Caddesi No:188/B
İzmir
Telefon : 232 - 464 44 99
http://www.denizrestaurant.com.tr/

5 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

1,5 kiloluk levreği fileto çıkartmayıp bütün bir şekilde pişiren ustayı takdir ediyorum. Büyük balığı fileto çıkartıp pişirmek hem işin kolayına kaçmaktır hemde balığın suyunu kaçırmaktır!

Adsız dedi ki...

Merhaba oburcan:

- gittiğin yerlerin fiyatlandırmasını her zaman yazmıyorsun, halbuki bir yerin lezzet düzeyi kadar fiyat/performansı da mühimdir. bilhassa içkili restoranlarda içkiye yazılan bedel önemli bir kriter olabiliyor.

- bir sorum olacak, gidip fotoğraflarını çekiyorsun mekanların bol bol, hiç "neden çekiyorsunuz" "çekim yasak" vs. diyen ya da ağız burun kıvıran mekanlar oluyor mu ne diyorsun onlara?

Oburcan dedi ki...

Sevgili Adsız okuucum ,
fiyat konusunu atlamamaya çalışıyorum. Çok beğendiğim 1-2 yerde yazmadım ama genelde yazıyorum.Bence de bilhassa alkollü içkilerin fiyatları önemli!
Fotoğraf konusu ilginç.Açıkçası şimdiye kadar neden çektiğimi soran ve izin vermeyen olmadı. Flaş patladığını görenler takip ediyor ama tepki verene denk gelmedim.Bence de ilginç bir konu.Benim bir mekanım olsa ben sorardım diye düşünüyorum.

Znilay dedi ki...

Deniz Restoran çok meşhur ve bir o kadar da pahalı bir yerdir.
Size yine Kordon'da yer alan Balık pişiricisi Veli Ustayı ya da hemen yanındaki diğer Balık Pişiricisini, Kıbrıs Şehitleri'ndeki Hisarönü Balıkçısı'nı öneririm. Fiyat olarak daha makul ve lezzet olarak da üst düzeydir her biri.

Oburcan dedi ki...

Znilay,
Izmir tavsiyeleri icin tesekkurler. Yakin zamanda bir seyahatim daha olabilir. Bu onerileri degerlendiririm. Tesekkurler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails