17 Eylül 2010 Cuma

FURUN CAFE - ÇEŞME - İZMİR

Alaçatı'da kahvaltı dendiği vakit ilk akla gelen yerlerin başında Furun vardır. Alaçatı'da bir ara sokakta unlu mamuller ile başlamışlar , bu yıl Çeşme Marina'daki yeni yerlerinde menüyü genişletmişler.
Biz konumundan dolayı Çeşme Marina'yı tercih ettik. Manzarası mükemmel.
  Bahçenin dekorasyonu da insanın hoşuna gitmeyecek gibi değil.
Dediğim gibi , menü genişlemiş ve gelişmiş. Furun'un çıkışı unlu mamuller olsa da Marina'da Türk ve dünya mutfaklarından örnekler sunuluyor. 

Kahvaltı tabağı istedik. Burada kafa karıştırıcı bir durum var. Az sonra anlatacağım. Kahvaltıyı beklerken çay geldi , bu güzel. Ardından simit , açma , kepekli ve dereotlu ekmek. Özellikle dereotlu ekmek çok başarılı.
Kahvaltı tabağı masada. Bu görmüş olduğunuz 1 kişilik kahvaltı. 2 kişi için isteseydik ne olurdu diye sorduğumda garsonumuz 2 kişiye de aynı tabağın geldiğini belirtti. Aradaki fark 2. kişinin çayına para almaları. Malzemeler konusu da ilginç. Yine garsonumuzun ifadesini söylüyorum : reçeller dahil tüm malzemeler Rize'den geliyormuş. Zaten tabağın ortasındaki peynirler içinde civil peyniri miktarı aşırı. Oradan belli ediyor. Peynirler lezzetli. Bal harika , kestane balının tadı biraz acı olur , ben çiçek ballarına tercih ederim. Reçeller de bol ama vasat. Şeftali , kayısı , çilek ve vişne reçelleri. Yanında tahin pekmez ikilisi. Tahin alerjime rağmen fırsatı kaçırmıyorum. Zaten ayda yılda bir yiyorum , neyse ki sorunsuz atlattık :)
Eşim kahvaltı tabağından farklı birşey istedi ve kaşarlı tost aldı. Tost iyi pişirilmiş , dışı çıtır. İç malzemesi yeterli ama yine de burası için iyi bir tercih olduğunu düşünmüyorum.  
Ege kıyısında Rize malzemeleri ile kahvaltı etmek ilginç bir durum tabi. Bu muhtemelen Furun'un sahiplerinin Rize kökenlerinden geliyor. Ama seneye tekrar gelir miyim ? Sanmıyorum. Benzer durumu Rize'de düşünelim. Yöresel Rize kahvaltısı için gittiğimizde karşımızda Ege kahvaltısı bulsak ne olur? Bence olmaz.
Kahvaltı vasattı , fiyatı 20 TL. Ama Furun , konumu ile avantajlı. Çay içmeye gidilir diyeceğim ama dikkat ,   1 bardak ince belli cam bardakta çay 4(dört) TL!!

Furun
Çeşme Marina
No:2 D:5/G
Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 712 85 20

1005. Sokak No:9
Alaçatı  İzmir

10 yorum:

MMO dedi ki...

Çok güzel bir kahvaltı tabağı!!!!!Bittim!

Alev dedi ki...

Oburcan, O zaman furun cafeye diyorum.

Oburcan dedi ki...

Alev , yapma bunu , yapma bunu !!!!

:)

Alev dedi ki...

Halide Edip Adıvar adına yaptım bile.

cangül dedi ki...

ılk basta okudugumda cok begendıgını dusundum o kadar ovdun kı orda olmak ıstedım ama sonra bana vasat dedın bu ne perhız bune lahana tursusu bı karar ver sonra yaz ıstersen

Oburcan dedi ki...

Kararım net aslında.Malzemeler iyi ancak yanlış yerde. Rize nere , Ege nere? Sen ne dersin?

Adsız dedi ki...

O tostun neresi iyi pişmiş :)

Oburcan dedi ki...

Fotograf yaniltiyor, hakkini yemeyelim, disi citirdi

Egeden Tarifler dedi ki...

Ben Alaçatı'daki Furun'da 3-4 yıl önce kahvaltı etmiştim karadutlu lor gibi Ege'ye ait lezzetler ağırlıktaydı, acaba el mi değiştirdi Furun? Marina'daki yerlerine gitmedim hiç.

Oburcan dedi ki...

Ege ,
bilemiyorum açıkçası. Bilen birisi bilgi verirse sevinirim.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails