17 Şubat 2010 Çarşamba

ÇARDAK PİDE - ANKARA

Çardak Pide'nin merkezi Trabzon'dadır. Bilenler bilir , pide olayı Karadeniz'de daha bir önemlidir. Kıyı şeridinde Bafra'dan başlar , Samsun , Giresun , Espiye , Trabzon devam eder. Her ilde ve ilçede pidenin güzel örneklerini bulabilirsiniz. Ama Trabzon'da pide denince 1 numaralı adres Çardak Pide'dir. Ankara'daki şubesi İstanbul Yolu üzerinde olup öğle saatlerinde gitmeniz pek tavsiye edilmez.
Çardak'ta pidenin çeşitlerini bulmanız mümkün değildir. Az ama öz yaparlar , kıymalı , peynirli , kavurmalı ve karışık vardır , o kadar.
Biz kapalı kavurmalı ile başladık. Hamuru tam çıtır ve harika kokuyor. İçinde kavurması bol ve leziz.
Kapalı kıymalının arası hafiften yarılmış ve içine ,arzuya göre yumurta , Trabzon Vakfikebir tereyağı konmuş olarak geliyor. Pidenin sıcağının etkisiyle eriyen tereyağı ile siz de erimeyin , ama dikkat!! Bu pide de muhteşem. Fazla tereyağı istemeyenler sipariş aşamasında söylemeli ama bunun zevki de böyle çıkıyor.Resimde görmüş olduğunuz pide yarım porsiyon.
Yarım porsiyon da peynirli istedik. Peynirli pide açık yapılıyor ve içinde tabi ki tereyağı. Peynir de Trabzon yöresel peyniri. Erimiş tereyağı ve peynir karışımı tarifi imkansız bir birleşim olmuş.
Diyet yapanlar için dikkat edilmesi gereken bir yemek oldu ama eğer 1 günlüğüne diyeti boşvereyim diyorsanız Çardak Pide için boşverin , buna değer. Pideler 8 TL , karışık 10 TL. Ayrıca ızgara ve balık çeşitleri de mevcut.
Çardak Pide
İstanbul Yolu 7. km
Macit Petrol yanı
Ankara
Telefon : 312 - 397 44 00 - 01
Uzun Sokak No:4
Trabzon
Telefon : 462 - 321 76 76
462 - 321 26 39

9 yorum:

Cube dedi ki...

Benim iş yerime çok yakın, bahçesinde oturdum ama daha pidelerini tadamadım :)

Oburcan dedi ki...

Bence aç olduğunuz bir gün,öğleden sonra da kaçıp uyuyabilirseniz daha harika olur,mutlaka deneyiniz :) Çünkü sonrasında ağırlık çöküyor

Unknown dedi ki...

Samsun'da lüks bir pidecide Samsun pidesi yemiştim. Çardaktaki tadı bulamadım. Bence pide olarak çok özgün. İsterseniz pizza gibi yuvarlak olarakta yapıyor pideyi. Bahçeside yeşillik içinde çok hoş. Saklı Bahçe gibi. Hafta sonu için iyi bir tercih.

arif ahali dedi ki...

bu tür pideyi gürcistan'da yedikten sonra buna pide değil olsa olsa yağlı kete derim. örneğin 1 kişilik peynirli yumurtalı tereyağlı peynirin çapı 30 cm. ve abartısız 200 gram peynir içeriyor. ve pidesi çatalın ucuyla bölünebilecek kadar yumuşak. çardak'ta ise eni konu 23-25 cm kayış gibi pide içinde en fazla 50 gram peynir var. fiyat da 3 misli. Türkiye'de restoranlar son derece cimri malzeme kullanıyor. bol kullananlar da çok pahalı.
dikkatli olmak lazım.

Oburcan dedi ki...

Arif Bey,
bu tür ilginç yemek deneyimlerinizi fotoğraflarsanız blog'da sizi konuk yazar olarak ağırlamaktan mutlu oluruz. Dün(Pazar günü) öğleden sonra Çardak'a gittim,pişman oldum.Çok doluydu,garsonlar bitik haldeydi,pideler çok geç çıktı.Garson bizden aldığı 3 pide siparişinin 3'ünü de yanlış almış,ukala tavırlar falan.Tenha zamanda gitmekte fayda var!!

arif ahali dedi ki...

maalesef çardak daha iyi bir alternatifin olmamasının ekmeğini hala yiyen bir yer. yoksa gürcü haçapuri'sinin 3. sınıf taklidinden öte bir yer değil. keşke resmini çekseydim de burada gösterebilseydim.

Löplöpcü dedi ki...

Haçapuri yapan bir yer var mı Türkiye'de?

Oburcan dedi ki...

Haçapuri'ye şimdiye kadar rastlamadım ama bugün Trabzon'a gidiyorum,oralarda bir bakacağım.Bulursam yazarım :)

culibik dedi ki...

ben de sizleri takip etmeye çalışıyorum. Karadeniz pideleri olarak çardak çok güzel.Ancak pide de tek önerim Develi pide. Abidinpaşa MErkez caminin tam karşısında girişinde ekmek frını bulunan sokağın hemen sağında özellikle kuşbaşılı ve kıymalı sı tavsiye 1,5 porsiyon yarı yarıya

ShareThis

Related Posts with Thumbnails