30 Eylül 2010 Perşembe

KOMŞU BARBEQUE & BAR - ANKARA

Komşu gerçekten de komşu. Bizim evin yanıbaşında olur kendisi. Bütün yaz boyunca bahçesinden tüten dumanı ve yemek yiyen ahaliyi gördüm ama bir türlü gidememiştim. Bahçe sezonu bitti , ben ancak gelebildim. Komşu , Arcadium'un hemen yanında. Geniş bir bahçesi ve bahçede çok sayıda masası var.

İç tarafın dekorasyonu güzel. Masalarda beyaz örtüler olması hoş. Köşelerde deri koltuklar çok rahat.
Burası bir "barbeque" restoran olduğundan et çeşitleri var. Ankara'da isminde "mangal" kelimesi geçen en az 100 mekan varken , barbeque kelimesini bulmak fark yaratmak olsa gerek!! Yine de farkı lezzetiyle yaratmasını ve mangal  kelimesini kullanmasını tercih ederdim.
Önce , adet olduğu üzere işletmeden bir ikram geliyor. Domates ezmenin tadı güzel. Ancak kebapçılarda alıştığımız gibi yanında fırından yeni çıkmış , dumanı tüten , pofuduk lavaş yerine dilim ekmek gelmesi ilginç oldu. 
Lavaş isteyince hazır lavaş soğuk olarak masaya geldi. Tek fark biraz Antakya havası verilerek acılı şekilde servis edilmesi.
Menüde görür görmez çok sevdiğim mercimek köfte istedim. Mercimek köftesinin yapısı biraz değişik. Klasik formatta değil , mercimek köfte ile çiğ köfte arasında bir kıvamı var. Lezzeti de tam olarak bilinen lezzet değil. Kimyonu eksik. Üstünde enfes bir nar ekşisi var. Çok ilgisiz gibi görünüyor ama nar ekşisi durumu biraz da olsa kurtarıyor.
Patlıcan salata bu geceden en çok aklımda kalacak yiyecek. Çok güzel. Patlıcan iyi közlenmiş ve isli tadıyla salataya hakim olmuş. Komşu'da patlıcan salata deneyiniz!!
Bir patlıcanlı meze daha ama ne yapalım , seviyoruz işte! Köpoğlu da beğenildi.
Roka salatasının tadını beğendim. Malzemesi bol ve taze. Üstüne yine o kaliteli nar ekşisi gezdirilmiş ve çok iyi edilmiş. Burada itirazım tabağın boyutuna. Küçücük tabağa rokalar resmen tıkılmış gibi. Tabak biraz daha büyük olsa görünüşü de daha iyi olabilir.
Komşu'da etler kilo usulü ancak fazla olur derseniz porsiyon da isteyebiliyorsunuz. Porsiyon biraz büyük oluyor , en az 250 gram veriliyor. Bizim tercihimiz 1'er porsiyon kuzu şiş ve dana külbastı. Kuzu şiş aynı porsiyon içinde bile farklılık gösteriyor. Bazı parçalar sert. Dana külbastıyı çok beğendim. Eti lezzetli ve yumuşaktı. Ayrıca fazla pişirilmemiş , hatta yer yer iç tarafı pembeydi , dolayısıyla sulu kalmış. Bilhassa bayanlar eti pembe yemeyi sevmezler. Siz en iyisi etinizin nasıl pişmesini istediğinizi sipariş aşamasında belirtin.
Tatlı olarak dondurmalı irmik helvası aldık. Bende hiçbir iz bırakmadı. Helvanın şekeri eksik. Hadi dondurmayla birlikte yiyelim , bu şekilde şeker alalım dedik ama kurtarmadı.
Komşu'nun avantajı geniş bahçesi ve alkollü içki servisinin olması. Ayrıca ismindeki bar kelimesine de dikkat ediniz. İçki menüsü ayrı gelince ve çeşitleri görünce bar olduğunu anlıyorsunuz. Oldukça uzun bir kokteyl listesi var. Ben yine de mangal ve bar konseptini birarada düşünemedim. Gece daha geç saatlerde bakmak lazım.
İçkili bir mekan olduğu için meze çeşitleri var. Genelde 6 TL civarında. Izgara olarak külbastı , köfte ,  kaburga , şiş , Adana , tavuk kanat ve tavuk pirzola mevcut. Kilo fiyatları 50-60 TL civarında. Biz bu yemek için 80 TL ödedik. Adana kebap ve köftesini denemek için tekrar uğrama niyetindeyim.
Farabi sokakta bir şubesi olduğunu hatırlatırım.

Komşu Barbeque&Bar
Arcadium AVM arkası
Sultan Fatih Parkı
Koru Mahallesi 2584. Sokak
Çayyolu
Telefon : 312 - 242 13 27

3 yorum:

lifegoeson dedi ki...

oburcan,senin komşu beni bile pek açmadı yemek konusunda ne kadar kolay ikna olsamda :))

Oburcan dedi ki...

O zaman yakında daha ikna edici yerler dileyelim diyeceğim ama dilekten öte zaten biliyorum , haftaya! :)

Adsız dedi ki...

komşun sana kazık atmış :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails