3 Eylül 2010 Cuma

ICE MAR - TRABZON

 Ice Mar yazısı yazmak için sadece bir ziyaret yeterli olmasa da gelecek aylarda yeniden gideceğim için tekrar yazarım diye düşündüm. Bu nedenle çok kısıtlı ve genel kalan bu ilk yazı için kusura bakmayınız.
Ice Mar ismini bir dondurma  markasından almasına rağmen sadece dondurma ve tatlı yiyebileceğiniz bir cafe olarak sınıflandırmak büyük haksızlık olur.
Maraş Caddesi üstünde tarihi bir binada yer alan Ice Mar , 3 yıl önce dekore edilerek bu haliyle açıldı. Bu taş bina aslına uygun olarak gayet başarılı bir şekilde yenilenmiş. İçeride o tarihi hissediyorsunuz. Yüksek tavanlar , büyük ve ahşap kapılar. Tüm bu değişikliklerin yanında yerlerin değişmediğini , orijinal halinin halen gayet temiz ve sağlam halde durduğunu belirteyim. Bu malzemenin en az 50 yılı var da , ötesini bilmem!! 





Ramazan olması nedeniyle iftarda yaşanan inanılmaz yoğunluğu dikkate almanızı öneririm. Biz tavsiye üzerine güveç yemek için gittik. Büyük güveçlerde ve odun fırınında yapılıyor , 4 saatte pişiyor. Her ne kadar benim güveç tercihim daha çok malzeme çeşidi içerse de , et ve patatesten oluşan bu tabağı da çok beğendim. 4 saatte pişen et ağızda dağılacak kıvama gelmiş.

Karalahana sarma bu bölgenin geleneksel yemeği. Bu sarma da çok lezzetli. En geleneksel hali budur.


Dediğim gibi Ice Mar için tek ziyaret yetersiz ancak devamı gelecek. Yine de daha önceden yaşadığım tecrübeye göre şunu rahatlıkla söyleyebilirim ; kahvaltısı Trabzon'da yiyebileceğiniz en iyi 3 kahvaltı içindedir. Sahiplerinin aynı zamanda Harran restoranın da sahipleri olduğunu ve Forum AVM'de şubeleri olduğunu da not edelim.

Ice Mar
Maraş Caddesi
Trabzon
Telefon : 462 - 326 16 17

4 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

Eskişehir, Bolu, Trabzon maşallah abi ne kadar hızlısın abi çok yere gidiyon abi, çalıştığın yere eleman lazımsa benide al abi muhasebe işlerinden anlarım.
:-)
Bize tavsiye edebileceğin iftar yeri varmı?

Oburcan dedi ki...

Fatih bir yerden sonra insanın başı dönüyor seyahatten!! Kendimi Kamil Koç şoförü gibi hissediyorum :)

İftar ??? Çok klasik olacak ama Hacı Baba , Edesa , Karacaoğlu.

ankaraguclufatih dedi ki...

Yukarıdaki abilerde biraz espiri amaçlı söyledim, tavsiye ettiğin yerler bildik yerler sabah saat 11:00 de çeşni'ye telefon açtık, açık büfede iftarı güzel oluyor diye, ama malesef ne odalarda, ne içerde, ne bahçede yer kalmış yani yer yoktu. Blogu sabahtan beri inceledim kararımız Balgat cadde kebap oldu ordaki 16 yorumdan sonra inşallah umduğumuz gibi bir yer çıkar.

Oburcan dedi ki...

İnsallah. , afiyet olsun

ShareThis

Related Posts with Thumbnails