16 Ekim 2010 Cumartesi

BEYPINARI MUHTEŞEM TESİSLERİ - SİVRİHİSAR - ESKİŞEHİR

Yıllardır Ankara-Eskişehir yolunu kullanırım , uzun zamandır uğramadığım Muhteşem tesislerinin önünden geçerken karnımın açlığını da fırsat bilerek bir mola verdim.  Yol kenarındaki tabelalarda alabalık , ballı-kaymaklı gözleme yazılarını görenler çoktur. İşte orası.
Oldukça salaş bir yer. Ben burayı bildim bileli dekorasyona , masa sandalyeye hiç harcama yapmamışlar.
Önce kiremit içinde kendi yapımları yoğurt geldi. Lezzetli bir yoğurt ama bu kap içinde mayalanmamış , sonrada aktarılmış , belli! Yine de kıvamı ve lezzeti iyi. 
Daha önceleri olmayan , sonradan eklenen dövme sucuktan az miktarda istedim. Kayseri sucuğunun baharatlı lezzetine yakın ancak belki biraz  fazla pişirilmesinin etkisiyle kuru ve sert bir yapısı var. İncecik köy ekmeği ve tulum peyniri işletmenin ikramı. Sıcacık ekmeğin arasına peynir konularak harika bir başlangıç yapılıyor.

Ve buraya özgü lezzetimiz ballı kaymaklı gözleme. Yakışır mı hiç diye sormayın , çok yakışıyor. Gözleme yufkadan değil , açma hamurdan ve lezzeti çok iyi. Bal ve kaymak ile birleşince harika olmuş. Ancak gözleme yumurtalı. Yani içinde yumurta parçaları var ve bal-kaymağa hiç yakışmamış. Bilsem yumurta yerine peynir olsun der , tatlı-tuzlu karışımlı çok daha değişik bir gözleme yerdim. Neyse , benden söylemesi , yumurtalı severim diyenler de çıkabilir. Gittiğiniz zaman aklınızda bulunsun.
Beypınarı Muhteşem tesisleri bu özgün lezzetiyle yıllardır süregelen bir işletme. Ve son yıllarda gitgide önünde duran araç sayısında artış olduğunu görüyorum.
Hesabım 10 TL. İçeride yer alan yöresel ürünler marketinde peynir çeşitleri ve hediyelik eşyalar bulmak mümkün. Ama salaşlık miktarı burada artıyor!!!

Beypınarı Muhteşem Tesisleri
Polatlı Sivrihisar Yolu
Sivrihisar'dan 5 km. önce
Sivrihisar  Eskişehir
Telefon : 222 - 711 28 42

4 yorum:

AYÇA dedi ki...

Ya bayılıyorum o gözlemeye Ankara da yapan yok mu?

Oburcan dedi ki...

Bildiğim kadarıyla yok Ayça. En iyisi ve kolayı evde denemek!!!

ankaraguclufatih dedi ki...

Buranın tulum peyniri gerçekten harika ne zaman geçsem bir şeyler yemesem bile kesin peynir alıyorum. Hatta bizde bir ara uğradığımızda balık istedik ve yanında yoğurtta geldi enteresan, garsona sorduk yoğurtla birşey olmazmı diye balıklar taze olduğundan dolayı birşey olmaz dedi, doğru demiş çünkü halen balık yiyenler yaşıyor.

Oburcan dedi ki...

Şu balıkla yoğurt yenmez işine çok sinir oluyorum yahu!!! Balık bayatsa neyle yersen ye,yandın!!
Tazeyse de hiçbir şey olmaz!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails