26 Ağustos 2010 Perşembe

HAS KIRIM ÇİBÖREKÇİSİ - ESKİŞEHİR

 Eskişehir seyahatlerimin en güzel dakikaları kuşkusuz çibörek yediğim dakikalar oluyor. Adı bu güzel şehirle birlikte anılan çibörek , her  Eskişehir seyahatimde mutlaka tadına baktığım bir lezzet.
Bugün şehrin önde gelen çibörekçilerinden birindeyiz. Has Kırım Çibörek. Atalar Caddesi'nin ardından  Kentpark içinde 1 ay önce açılan şubesine geldik. Yeri gelmişken Kentpark'tan biraz bahsetmek lazım. Eskişehir'i sıradan bir Anadolu şehri olmaktan çıkarıp altyapısıyla , üniversitesiyle , güzelliğiyle , kültür ve sanat aktiviteleriyle modern bir şehir haline getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen'in sıradışı bir projesi olarak hayata geçmiş durumda. 300.000 metrekare alan üstüne kurulmuş bu harika park içinde açık ve kapalı yüzme havuzları , plaj(evet doğru okudunuz plaj) , spor alanları , eğlence ve dinlenme mekanları , restoranlar ve daha bir sürü tesis mevcut. Daha fazla bilgi için aşağıdaki link'e tıklayabilirsiniz.


Has Kırım Çibörekçisi de şehrin bu yeni parçasında yerini almış ve çok güzel bir mekan oluşturmuş.
Ben bulana kadar biraz zorluk çektiysem de , aslında o kadar zor değil. Askeri üs ve Otogar'ın olduğu kavşaktan içeri döndüğünüz zaman hemen sağınızda kalıyor , görmemeniz imkansız. Yolun kenarında olduğu için Ankara ve Bursa yönlerine giden yolcular da şehrin içine girmeden kısa bir mola verebilirler.
Tarihi bir bina içinde yer alıyor. Bu bina 1930'lu yıllarda Almanlar tarafından yapılmış ve sonrasında mezbaha olarak kullanılmış. Kentpark projesi dahilinde Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmiş , bazı kısımlarda eski tahtalara dokunulmamış.80 yıllık malzeme hala ayakta , helal olsun diyoruz.
İç kısım çok geniş ve ferah.  



Ön tarafta havuza bakan büyük bir bahçe var.

Küçük gezimizin ardından yeterince acıktık ve bahçede oturduk , 1 porsiyon çibörek söyledik. 5 dakika sonra masamıza geldi. Görüntü harika , kokusu nefis. 1 porsiyonda 5 adet var. Soğumasını beklerken dakikalar geçmek bilmiyor.
İyi bir çibörekte olması gerekenler şunlardır: ince hamur , yağ çektirmeden kararında kızartma , içindeki suyun muhafazası ve kıyma-soğan bileşimi. Has Kırım'da bu standartlar fazlasıyla yakalanmış. İnce hamur , güzel kızartılarak dışı çok hafif çıtır hale getirilmiş. Çiböreği ortasından 2'ye ayırdığınızda içinden çıkan sıcak buharla birlikte akan suyuna da dikkat edin. Biraz soğumasına izin verin. Sıcak halde fazlasıyla yakıcı!! İç malzemesi hem yeterli hem de tadı çok güzel. Soğanı çok kullanılmamış.

Bu sırada işletmenin sahibi Erol Uluçay ile sohbet ediyoruz. Erol Bey , Kırım kökeni nedeniyle bir Kırım yemeği olan Çibörek'te karar kılmış. Yeni yeri olan Kentpark'ta ise menüyü biraz daha genişleterek mantı ve Kırım'a özgü börek çeşitlerini de eklemiş. Ben bugün çibörekle doymak istediğimden diğerlerini denemedim. Gelecek sefer onlara da bakacağım.
İşletmenin yan tarafında ise atlar göze çarpıyor. Kentpark'ın bu kadar renkli bir yer olması boşuna değil. Atlar ve taylar meraklılarını bekliyor. Arzu ederseniz at üstünde mini geziler yapma şansınız var. Veya çocuğunuzu tay üstünde gezdirebilirsiniz.

Ayrıca Kentpark içinde fayton gezileri de mümkün. Değişik fayton seçenekleri mevcut. Beğendiğinize binebilirsiniz.

Kentpark'a gitmişken çibörek mi yersiniz , yoksa çibörek yemeye gitmişken Kentpark'ı mı gezersiniz bilemem. Ama şu kadarını söyleyebilirim , güzel bir ikili olmuşlar. Hazır gitmişken ikisini birden tamamlayın derim. Transit yolcular için de ayrı bir güzellik. Anayolun tam kenarında böylesine bir lezzet bulabilmek büyük şans. Güzel bir ortamda enfes bir çibörek yemek için buyrun Kentpark'a. 1 porsiyon çibörek 5 TL.


Has Kırım Çibörekçisi
Atalar Caddesi No:20
Telefon : 222 - 234 99 71

Kentpark içi
Telefon : 222 - 217 26 26
Eskişehir

10 yorum:

lifegoeson dedi ki...

yani, şimdi gelde iftarda börek yeme ...çiğ börek zor olur da ,tava böreği,su böreği artık idare edeceğiz .

Oburcan dedi ki...

Şimdi aklıma geldi,Ankara'da çok bomba bir börekçi var. En kısa zamanda onu da yazayım!!!!

lifegoeson dedi ki...

ipucu ?semt söyle zaten cankaya değilse bilmem pek :))

Oburcan dedi ki...

İpucu : maltepe

MMO dedi ki...

Kasım sonu Eskişehir'deyim, yani bu börekçideyim demektir. :)

Bu arada bahsettiğin börekçi Vehbi Koç Yurdu'nun yanındaki mi acaba?

Oburcan dedi ki...

O yurt nerede?

MMO dedi ki...

Maltepe'den Demirtepe'ye giderken, İçkale sırasında.. Ama yurdu bilmediğine göre tahmin ettiğim börekçi değil.

Oburcan dedi ki...

Sanırım orası,şimdi hatırladım yurdu!!

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Önümüzdeki günlerde bir Eskişehir bir de Bursa turu yapmayı planladığımıza göre bu çibörekçiden başlayalıkm not etmeye :)

Oburcan dedi ki...

Bursa yazilarimi da okumadan gitme sakin !!!! Guzel yerdir, memleketim olur! Bursa can'dir

ShareThis

Related Posts with Thumbnails