13 Şubat 2010 Cumartesi

NYPD - ANKARA

İtiraf etmem lazım ki NYPD'yi ilk gördüğümde New York Police Department'la pizzacı arasındaki ilişkiyi kuramamıştım ama sonrasında açılımının New York Pizza Delivery olduğunu gördüm. Ankara'da 2 tane NYPD varmış , biz Anıttepe Gençlik Caddesi şubesindeyiz. Burayı keşfim ofiste öğle yemeği için www.yemeksepeti.com da araştırma yaparken oldu. Sipariş verenlerin notları çok yüksekti. Bir denemekten zarar gelmez deyip 4 peynirli pizza siparişi verdim ve daha tadına bakmadan , odaya dolan nefis peynir kokusundan doğru tercih yaptığımı anlamıştım. Pizzayı burada yedikten sonra NYPD keşfini bu kadar geç yaptığıma çok pişman oldum.
Pizza hamuru gerçekten özel. İnce açılıyor ve uzun süre bayatlamadan ve lezzetini koruyarak durabiliyor. Margarita , 4 peynirli(benim favorim) , BBQ steak , Pizza Med(diğer favorim) , BBQ chicken , karışık , Manhattan , Vejetaryen , Türk gibi çeşitler mevcut. Orta ve büyük boy pizzaları ortadan 2'ye bölerek 2 çeşit yapabiliyorlar.
Bizim tercihimiz 4 peynirli ve Med oldu. 4 peynirli içinde rokfor , labne , mozarella ve parmesan var. Tüm peynirlerin tadını net olarak alabiliyorsunuz , ki rokforun muhteşem olduğunu belirtmem lazım. Pizza Med içinde ise mozarella ve hellim peynirleri , kapari , sarımsak , zeytin , domates ve maydanoz var. Bu da çok uyumlu ve çok lezzetli bir pizza.
Lazanya kıymalı ve marinara soslu. Lezzeti yerinde. Pizza'ya iyi bir alternatif olabilecek kadar kuvvetli bir lezzet.
Tatlı olarak tercihimiz tiramisu. Tiramisu yapımı çok kolay olmasına rağmen lezzetini tutturması zor bir tatlıdır. Birçok yerde yapılmakla birlikte malesef çoğunun orijinaliyle ilgisi yok. Ama bu tiramisu başarılı ve insana gerçek tadını hatırlatıyor.
NYPD şehrin en orijinal tatlarından birini sunuyor. Pizzaseverlerin gözdesi olacak gibi. Pizza fiyatları şöyle ; 1 kişilikler 9-12 TL , 2-3 kişilikler 24-27 TL , 3-4 kişilikler 28-30 TL. Lazanya 9,50 TL , Fettucini Alfredo 11 TL , tiramisu 8,50 TL. Fiyatları oldukça makul.
Anıttepe NYPD Ümitköy ve Çayyolu'na kadar paket gönderebiliyor ve çok iyi yapıyor. Bizim eve kadar gelebilmesi ayrıca takdir ediliyor :)
NYPD
Gençlik Caddesi No:125/A
Anıttepe Ankara
Telefon : 312 - 232 69 73
312 - 232 NY PD

8 yorum:

elif ada dedi ki...

Çok seviyorum sitenizi ve yazılarınızı. Önerdiğiniz birkaç yere gidip çok memnun kaldım. Anıttepe'de oturmama rağmen NYPD'yi de sizden duydum. Hemen deneyeceğim. Siz beğendiğinize göre harikadır. Ellerinize, damağınıza sağlık. Bizi habersiz bırakmayın... Sevgiler

Meltem dedi ki...

NYPD yorumunuza canıgönülden katılıyorum. Hem Roma, hem NY'da yaşamış birisi olarak, odun ateşinde pişmiş pizzalarının nefis olduğunu söyleyebilirim.

Oburcan dedi ki...

Beğeniniz ve iyi dilerleriniz için teşekkür ederim. Bir italyan tarzı pizzasever olarak NYPD'nin özel bir yer olduğunu düşünüyorum. Anıttepe şubesi franchise olmasına rağmen Yıldız'daki merkezinden daha iyi diyebilirim. Üstelik çok iyi işletmeciler. Ben paket servisten ziyade gidip restoranda yemeyi tercih ediyorum.Yakında yine çok ilginç birkaç yer yazacağım,takip ediniz lütfen...

Deniz dedi ki...

NYPD'de benim tavsiyem barbekü soslu tavuklu pizza'dır. :)

Oburcan dedi ki...

Barbekü sos benim için en lezzetli soslardandır,gelecek sefer kesin bunu deneyeceğim.Teşekkürler...

Löplöpcü dedi ki...

Ankarada gidilecekler listemi hazırladım, bugün ilk mekan burasıydı.
2 kişi gittik, 1 küçük barbekü soslu tavuk, 1 orta (yarım MED yarım 4 peynirli) yedik. pizzalar çok güzeldi. Özellikle fazla kurutmayın dememe rağmen biraz kurutmuşlardı ama güzeldi.
Yanlız garsonun pizzaları getirdikten sonra "Abi ketçap, mayonez istermisiniz?" sorusundan sonra dumur oldum. Kendisine sıkı sıkı tembih ettim. "Böyle şeyler söylenmez ayıp, içerdeki ustanın emeğine saygısızlık". Varsa pizzasının üzerine ketçap dökmek isteyen kendisi söyler dimi?!?!

Avalon dedi ki...

Tavsiyeniz üzerine biz de bugün 4 peynirli pizza sipariş ettik. Çok büyüktü, kartonu kapıdan zor geçirdim desem abartmış olmam! :) Lezzeti gayet güzeldi, hamuru da öyle ama sanırım servisten ötürü biraz soğuk ve kuru geldi. Yine de oldukça güzeldi diyebilirim. Ama benim aklımdan çıkmayan pizza yaklaşık 10 sene önce Almanya'da küçük bir pizzeria yediğim ıspanaklı karidesli pizza.Ahh her gün yiyebilirim onu!

Oburcan dedi ki...

Avalon,
pizza , lahmacun gibi hamurlu yiyecekler paket serviste olmuyor. Yerinde yemek en iyisi. Ancak NYPD'nin 4 peynirli pizzası peynir kalitesiyle Ankara'nın en iyilerinden olduğunu söyleyebilirim.
Sevgiler.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails