13 Ekim 2010 Çarşamba

AGRİLİA - ALAÇATI - İZMİR - PART 2

Efendim sitemizi düzenli takip eden okurlarımız ilk Agrilia yazısını hatırlayacaklardır.

http://www.oburcan.com/2010/09/agrilia-alacati-izmir.html

O unutulmaz akşamdan sonra Agrilia bizde öylesine yer etti ki 2 günlük minik Alaçatı kaçamağımızda gelmeden edemedik. Evet , 2. kez Agrilia'dayız. Kış sezonunda sadece haftasonları açık. Gündüzden rezervasyon yaptırıyoruz , iç mekan bahçe kadar geniş değil , yerimizi garanti ediyoruz.
Agrilia'yı bulmak son derece kolay ,  geleneksel Alaçatı yol tarifi şeklinde. Yani otobandan çıkışta Total benzinlikten içeri girildikten sonra düz gidin , 100 metre ileride sağda!!!
Eski bir taş binadayız. Yüksek tavan mekana ferahlık kazandırmış. Akustiği biraz sıkıntılı , yüksek sesle konuşan birisi olursa sesi tüm iç mekanda yankılanıyor. Neyse , kafa takılacak bir mesele değil. Yine de yemeğinizi yerken başkalarını rahatsız etmemek için bu dediğimi hatırlayın!!
Bu defa fazla yemeden doğrudan hedefe gitmek niyetindeyiz. Benim tercihim dana bonfile , lomo. 3-4 cm. kalınlığındaki dana fileto ızgarada isteğinize göre pişiriliyor. Ben kalınlığından dolayı çok pişmiş istedim , buna rağmen iç kısmı oldukça kırmızı geldi. Bu noktaya dikkat. Ancak daha fazla pişirilmesi dış yüzeyini kurutacaktır. Bence bu haliyle lezzeti fazlasıyla tatmin edici. Eti yumuşak ve sulu. Yanında fırın patates ve chimichurri soslu salata etle çok uyumlu. Güzel bir kırmızı şarapla tadına doyulmaz bir tabak.
2. gelişimizde de karidesli tagliatelle istiyoruz. İlk sefer yazdıklarım aynen aklımda , İtalya'yı çağrıştıran bir lezzeti var. Domates , sarımsak , maydanoz ve beyaz şaraptan böylesine zengin ve denizi çağrıştıran bir sos elde etmek inanılmaz. Yine tam not!!!
Agrilia'nın tatlıları gerçekten enfes. Bu defa değişik bir tatlı denemek istedik. Garsonumuzun detaylı tariflerini dinleyerek Cannoli'de karar kıldık. Cannoli , beyaz şarap katkılı çok ince açılmış tatlı hamurun ricotta peyniri ve krema karışımına sarılmasından oluşan bir tatlı. Üstünde çikolata sos. Hamur incecik ve çok hafif bir lezzeti var. Ancak ricotta ve krema karışımına meyve ilavesi ile elde edilen iç malzeme harikulade. Değişik , hafif ama çok zengin bir tatlı. Bu demektir ki Agrilia'nın tüm tatlıları denenmeli!!!

2. Agrilia seferimiz de bizi mutluluktan uçuruyor. Kaliteli malzemeler , özgün reçetelerle birleşince ortaya çok güzel sonuçlar çıkıyor , işte Agrilia'da orada duruyor. Her Alaçatı seyahatimizde uğranılacak yerler listemize Agrilia ile başlayabiliriz dostlar.

Agrilia
3041. Sokak No:3
Alaçatı  İzmir
Telefon : 232 - 716 85 94

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Sevgili Oburcan Bey,
Bir hatirlatma yapmadan gecemeyecegim Agrilia mudavimi olarak.
Agrilia Yaz kiz acik bir mekan. Hafta ici aksam servisi 6:30 da basliyor.
Saygilar

Oburcan dedi ki...

Bilgi için teşekkürler Gülfem.Yılda 1-2 defa gitsem de ben de Agrilia'nın müdavimi kategorisine girerim diye düşünüyorum.Agrilia can'dır!!!

Cocorosie dedi ki...

Fiyat bilgisi alabirmiyiz:)

Oburcan dedi ki...

Cocorosie,
üzerinden biraz zaman geçti ama hatırladığım kadarıyla ana yemekler 20-35 TL civarındaydı. Bu yemek için şarp dahil 70 TL ödediğimizi hatırlıyorum.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails