19 Eylül 2010 Pazar

TSAKİR KEFİ - SARDUNAKİ OTEL - ALAÇATI - İZMİR

Bir akşam yemeği için keyifli bir yer olduğu hakkında istihbarat aldığımız Sardunaki Otel'deyiz. Sardunaki bir butik otel ve oda+kahvaltı konseptiyle çalışıyor. Akşamları bahçede sirtaki geceleri varmış ancak son zamanlarda belediye canlı müziği yasakladığı için bu gecelerin sonu gelmiş. Biz de sirtaki dersi ümidiyle gitmiştik ancak belediyenin azizliğine uğradık.   
Bahçe geniş , aralıklarla dizilmiş masalar birbirini rahatsız etmeyecek uzaklıkta. Fiks menü olduğu söylendi. Sipariş vermiyoruz , belirlenen sırayla yemeklerimiz gelmeye başlıyor. Mezelerin azar azar geleceği , eğer istersek aynısından alabileceğimiz belirtildi.
İlk sırada Girit ezmesi. Peyniri güzel , iyi bir başlangıç oldu.
Yoğurtlu semizotu benim sevdiğim , zaman zaman evde de yaptığımız , ancak dışarıda yemek istemeyeceğim bir meze. Fazla kolay ve basit. Bir fiks menüde yer vermek olmaz!!!
Semizotu ile ilgili söylediğim herşey yoğurtlu havuç için de geçerli. Buna benzer tabakların fazlasını vasat kebapçılar ikram olarak getiriyor!!
Kaya koruğu  ile basit ve ucuz meze çizgisi devam ediyor. Bu arada artık pirelenmeye başlıyorum. Gidişat iyi değil!
Salatanın soğanı aşırı olmakla birlikte kuru kekik ve peynirli olması tadını zenginleştirmiş. Ama yine de taze kekiği tercih ederdim.
Ara sıcağın gelmesiyle meze kısmının kapandığını anladık. Mezelerin hayalkırıklığının devam etmemesini dilerken kızarmış kabak çiçeği dolmamızdan ilk lokmamızı kestik. İçi peynirle dolu , kızartmayla beraber peynir erimiş. Çok beğendik , 1'er tane daha istedik.
 Ana yemek olarak çipura ızgara geldi. Balık taze ve iyi pişmiş. Yanında roka ve kırmızı soğanla lezzetli.
Tatlı olarak adını ilk defa duyduğumuz "Eleni" geldi. Elma rendesi ve pekmez yufkaya sarılarak kızartılmış , üstüne pudra şekeri serpilmiş. Tatlıyı da beğendik. Değişikti.
Türk kahvesi ikramı ile yemeğimize son noktayı koyduk. Kahvenin köpüğü takdir edilecek cinstendi.


Sardunaki'deki yemeğimiz böylece sona erdi. Canlı müzik ve sirtaki olsa eğlenceli olacağı belli , olmayınca sessiz sakin bir gece geçirdik. Müzik Yunan muziğiydi ve başarılıydı.
Bu fiks menü içkisiz kişibaşı 40 TL , içkili 60 TL. Biz içkili tercih ettik ve güzel bir kırmızı şarap içtik. Hesap 120 TL olarak beklenirken 150 TL geldi!!! 30 TL içki farkı!!!  70'lik şişeyi bitirmiş olabiliriz ama içkide bir limit olacağı baştan söylenmedi. 2 menü arasındaki kişibaşı 20 TL içki farkı 1 kadeh mi , 2 kadeh mi , kişibaşı 15 TL ekstra nasıl oluyor , merak ediyorum. Benim yaptığım hiçbir hesaba uymuyor.
Sonuçta şunu anladım ; hatamız akşam yemeğine otele gitmek oldu. Akşam yemeğine restorana gitmek gerekirmiş. 60 TL bile bu yemek için çok fazla. 3 çeşit otlu mezeyle bu fiyatın talep edilmesi işletmecilik açısından facia.

Sardunaki Otel
Yenimecidiye Mah.
Metin Oktay Cad. No:14
Alaçatı  Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 02 06

7 yorum:

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Şeker Bayramı Alaçatı gourmet yazılarını kıyaslayınca sanırım benim en favori mekanım Kandela oldu. Zytinyağı ve ekmekler hala çok güzel görünüyor :)

Oburcan dedi ki...

Sen oraya taktın kafayı ama az daha bekle. En iyileri sona sakladım.Bu akşam son darbeyi vuracağım!!!!! :) Sonrasında kararını bekliyorum

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Heyecanla bekliyoruz :)

Oburcan dedi ki...

tamam ama sonra bu saatte bunlar yazılır mı,canım çekti falan durumları olmasın!! :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Nefsimize hakim olmak için elimizden geleni yapacağız o zaman... Gece gece kalkıp ahtapot pişirecek halimiz yok ya :)

Alev dedi ki...

".... en iyileri sona sakladım...." yoksa yoksa 1 haftadır beklediğim A ile başlayan yeri mi yazacaksın sonunda ?

Oburcan dedi ki...

Curious Global Cat ,
bu sefer zeytinyağını hazır et :)
Benim yazımda göreceğin asma yaprağına sarılı olan şey dolma değil , dikkat et :))))

Alev ,
haklısın.Son 3 yazım kaldı ama senin A.. son 2 içinde.Bu akşam yazamazsam 3 gün sonra yazacağım kusura bakma , yarın İstanbul'dayım :(

ShareThis

Related Posts with Thumbnails