16 Şubat 2010 Salı

BIG CHEFS - ANKARA

Big Chefs hakkında daha önce kısa bir tatlı ve kahve yazısı yazmıştım ancak yemeklere değinmemiştim. Bir arkadaşımızın doğumgünü yemeği için Big Chefs önerisini duyunca sevindim haliyle. Çayyolu Minasera'daki şubesine geldik.

Oldukça geniş ve uzun masamıza yerleştik. Buranın sıcak atmosferi insana evinde misafir ağırlıyormuş hissini veriyor.Masada duran fıstıklar dekoratif amaçla konmuş olabilir ama biz bilmiyorduk :) Açlığın verdiği cesaretle hepimiz fıstıkların tadına baktık... Salata ile başlamak istedik. Falafel salatası menüye yeni girmiş. Bu arada Big Chefs'te menünün belirli aralıklarla değiştiğini , eklemeler yapıldığını belirtmem lazım. Falafel ülkemizde fazla bilinmeyen bir Arap yemeği , kısaca kızartılmış nohut köftesi diyebiliriz. İstanbul'da 1-2 yerde çok iyi örnekleri olmakla beraber bildiğim kadarıyla Ankara'da Minna's Bistro haricinde Falafel yapılmıyor. Bu tabak güzel olmuş , hem falafel'in lezzetini alıyorsunuz , hem de güzel bir salata yiyorsunuz. Salatanın içeriği de oldukça zengin , peyniri , taze nanesi bol.
Ben hamburger yeme niyetiyle gittiğim için bu tercihimden şaşmadım. Tex-mex burger aldım. Acılı , baharatlı bir burger. Yanında coleslaw ve patates kızartması ile çok lezzetli.






Izgara bonfile dilimleri görüntüsü ve zengin garnitürleriyle herkesin aklını başından aldı. Bonfile tam karar pişmiş , ne az ne fazla. Yanında servis edilen patates ve sebze salatasıyla birlikte harika bir ana yemek.
Bu tabakta 2 yemek bir arada görülüyor. Fettucine Alfredo ve deniz mahsullü salata. Fettucine Alfredo için bugüne kadar yediklerimin en başarılısıydı diyebilirim. Sosu , peyniri , herşeyiyle muhteşemdi. Yanında deniz mahsullü salata da denemeye değer. Kalamar ve karides ızgara edilmiş.
Big Chefs'te pizzalar da ayrı bir güzel oluyor. Gördüğünüz resim Chefs pizza , içinde bonfile parçaları var. Hamuru incecik açılmış ve çıtır çıtır. Üst malzemesi de bol ve zengin aromalı.
Tatlı olarak kestaneli sufle aldık. İçinden akan beyaz çikolatayı kelimelerle ifade etmek zor olacak , en iyisi buraya kadar gelip denemek.
Bir arkadaşımızın doğumgünü olması nedeniyle doğumgünü pastası da istemiştik. Bu pasta da Big Chefs aşçıları tarafından yapılmış ve bence gecenin yıldızı. Big Chefs'e gelirken rezervasyon aşamasında doğumgününüz olduğunu belirtip bu pastadan isteyin. Bana dua edeceksiniz , bahse girebilirim!!! Yanında verilen beyaz çikolataya bulanmış çileke dikkat!!!
Çok ama çok güzel bir yemek oldu. Lezzetinden sual olunmaz Big Chefs'i özlemişiz. Arayı bu kadar açmamakta fayda varmış. Bir daha olmaz. Fiyatlara gelince ; salatalar 15 TL , pizzalar 15-20 TL , et yemekleri 25-30 TL civarında. Bu atmosfer , kalite ve lezzete göre fazlasıyla hakediyor. Big Chefs her ne kadar Ankara'da doğduysa da artık o da İstanbul'lu oldu , Etiler ve Tünel şubeleri açıldı , bildiğim kadarıyla Bağdat Caddesi şubesi de yolda. İstanbul'lular çok şanslı , Ankara'nın bu kıyağını da unutmasınlar!!!
Son olarak Çayyolu Big Chefs'in işletmecisi Mesut beye misafirperverliği için teşekkür ederiz.
Big Chefs
Mina Sera AVM
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 242 01 77











1 yorum:

Deniz dedi ki...

Falafel'i House Cafe de yapıyor, yemiştim de iyi mi kötü mü bilmiyorum :) Ravioli'den bahsetmeyi atlamışsınız sanırım, o ravioli'den yemiştim kremalı domatesli sosu ile son derece güzeldi. Bu yemeklerde vurgulamak istediğim sufle olacak, gerçekten içinden akan ılık çikolata ile süper. İlk menüye eklediklerinde adı Şemsettin Usta'nın tatlısıydı, ismi değişmiştir tabi artık.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails