6 Ekim 2010 Çarşamba

ALTINSARAY - ANKARA (KAPANDI)

Ankara'da Gaziantep yemekleri yapan yer bulmak zor. Park Caddesi'nde bulunan Alımcı villalarında açılan Gaziantep Altınsaray Lokantası bu kategoride bir yer. Gaziantep'in havasını solumuş , yemeğini yemiş biri olarak o yöreye sevgim , saygım büyük. İsminin içinde Gaziantep geçmesi nedeniyle Altınsaray'da listeme girmişti.
Alımcı villalarının arka tarafında yer alıyor. Vale hizmeti mevcut , otopark sorunu yok. Burada her villada bir işletme olduğu için alan geniş. İç taraf ferah , çocuklar için alan bol. Dekorasyonda masraftan kaçılmamış belli , ancak  biraz ağır kaçmış , beğendiğimi söyleyemem.
Karşılama zayıf. İyi giyimli şef garson çok ilgili olmayan bir şekilde masamızı gösterdi. Halbuki Antep'te öyle mi?
Menüyü incelerken masadaki servislerde Altınsaray yazısının altında 1974 yazıldığını gördüm. "kuruluş 1974'mü?"  şeklindeki soruma "öyleymiş" şeklinde ilginç bir cevap aldım. 2 sebepten olabilir , karşılamadaki ilgisizlik devam ediyor veya 1974'te kurulmamış. Hangisi bilemedim.
Sipariş verdikten sonra masaya domates ezme , tulum peyniri , yeşillik ve pide geldi. Yeşillik derken marul  ve maydanoz. Fakat oldukça beklemiş , o kadar kötü görünüyordu ki  fotoğrafını çekmeden geri gönderdim.
Domates ezme oldukça güzel. Acısı biraz fazla , acı sevmeyenler dikkat!!
 Tulum peynirine bayıldım. Yanında gelen sıcak lavaş ile harika gitti.

 Lahmacun da sınıfı geçer. Hamuru ince , malzemesi bol ve lezzetli.
Antep dolmayı bilen bilir. Kuru patlıcan ve kırmızı biberden zeytinyağlı olarak yapılır. Dolma güzel ancak eşimin Antep dolması çok daha güzeldir. Bu yemeğin sırrını vereyim : sumak ekşisi. Çok bilinmez , Antep tarafından gelmesi gerekir. Sumak ekşisi olsa tadı bambaşka olur. Ama bu da idare eder.
Eşimin tercihi Abuhannuş. Altında köz patlıcan  nefis. Üstte kuşbaşı et , domates sos ve az tereyağı. Eti az olmakla birlikte lezzeti harika. Beğendik.
Ben Halep işi kebap istedim. Eti zırh kıyması. Altında köz domates , biber ve pide. Üstünde domates sos ve tereyağı. Her 2 yemek birbirine benzemekle birlikte lezzet olarak Abuhannuş çok daha ileride.
Katmer uzun yıllardır tatmadığım ve çok merak ettiğim bir tatlı. Katmer unundan yapılmış hamur neredeyse zar inceliğinde açılıyor , içinde kaymak ve fıstık , üstünde fıstık. Hafif , fıstık ve kaymak birleşimi gayet iyi. Yine de tadı bana az geldi. Sonuçta bu bir tatlı. Üstünde az miktarda şerbet olsa bence lezzeti patlayacak!! Orijinali bu şekilde derseniz kabul. Diğeri benim kişisel görüşüm.

Altınsaray'da umduğumuz lezzet fırtınasını bulamadık. Abuhannuş ve biraz da katmer haricinde etkilenmedik. Fiyatlar ise lezzete göre yüksek , kebaplar 15-18 TL , Antep dolma 7 TL , katmer 12 TL!!! Hesap 57 TL. Lezzetin ve hizmetin bayağı bir artması lazım aksi halde Çayyolu'nda işi zor.

Gaziantep Altınsaray Lokantası
Park Caddesi
Alımcı Villaları No:4
Çayyolu   Ankara
Telefon : 312 - 240 24 84

7 yorum:

Adsız dedi ki...

kebabın yanına bulgur pilavı, patates kızartması gibi garnitür koyan bir mekan, kesinlikle uzak durulması gereken bir yerdir...
hem de elma dilim, gülerler adama...

Brc dedi ki...

allahım ben bu sitede kendimi kaybediyorum. resimlere baktıkça acıkıyorum :))

Oburcan dedi ki...

Dur Brc kendini kaybetme.Sen bize lazımsın :)

Löplöpcü dedi ki...

Adsız'a katılıyorum. Kalamarın yanında domates dilimi, Kebabın yanında patates kızartması getiren zihniyeti kınıyorum. 9 senem antepte geçti, ne imam çağdaşta ne de halil ustada bulgu pilavi filan gelmez kebabın yanında.
Bir yorumda şu lahmacuna. Antep usulü lahmacuna soğan konmaz, sarımsak konur. Resmi sırf soğankoymuşlarmı diye büyüttüm ve tahmin ettiğim gibi soğan koymuşlar. Olurda bir gün istanbula yolun düşerse sana gerçek antep usulü lahmacun içi hazırlayayım...
Son olarak katmerin iki usulü vardır. Kimi yağda kızartır, sonra üzereine şeybet koyar, kimi lahmacun fırınında pişirir, ama sonra üzerine bolca sade yağ sürer. Seninki biraz börek formatında olmuş. Güzel bir katmer yemek istersen ve yolun Antept'e düşerse Orkide pastanesine git. Hatta Antep'e bir iş uydur beraber gidelim. Sana güzel bir ziyafet yaşatayım
http://www.loplopculer.com/2007/12/gaziantep.html

Oburcan dedi ki...

Antep'e uzun zamandır gitmedim,hayallerimi süslüyor. Umarım gidebilirim. Hem de beraber gidersek daha iyi olur , esnaf bayram eder :)

Znp dedi ki...

Merhaba. Katmeri bence Hacettepe hastanesi kampüsünde yer alan Nezih'te deneyin. Sadece fotoğrafa bakarak daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Adı Hacettepe Park oldu sanırım bu arada. Bir de antep yemeği için Zöhre'yi deneyebilirsiniz. http://zohrerestaurant.com/ Afiyetle..

Oburcan dedi ki...

Teşekkürler Znp. Bu 2 yeri de gidilecekler listeme aldım

ShareThis

Related Posts with Thumbnails