9 Şubat 2010 Salı

YÖRÜKHAN GÜVEÇ - ANKARA

Yörükhan Güveç adını okuyan bazılarının midesinde kıpırdanmalar olduğuna eminim. Benim Yörükhan'la ilk tanışmam yaklaşık 3 yıl önce güzel insan , kutsal ruh Güven abi ile birlikte ; onun bilgeliği ve önderliğinde olmuştu :) Sonrasında zaman zaman bu güzel mekana arkadaşlarımla geldim. Bu blog'un misyonu hem yeni lezzetler keşfetmek hem de mevcut cevherleri yazarak tanımayanlara da tanıtmak olduğu için Yörükhan Güveç hakkında bir yazı yazmak kaçınılmazdı.
Bir öğle yemeği için 2 kişi Yörükhan'dayız. Önce Gavurdağı salata istedik. Ama bu Gavurdağı bizim bildiğimiz Gavurdağı ile uzaktan akrabalığın ötesine geçmez. Beğenmedik.Belki de ismini değiştirmek lazım , Gavurdağı bu değil çünkü.
Mercimek ve Yüksük çorba vardı , tercihimiz Yüksük çorba oldu ve ne kadar yerinde bir tercih olduğunu ilk kaşıkta anladık. Yüksük çorba bol malzemeli , içinde nohut ve mantı parçaları bulunan acılı ve ekşili bir çorba. Ama gerçekten insana çorba içmenin keyfini verecek kadar başarılı bir çorba. Burada tek eleştirim çorbanın sıcak gelmemesiydi. Çorba tam anlamıyla ılık geldi.
Arkadaşım karışık sebze yemeklerinden istedi. Burada nohut , kuru patlıcan dolma ve ıspanak var. Özellikle kuru patlıcan dolmadan bahsetmemek olmaz. Hem patlıcanı hem de dolmaiçi çok lezzetli.
Ben Kütahya güveci tercih ettim. Bir güveçsever olarak bu güveci herkese tavsiye ederim. Etler çok lezzetli ve iyi pişmiş. Yalnız yerken dikkat , benim gibi üstünüze dökerseniz gün ortasında kıyafet değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bir uyarı daha ; bu tabakta soğuk geldi!!
Son tabağımız Alatlı pilavı. Malzemesi bol. Ben pilavda değişik tatları , özellikle üzüm , kestane gibi hafif tatlı lezzetleri seviyorum. Bu pilavda da bol karabiberin yanında nohut ve üzüm var. Pilav şahane. Hergün yediğimiz pilavlardan farklı ve çok zengin bir lezzeti var.
Tatlı konusunda kendimizi zorlamadık ama seçenekler cazipti. İncir uyuşturması ve kabak tatlısı denemeye değer göründü.
Yörükhan Güveç hergün yemek yediğiniz yerlerden farklı menü ve tatlarıyla iyi bir alternatif. Yemeklerin hafif soğuk gelmesi dışında bir olumsuzluk görmedim ama yemek kalitesine laf söylemek olmaz. Fiyatları ortanın hafif üstünde kalıyor. Çorba 5 TL , etler 10-15 TL , sebzeler 6-8 TL. Biz 2 kişi içeceklerle birlikte 52 TL ödedik , lezzete laf etmedik ama fiyat biraz yüksek. Ticket ve Sodexo geçmiyor , çalışanlar için iyi olmuyor.

Yörükhan Güveç
7.Cadde 29/8 Pazar Yeri Karşısı
A.Öveçler Ankara
Telefon : 312 - 472 31 93

1 yorum:

Löplöpcü dedi ki...

Hocam "kuzu kapama" dene bir gün. Ama yanına sade pilav al.
Birde çok güzel çok leziz sebze yemekleri olur her gün. Genelde kel alaka ama Aydın tarafı ve Mezapotamya tarafı olur.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails