30 Ağustos 2010 Pazartesi

S'LO CAFE LOCANDA - ANKARA

3 günlük tatili fırsat bildik , kendimizi kahvaltıya verdik. Haftaiçi çoğu zaman geçiştirdiğimiz kahvaltıya haftasonu hakettiği değeri veriyoruz. Kahvaltı , tabi tatil olunca , günün en keyifli öğünüdür benim için. Aceleye gelmez , gelmemeli. Zaten tatil günü. Akışına bırakın , keyfini çıkarın , bu güzel saatlerin tadına varın.
Çukurambar'ın en yoğun bölgesinde yer alıyor S'Lo. Caddeye cepheli geniş bir bahçesi var. Zaman zaman caddeden geçen kamyonlar rahatsız edici olabiliyor ancak üzerinde durmuyoruz.
S'Lo'nun dekorasyonu değişik. Farklı renkler ve malzemeler birlikte kullanılmış.



Menü geniş , sadece okumak bile zaman alıyor. Kahvaltı siparişimizi vererek okumaya devam ediyoruz. Yeri gelmişken belirtelim , Ankara'da arayıp ta bulamadığım meşhur Van kahvaltısı S'Lo'da mevcut. Meraklılarına duyuralım. Ancak içeriği itibarıyla fazla geldiği için tercih etmedik. Gördüğüm kadarıyla 1 kişilik kahvaltı bile 2 kişiyi rahatça doyurur. Ben tercihimi Köy kahvaltısından yana kullandım , yeterince zengin.
Ekmek tercihimiz kepekli. Taze ve anında masada.


 
Kahvaltı tabağım , açlığın etkisinden olsa gerek , başlangıçta gözüme küçük görünse de bitirince tam karar olduğuna kanaat getirdim. Biraz fazla olsa kalacaktı. Bu miktar ideal. 5 çeşit peynir de kaliteli ama içlerinde Ezine ve tulum peynirini çok beğendim. Örgü peynirin tadı güzel ama  fazlaca tuzluydu. Çilek ve incir reçelleri gayet başarılıydı. Domates, salatalık , biber ve roka taze , bal vasattı.

Köy kahvaltısı sahanda yumurtasız olamaz tabi. Ancak burada sahanda yumurta kavurmalı geliyor!!! Sipariş aşamasında kavurmasız olsun diye düşünürken söylemeyi unutmuşum. İyiki de unutmuşum. Enfes bir kavurma. Tandır lezzetinde. Yumurtaya da çok yakışmıştı.

Eşim kahvaltı tabağıma ortak olmakla birlikte değişik bir şeyler denemek istedi. Menüde gözlemeler kısmından tavuklu quesadilla istedi. Kahvaltı için iyi bir tercih olduğu tartışılır ama lezzeti  tartışılmazdı. İçindeki tavuk miktarı normalin üstünde ve tadı çok iyiydi. Guacamole ve salsa sosları da başarılıydı.

Yanında serinletici bir limonata da iyi gitti. Limonatayı da beğendik.

Genişletilmiş tatil kahvaltısı için iyi bir seçim. Kahvaltı sonrası keyif çayımı yudumlarken kavurmalı yumurtanın etkisindeyim. Yarattığı mutluluk beynimde , tadı damağımda. Gelecek sefer Van kahvaltısını deneme kararı alıyoruz.
Menüden bahsetmek gerekirse ; kahvaltı tabaklarının ardından tost , gözleme ve yumurta çeşitleri geliyor. Sonrasında  sandviç , wrap , burger , pizza , makarna , salata , et , tavuk ve tatlılar. Hepsi yakın çekim resimleriyle birlikte ve hepsi son derece davetkar görünüyor. Fiyatlar çevredeki benzer yerlerle paralel. Köy kahvaltısı , sınırsız çay ile birlikte 17 TL , quesadilla 10 TL , limonata 5 TL. 

S'Lo Cafe Locanda
48. Sokak 32/C
Çukurambar  Ankara
Telefon : 312 - 220 00 77

13 yorum:

MMO dedi ki...

Quesadilla süpermiş!

Oburcan dedi ki...

İlginçtir , S'Lo hakkında çok olumsuz bir yorum geldi.Bilenler görüşlerini paylaşırlarsa sevinirim.

Glass Half Full dedi ki...

Van peyniri var mıdır??

Oburcan dedi ki...

Kahvaltinin aciklamasinda vardi ama ne kadar "oz" Van peyniridir bilemem. Tadina bakmak lazim.

Adsız dedi ki...

salata et ve tavukları çok güzeldir.ortamı süperdir

ESRA DEMİR dedi ki...

SELAM ESRA BEN TEKRAR.ÇANKAYA BİRLİK MAHHALLESINDE PATİLE DİYE MÜTHİŞ BİR MEKHAN VAR TAVSİYE EDİYORUM SANA MUHHAKKAK GİT ZEYTİNYAĞLI DAN İÇLİ KÖTEYE TEZE ELMALI PASTAYA DOLANGEL TETLISINA SULU YEMEGINE MANTISINA GÖZLEMESİNE TAZE LİMONATASINA TÜRK KAHVESİNE PONCIGINE KURABIYELERINE TURSUNA ETLI DOLMASINA MERCIMEK KOFTESINE ''EN ÖNEMLISI TEMIZLIGINE ''BAYLIDIK 3 AYDIR GIDIYORUM LEZZETINDEN SUPHE EDEMEDIM USTALARI EXEKLISVE AHCI TABIRINI TAM BILMIYORUM NE DEMEK OLDUGUNU AMA 5 YILDIZLI OTEL AHCISIYMIS ISLETMECISI EMEKLI ÖĞRETMEN SEMAHAT HANIM.SİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM.ADRESİ ZİRVE KENT ÜST GIRISINDEN 200 MT ILERIDE ''PATILE''TUM YEMEK KARTLARI VE VISA GECIYOR.BIZ 11 KISI COK MEMNUN KALDIK UMARIM BEGENIRSIN

Oburcan dedi ki...

Esra tavsiye icin tesekkurler. Patile'yi biliyorum ama hic gitmemistim. Gidilecekler listesine ekledim.

suha dedi ki...

van peyniri diye bir şey yoktur. otlu peynirdir o.

Hande Ne Yapıyor? dedi ki...

yareppim dedim blogunu bulunca:D işte buuu mahrum kaldığım tüm güzellikler arayıp bulamadığım her şey burda:D süper ve süpersin tebrik ediyorum. Senin arkandan mekanlarda yol almaya başladım bile:D sevgiler Hande:D

Oburcan dedi ki...

Guzel sozler icin cok tesekkurler Hande , simardim vallahi :)

Unknown dedi ki...

Geçen hafta sonu pazar günü kız arkadaşımla gittik .Biz hafta sonları için incek'deki Halil Dayı'nın yerini tercih ediyorduk fakat servisteki yavaşlığı ve amatör garsonları nedeniyle gitmiyoruz artık .Oburcan da gidip deneyince S'lo ya gidip bir bakmak istedik. Anadolu kahvaltı tabağı -güveçte menemen ve kıymalı gözleme söyledik .Sıcak içecekler sınırsız geliyor .2 kişi 30TL ödedik .Menemen mevsime göre lezzetliydi ,gözleme kıvamındaydı ne kuru ne yağlı ,anadolu kahvaltı tabağında gelen kavurmalı yumurtanın zamanlaması daha iyi yapılarak sogutulmazsa kusuru yok.Pazar sabahınızı burda bir kere harcayın bence :)

Your style is your signature dedi ki...

bloğunuza BA-YIL-DIM!!!! Ankara'da mekan sıkıntısından ve sürekli aynı yerlere gitmekten muzdarip biri olarak bilmediğim bir yere gidip pişman olmaktansa bu tavsiyeleri okuyup yeni yerler denemek müthiş olucak! teşekkürler :)

Oburcan dedi ki...

YSIYS,
kısaltma için kusura bakma ama öncelikle bir nick'e ihtiyacın var gibi :)
Beğenmene sevindim,yorum için de çok teşekkür ederim.Lakin blog'lar interaktif oldukça zenginleşiyor.Ben de senin tavsiyelerini beklerim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails