30 Ağustos 2010 Pazartesi

NELİ BOULANGERIE - ANKARA

Pazar sabahı kahvaltı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Bu defa Balgat Neli'deyiz. Tam adı Neli Boulangerie. Bu tip yerlerde gördüğümüz café , patisserie , confiserie , pasticceria vb. gibi Fransızca ve İtalyanca kelimelere bir yenisi daha eklendi : boulangerie. Fransızca , ekmek fırını ve unlu mamuller satan yerlere verilen genel isim. Okunuşu için aşağıdaki link'te audio dosyasına tıklayınız.


Neli , isminin çok ötesinde ürün yelpazesine sahip ; sadece unlu mamuller değil , günün her saatinde gidilebilecek ve karnınızı doyuracak çeşitliliğe ulaşmış. Kahvaltı tabakları , tostlar , sandviçler , burgerler , pizzalar , et ve tavuk çeşitleri , tatlılar , yaş pastalar , kuru pastalar , börekler , çikolatalar , dondurmalar ve özel siparişleriniz için Neli'ye uğrayabilirsiniz.
Biz kahvaltı için gittik. Ben Köy Kahvaltı tabağı istedim. İçinde patates salatası , domates , salatalık , zeytin , bal , kaymak , tereyağı , reçel , sucuk , 6 çeşit peynir , yumurta ve sınırsız çay var. Tüm malzemeler türünün en iyi örnekleri olmasa da hepsi ortalamanın üstünde. Patates salatası ayrıca lezzetli. Peynirler kaliteli.

Köy Kahvaltı tabağına dahil olan sahanda yumurta biraz fazla pişmiş. İdeali sarıların sıvı halde kalması , katılaşmaması. Siz siz olun , sipariş aşamasında bunu vurgulayın.

Kahvaltı tabağına ilave olarak menemen istedik ve istediğimize şükrettik. Çok iyi bir menemen yapmışlardı. Ustanın ellerine sağlık. Yazılarımı eskiden beri okuyanlar bilirler , benim için menemen Samsun Çakallı'da yediğim menemendir ve o lezzeti , o kıvamı şimdiye kadar başka hiçbir yerde bulamadım. Ancak bu menemen de yapısal olarak farklı olsa bile lezzetinin zenginliği açısından onunla yarışabilir

Neli kahvaltımız bizi uçurmadı ancak memnunuz. Bilhassa menemen konusunda. Köy Kahvaltı tabağı 12,75 TL , menemen 6,75 TL. Ayrıca salatalar 9-10 TL , pizzalar 10-15TL , makarnalar 9-12 TL , et , tavuk ve balıklar 15-20 TL , pasta , tatlı ve waffle'lar 4-8 TL. Fiyatlar makul , kahvaltı ümit verici. Diğer lezzetler de denebilir. Hali hazırda denemiş olanlar yorumlarını yazarsa sevinirim. Son söz olarak Neli'nin oldukça geniş paket servis ağının olduğunu da ekleyelim.

Neli Boulangerie
Ceyhun Atıf Kansu Caddesi
Bayraktar İş Merkezi No:114
G Blok No:12
Balgat Ankara
Telefon : 312 - 473 84 84

1 yorum:

Adsız dedi ki...

neli'nin yakınında oturan biri olarak şunu söyleyebilirim ki Ankara'da çok iyi olduğu düşünülen pastanlerden bile iyidir özellikla yaş pastalar konusunda hakikaten günlük hakikaten taze ve lezzeti çok yerinde

ShareThis

Related Posts with Thumbnails