24 Eylül 2010 Cuma

ÖZ GAZİANTEP ET LOKANTASI - ANKARA

Kuzen Alper'in tavsiyesiyle Siteler'de Öz Gaziantep'e geldik. Bilenler için tekrar olacak , kusura bakmasınlar , Siteler Ankara'nın mobilya merkezidir. Üreticiler , mobilya mağazaları ve dekorasyonla ilgili aklınıza gelebilecek herşeyi bulabileceğiniz bir yerdir. Siteler dendiği vakit herkesin aklına ilk sırada Konya Fırın Tandır gelir.
İşletmenin ismi Öz Gaziantep olmakla birlikte menüyü oluştururken sadece Antep yemekleri yapılacak diye kendilerini sınırlamamışlar.
Kebap çeşitleri içinde tercih yapamayınca çok sevdiğim Ankara Tava'da karar kıldım. Az sonra buharı tüten tava masamdaydı. Herşeyden önce kokusu harika.Üstüne serpilmiş fıstık Antep'e bir gönderme sanırım :) Ankara tava üstünde fıstık çok anlamlı olmamış ama eti ve pilavı başarılı. Eti iyi pişmiş ve lezzetli. Miktarı yeterli. Pilavı ise daha güzel , içinde kuş üzümü var. Tereyağlı olduğunu gururla gösteriyor.
Gaziantep lokantasında lahmacun olacak elbet. Lahmacun hamurunun ince ve kıtır olması güzel ancak iç malzemesi az ve işte lahmacun bu dedirtecek kadar karakteristik bir tadı yok , daha iyi olabilir. Bu isim daha iyisini hakediyor. 

Gelelim tatlı aşamasına. Kuzenin tavsiyesini dinliyorum , hasır tatlısı istiyorum , garsonun tavsiyesini dinliyorum , fıstıklı burma istiyorum , tabi yarımşar porsiyon. Sağda gördüğünüz Hasır. Bunun için kadayıfı tarakla saç tarar gibi taranıyor , pişirme ve şerbetleme işlemini sonra yapılıyor. Hasır mis gibi kokuyor ve tadı enfes!! Fakat benim favorim fıstıklı burma. Tadı daha kuvvetli , ağızda dağılıyor. Fıstığı ise çok kaliteli.
Tatlının üstüne ikram edilen çayı da içerek yemeği noktalıyoruz. Öz Gaziantep şimdilik aklımda olağanüstü tatlılarıyla yer edecek. Şimdilik diyorum çünkü tekrar gelmeyi hak ediyor. Yakın zamanda daha kalabalık bir grupla gelerek diğer çeşitlerin de tadına bakacağız. Tatlı konusunda ise kendilerini tebrik ediyorum. Yeri gelmişken belirtelim , tatlıları kilo ile alma şansınız da var. Menüde görüldüğü üzere fiyatlar makul.
İçimizde Anteplilere duyurulur :)

Öz Gaziantep Et Lokantası
Şirintepe Mah.
177. Sokak No:12
Siteler  Ankara
Telefon : 312 - 348 61 20

8 yorum:

lifegoeson dedi ki...

oburcan,ama ben buraya mutlaka giderim ,kilo sorunu olan bloggerlara da yapılmaz ki...
tatlı konuşuyor :D

Oburcan dedi ki...

Yeri merkeze biraz uzak ama buna değer...Kilo sorunu olayına hiç girmeyeceğim,bu sitenin konseptine aykırı :)

lifegoeson dedi ki...

sanırım kendim kadar pis boğaz bir ekurye yapışıp gidecegim...
öbür konuya gelince onla ilgili bilumum projem var :((
ee gerçek yemek yemeğe gidelim mi diyorsun ankarada sağlam yemek yiyen kimler varki??

ankaraguclufatih dedi ki...

Doğma büyüme Hüseyingazi'de oturan birisi olarak bu mekana gelmen çok güzel. Ayrıca İzmir maceralarının bitip, dört gözle beklediğim Ankara maceraları için start vermiş bulunuyorsun. Ankara'da aramızda görmek tatmin edici, fazla uzaklardan yazma.

Oburcan dedi ki...

Ben varim, Semih var. Ayrica kendine guvenen gelsin :)

Oburcan dedi ki...

Sagol Fatih
artik Ankara yazilari gelecek, zira bayagi birikti :)

E dedi ki...

Oburcan kebap sahalarına döndü mü yani :)

Oburcan dedi ki...

evet E,Oburcan kebap sahalarına döndü,bunu sevdim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails