13 Şubat 2010 Cumartesi

BALIKÇIKÖY FAHRİ - ANKARA

Her ne kadar Ankara'mızın 3 tarafı denizlerle çevrili olmasa da bizim buralarda bir laf vardır , derler ki balığın iyisi Ankara'da yenir. İstanbul'lu dostlar bu lafa pek itibar etmezler hatta dalga geçerler ama işi bilenler bu lafta az da olsa gerçek payı olduğunu bilirler. Haklılığımızı gösterecek mekanlardan birindeyiz , Ümitköy'de bulunan Balıkçıköy'e geldik.
Dekorasyon son derece başarılı , denizi ve balığı çağrıştıran obje ve renklerle dolu. Mavi sandalyeleri ile hafif bir Yunan adası tadı da veriyor doğrusu. Herşey inceden düşünülmüş , belli.

Bu soğuk kış gecesine sıcak bir balık çorbasıyla başlamak istedik. Çorba içimizi ısıttı , çok lezzetliydi . Ancak her güzelin bir kusuru olur misali , gözlerimiz içinde tane karabiber aradı ama nafile. Tek eksik , eh ne yapalım , olacak o kadar diyelim ve üstünde fazla durmayalım.
Salata malzeme kalitesi ve çeşitliliği olarak geçer not aldı. Zeytinyağı ve limonsuyu ile lezzetine lezzet kattı.
Masamıza gelen meze tabağını görünce işimizin zor olduğunu anladım. Hem çeşit hem de görüntü itibarıyla mezeler çok cazip. Çeşitler şöyle ; kalamar , lakerda , iç midye , girit peyniri , brokoli , midye dolma , çeşitli ege otları , peynir dolgulu kırmızı biberler.
Mezelerin tezgahtan görünümü de böyle...

Midye dolma ile başladık. Nefisti. İçi hafif tatlı , tarçını hissettiriyor ama çok baskın değil.
İç midye ve kalamar. Midye dolmanın değişik şekli ve doldurulmuş kalamar. Her ikisini de çok beğendik. Üstüne dökülen zeytinyağı da çok kaliteli.
Ege otları karışımı. Bol zeytinyağlı ve limonlu otlar harika. Gecenin en beğendiğim tabağı diyebilirim.
Tereyağlı karides ara sıcak olarak şart. Sıcacık geldiği anda çekilen fotoğrafta tereyağındaki kabarcıklara dikkatinizi çekerim. Pul biberler sıcak tereyağı içinde eriyerek hafif kıvamlı bir sos oluşturmuş , buna kayıtsız kalmak mümkün değil , ekmeğimizi bandık. Bu tabağı da yemeden çıkmamak lazım.
Kalamarın rengi tertemiz. Kullanılan yağın sık sık değiştirildiğini gösteriyor. Kızartma tam karar , hafif çıtır. Sosla beraber çok uyumlu.
Tüm bu yediklerimizden sonra balıklara gözatalım.
Balıkçıköy haftanın her gecesi belli bir doluluğun üstünde olduğu için balıklar çok taze.
Gördüğünüz dil şişte gözüm kaldı ama öteye gidemedi çünkü balık yiyecek halim kalmamıştı.
Bu güzel yiyecekleri 35'lik rakı eşliğinde ağır ağır yedik. Keyfimiz yerinde ama balık yersek fazla gelecek. Balığı başka sefere bırakarak doğrudan tatlıya geçiyoruz. Tatlı tercihimiz içi dondurmalı irmik helvası. Ancak tatlı gecenin hayal kırıklığı. Öncelikle porsiyon olarak çok büyük , yemeğin sonunda bu kadar büyük bir tabağa gerek yok. Helvanın kıvamı tam olmamış , kolayca dağılıyor. İçindeki dondurma güzel , helvayı sıyırıp dondurmayı bitiriyoruz. Keşke kabak tatlısı deneseydik.
Bu güzel yemeği Türk kahvesi ile noktalıyoruz. Tatlı hariç yemek bizi çok mutlu etti. Tüm deniz mahsulleri son derece lezzetliydi. Fiyatlar şöyle ; mezeler 6-10 TL , ara sıcaklar 10-15 TL , balıklar 20 TL , 35'lik rakı 35 TL. 2 kişi 101 TL hesap ödedik. Balık olmaması itibarıyla biraz yüksek geldi ama lezzete diyecek yok.
Balıkçıköy Fahri
8. Cadde No:73 Galleria Yanı
Ümitköy Ankara
Telefon : 312 - 236 12 66
Abay Kunanbay Caddesi No:4/1
Kavaklıdere Ankara
Telefon : 312 - 466 04 50

5 yorum:

Adsız dedi ki...

gar lokantasi ve kitchenette yi oneririm, gitmediyseniz mutlaka gitmelisiniz

drosera dedi ki...

Balıkçıköy'ün Ümitköy şubesindense, Fahri Bey'in de genellikle orada bulunması sebebiyle Tunalı'daki yeri bambaşka geliyor bana.. Seçtiğiniz mezeler şahane, lakerdası da fena değildir. Deniz balıkları tazedir, iki kişi bir deniz çuprasıyla ağırlığına göre ortalama 60 liraya doyarsınız.

Löplöpcü dedi ki...

Ankara'ya sık sık gelirim, geldiğimde de Houston Hotelde kalırım. Genelde akşam yemeklerini Tunalıdaki Balıkçı Fahride yerim. Ustasından garsonuna, çaycısınında Fahri Abiye kadar herkezi iyi tanırım. Haftaya salı veya çarşamba akşamı müsati olursan, Tunalı Balıkçı fahride bir yemek yiyelim, hemde tanışmış oluruz.
2 kişi için 3 çeşit ot, 2 çeşit deniz ürünlü meze, 2 adet köfte, 1 şiş dil. Efendi gibi içersek 40-45 TL/kişi
Tamam dersen beni ara üstad 0.532.3425767

Oburcan dedi ki...

Çok memnun olurum,ilk fırsatta arıyorum..

mayonezliarmut dedi ki...

selam obur abi,

bugün arkadaşımla balıkçıköy fahri'nin tunalı şubesine gittik. ramazandan mütevellit iki masa vardı.
garsonlar öncelikle gayet iyi, suyu fazla içmezdim ancak, içtikçe doldurdukları için kırmak istemedim. önce kalamar tava sonra karides güveç istedik. kalamar tava bir harikaydı, iyi kalamar gerçekten kendini belli ediyor. karides güveç gayet hoş olmuş. karnımız doyduğu için ortaya farklı bir tat olsun diye kiremitte levrek istedik, sosu gayet etkileyici ve hoştu. herkese tavsiye ederim.

yalnız biz çıkarken arkada 2 tane kötü giyimli insan vardı. Tanrı'nın yarattığına kötü dememek lazım aslında ama, müşteri profilinden tam emin olamadım, hatırlatayım dedim.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails