26 Eylül 2010 Pazar

RASGELE - ANKARA

Yıldız'da Hollanda Büyükelçiliği'nin yanında bulunan Yıldız Marina isim değiştirmiş ve Rasgele olmuş.  Aynı binada bar , düğün salonu dahil pek çok alternatif işletme mevcut. Hangisine işiniz düştüyse artık :)
Tahmin ettiğiniz üzere bizim işimiz restoran :)   Düğün işini yıllar önce halletmiştik , şimdilik tekrar etmeye gerek yok!! Bar ise listemde üst sırada değil.
Güzel balık ve salata yiyelim diyerek kapıdan içeri girdik. Önündeki balkon kısmında açık havada yeme şansınız var. İçerisi 2 katlı. Dekorasyonda yumuşak renkler kullanılmış. İnsanın içini açan bir havaya bürünmüş. 

Üst katta ocak ilgimi çekti. Izgara balıklar burada pişiyor. İsterseniz ocakbaşında oturarak balığınızı yiyebiliyorsunuz. Balık ocakbaşı. Güzel fikir!!!
Siparişi geçtikten sonra masaya taze ekmek ve zeytin geliyor. Zeytin kaliteli , baharatlı zeytinyağı ile güzel bir başlangıç oldu.
Amasra salatası görünüş olarak pek benzemese de içerik olarak orijinalinden aşağı kalır yanı yok. Taze nane yaprakları , pancar ve diğer malzemeler kaliteli. Ama eğer adına Amasra salata denecekse Amasra'da yediğim sanat eseri çağrışımlı salatalara benzemeli!!
Kiremitte tereyağlı karides üstünde erimiş peyniri ve tüten dumanı ile masada yerini aldı. Karideslere haksızlık gibi olacak ama tereyağı çok lezzetli , bu tabağa damgasını vurmuş. Ekmeği bandıra bandıra bir hal olduk.
Kalamar dolmanın boyutu biraz küçük olsa da tadı iyi. Daha yumuşak olabilirdi. Ama içindeki peyniri ile mutluluk verici.
Eşimin tercihi çipura ızgara. Deniz çipurası değil bu , kültür. Kılçıklarının alınmasını rica ettik , fileto olarak geldi. Bu kadar beğeneceğimi tahmin etmiyordum , kültür balığına göre lezzeti fazlasıyla iyi.
Malum palamut mevsimi geldi , yılın ilk palamutunu yemek istedim , illa ki tava olacak. Palamut güzel. Biraz yağ çekmiş  ama idare edeceğiz artık. Siz yine de giderseniz bu konuda ikaz edin. Yanındaki garnitürler balıktan çok. Baharatlı mısır ve patates güzeldi , turşu Çubuk turşusu.
İkram edilen çaylarımızı yudumlarken Rasgele'ye gece gelmenin planlarını yapıyoruz. Zira Rasgele'de alkollü içkiler de mevcut.
Menüde mezeler , ara sıcaklar ve balıklar var. Ortam güzel , genelde Yunan müziği çalınıyor , ki konsepte de uygun. Fiyatlar da yüksek sayılmaz. Rakı balık akşamları için güzel bir alternatif.

Rasgele
Hollanda Caddesi No:7
Yıldız  Ankara
Telefon : 312 - 442 92 83

4 yorum:

Damla T. dedi ki...

Hımmm... güzel duruyor, kaçırdık.
Acaba fişin fotoğrafını çekme işi benden esinlenilmiş olabilir mi? :) Pratik yöntem di'mi, yeni keşfettim.

Oburcan dedi ki...

Çok pratik ama,herşeyin fiyatını aklında tutmana gerek kalmıyor,teşekkürler :)
Bu arada sabah uykusundan olsa gerek,"fişin fotoğrafı" ifadesini "fish'in fotoğrafı" olarak algıladım,bir an için "havaya girmiş bu" diye düşündüm , sorry :)))

Adsız dedi ki...

Helpful blog, bookmarked the website with hopes to read more!

Oburcan dedi ki...

Thanks!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails