18 Nisan 2010 Pazar

PİKOLET KOKOREÇ - ANKARA

Gençlik Caddesi dinamizmi ve lezzetleriyle her zaman ilgimi çeken bir yer olmuştur. Şimdi düşünüyorum da Gençlik Caddesi'nde yazdığım 5. yer burası. Hepsi de kendi alanında ( bunlardan 3'ü kokoreççi!! ) en iyilerden.
Pikolet ismini aslında tanıtmaya gerek yok ama yine de bilmeyen birileri kaldıysa onları bilgilendirmektir maksadımız. Adından da anlaşıldığı üzere esas ürün kokoreç. Yanında sebzeli tavuk , köfte ve midye dolma seçenekleri de mevcut.
Pikolet'in bahçesinde yer bulmak mümkün olmadığı için içeri geçtik , duvar dibine dizildik. Karşımızda kokoreç tezgahları. İçerinin kokusu tarifsiz. Üstümüze sinerdi sinmezdi tartışmasını yaşamadan başlıyoruz beklemeye ve baharat karışımlı bu güzel kokuyla ciğerlerimizi doldurmaya. Sigara içmediğimden benim ciğerlerin bayram etmesi de bu şekilde oluyor haliyle!!
Pikolet'te 2 çeşit kokoreç yapılıyor. Sebzeli olarak anılan bol domates ve biber ilavesi ile gördüğünüz sac üstünde pişiyor. Hafif sulu ve bol baharatlı. Benim hiç değişmeyen ve değişmeyecek tercihim.
Diğer model ise daha sokak tarzı olan ızgara. Bu da gayet güzel görünüyor ancak bunu bir başka sefer deneyeceğim.
Yarım sebzeli kokoreç 1 dakika içinde elime tutuşturuldu. Ekmeği sıcacık ve çıtır. İç tarafı kokoreçin sosu ile ıslanmış. Kokoreç ise baharatla birlikte daha da lezzetlenmiş. Olağanüstü bir şey. Yanında acı biberler , acı konusunda iddialı ve midesi sağlam arkadaşları bekliyor.

Bu kokoreç söylendiği kadar var , Ankara'nın en iyilerinden. Şimdi merakım Pikolet'in diğer lezzetleri olan sebzeli tavuk ve köfte. En kısa zamanda. Fiyatlar uygun , yarım kokoreç 7 TL , tam 9 TL.

Pikolet Kokoreç
Gençlik Caddesi No:101/C
Anıttepe Ankara
Telefon : 312 - 229 40 62

10 yorum:

gezicini dedi ki...

merhaba
sitenizi yeni keşfettim. sizi takipteyim.
sevgiler
gorki

Zeynep dedi ki...

Merhaba, ben son gidişlerimde ızgara kokoreçinden çok memnun kalmadım. Fazla kurutuyorlar. Bu nedenle köftesini denedim. Eminim köftesini seveceksiniz.

Oburcan dedi ki...

İlk fırsatta köftesinin tadına da bakacağım...

Duygu dedi ki...

Hayatımda hiç kokoreç yememiş biri olarak eşim beni oraya götürdüğünde kesinlikle yemem diyordum.İlk kokoreçimi Pikolette yedim.Yıllar geçti hala da gündüz, gece, gece yarısı demeyiz gider yeriz eşimle.Hatta benim için kokoreç yoktur Pikolet vardır.Bu arada köftesi de gayet güzeldir.

Oburcan dedi ki...

Kokoreç konusunun ilgi görmesinden çok memnunum.Pikolet gibi bir yeri yazmakta ayrı keyifti hani.Köfte şart oldu artık,acilen denenecek!!!

evcimen dedi ki...

benden de yeni bir kokorecci tavsiye...ankamall koctas cikisi tarafindan istanbul yoluna cikarken sol tarafta...pasanin yeri...izgara kokoreci mutlaka denemelisiniz...

Oburcan dedi ki...

Orayi biliyorum. Listeye aldim, en kisa zamanda ugrayacagim... Tesekkurler

ankaraguclufatih dedi ki...

abicim uzun zamandır beklediğim meşhur kavurmacı, fatih bakkalı, yaşar usta artık gitsen diyorum.

Oburcan dedi ki...

Fatih sen de haklısın gidemedim ama bu aralar o kadar yoğunum ki,bu akşam Trabzon'dan 1 yerin yazısı geliyor.Yakında,söz!!

Adsız dedi ki...

Ben 16 senedir PROFÖSÖR kokorecin müşterisiyim 24 senedir hizmet veriyorlar lezzeti hep aynı deneyin görün

ShareThis

Related Posts with Thumbnails