20 Şubat 2010 Cumartesi

ANADOLU SOFRASI - ANKARA

Anadolu Sofrası yaklaşık 10 yıldır Ümitköy Galleria alışveriş merkezi içinde hayatına devam ediyor. Otantik dekoru ve tüm yiyeceklerin gözünüzün önünde hazırlanması gerçekten etkileyici oluyor. Bundan 2-3 ay önce Çayyolu'nda bir şube açarak büyüme kararı almışlar anlaşılan , bugün Anadolu Sofrası'nın Çayyolu şubesindeyiz.
Siparişin hemen ardından ikram olarak masaya sıcacık lavaş , bal ve tereyağı geldi. Sıcak lavaş kokusu gibisi yok , içinde tereyağını eritip balla destekleyince ortaya nefis bir tat çıktı. Balın çok özel bir bal olduğunu belirtmem lazım.
Yine ikram olarak domates ezme. Bu ezme gerçekten çok başarılı. Acısı biraz fazla , herkes yiyemeyebilir ama bence hiç sorun yok.
İçli köfte kızartma yapılmış,ki bence olması gereken şekil bu. Bazı yerlerde haşlama içli köfteye de rastlıyorum ama tadını beğenmiyorum. Bu içli köftenin malzemesi , baharatı yerinde ancak bir sorun var , et kokuyor. Koyun eti kokusu çok baskın.Beni rahatsız etti!!
İçli köftenin eti kokulu gelince lahmacun da kokacak diye düşündüm ancak yanılmışım , lahmacunda kokudan eser yok ve enfes bir lahmacun geldi. Hamuru incecik ve çıtır çıtır. Eti , baharatı ve acısı tam karar. Bence sadece lahmacun yemek için Anadolu Sofrası'na gelinebilir.
Anadolu Sofrası'na uzun bir aradan sonra ilk defa geldiğim için karışık kebap istedim. Bu tabak görüntü ve içerik itibarıyla zayıf geldi. Fındık lahmacun yine başarılı. Dana şiş yumuşak ve lezzetli ancak lezzeti yeterince kuvvetli değil. Terbiyesi zayıf kalmış. Tavuk şiş çok yavan , tadı belli belirsiz.Adana ise vasat. Galleria'da çok daha lezzetli Adana kebaplar yediğimi hatırlarım.Pilav kuru ve tuzsuz. Bu tabak hayalkırıklığı yarattı.
Lahmacun , lavaş ve bal aklımda kalanlar oldu. Demek ki burada hamurlu yemekler daha iyi yapılıyor. Lahmacunseverlere şiddetle tavsiye ederim ancak gerisi konusunda şüphelerim var. Fiyatlar içli köfte 2,5 TL , lahmacun 3,75 TL , kebaplar 10-15 TL.
Anadolu Sofrası
Galleria AVM
8. Cadde No: 53/12-15
Ümitköy Ankara
Telefon : 312 - 235 47 45
312 - 235 27 03
Şeyh Muciburrahman Bulvarı (bulvara bu ismi vereni saygıyla anıyorum!!!!!!!)
Özçelik İmaj İş Merkezi
(TEB Otel Akromarket BP Yanı)
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 242 13 00
312 - 242 20 22

3 yorum:

mehmet dedi ki...

lahmacunla içli kofte deyince gecen hacı arig bey lokantasına gittim orda bu ikisi harikaydı.birgun orayı da blogunuzda yayınlarsanız sevinirim merak ettim sizin yorumlarınızı:)

Oburcan dedi ki...

Memnuniyetle , listeye aldım :)

umutluhayat dedi ki...

of of of tam bir anadolu sofrası harika

ShareThis

Related Posts with Thumbnails