27 Ağustos 2010 Cuma

SÖĞÜTÖNÜ ALABALIK - ESKİŞEHİR

Eskişehir-Bursa karayolunun başlangıcında bulunan Söğütönü Alabalık , bu civarda oldukça ünlü bir yerdir. Hatta , benim de çok sevdiğim!! , "en iyi 10 Alabalık adresi" listesinde de yer almıştı. Listeye fazla takılmadan Eskişehir'in bu meşhur mekanına geldik.
Öncelikle ortamından bahsetmek lazım. Söğütönü oldukça geniş bir alan üstünde kurulmuş , ağaçlarla bezenmiş bir mekan. Girişte otoparkı mevcut. İçinde açık ve kapalı alanlar , kamelyalar , çocuk oyun alanı bulunuyor. Çocuklu ailelerin gerek park , gerekse trafikten uzak , bol yeşil alan sayesinde çok rahat edebilecekleri bir yer.
Menüde alabalığın yanında et ve tavuk çeşitleri olsa da burada önceliğimiz alabalık. Izgara , fırın ve tava olarak 3 pişirme yöntemi var. Fırında kaşarlı , mantarlı , sebzeli veya karışık gibi değişik varyasyonlar mümkün.
Çoban salata ile başladık. Soğanı fazla olmuş , yemekten sonra işi olanlar dikkat etmeliler!!! Domates , maydanoz güzel , sumak ile tadı bayağı zenginleşmiş. Yine de soğan bizi mahvetti!!

Kaşarlı alabalık oldukça sade. Alabalık parçalarının üstünde hatırı sayılır miktarda kaşar var. Bana göre biraz kuru olmakla birlikte arkadaşım beğendi. Kaşarı lezzetliydi.

Benim tercihim sebzeli alabalık. Sebzelerle birlikte tereyağlı ibaresini de kullanmak mantıklı olur çünkü bunda da azımsanmayacak ölçüde tereyağı var. Benim için ideal bir yemek. Sosu bol , içeriği zengin. Lezzeti çok güzel. Tereyağı , sebzeler , baharat , sarımsak!!! ve balık. Gerçi bu kadar malzeme balığı biraz gölgelemiş ama tabağın genel lezzeti çok iyi. Ama gözünüzü kapatsanız balık yediğinizi anlamayabilirsiniz. Yine de ben çok beğendim. Gelecek sefer kesinlikle tekrar sebzeli alabalık yiyeceğim.

Söğütönü Alabalık , balıkseverler için Eskişehir'de tavsiye edilecek bir mekan. Ancak , belki de bizim tercihlerimizden dolayı , alabalık lezzetinden mest olmuyorsunuz. Yine de  bol seçeneği , güzel ortamı ile mutlaka uğranması gereken bir yer.

Söğütönü Alabalık
Eskişehir Bursa Karayolu  5. km.
Eskişehir
Telefon : 222 - 313 03 04

Hiç yorum yok:

ShareThis

Related Posts with Thumbnails