25 Eylül 2010 Cumartesi

DURSUN USTA - ANKARA

Damak zevkine güvendiğim arkadaşlarımdan Özgür'ün çok sevdiği Dursun Usta'da döner ve köfte yemeye karar verdim. Birkaç ay önce Özgür'le birlikte gidecektik ama son anda bir işim çıktığı için gidememiştim. Uzun zamandır sağ üst köşede gördüğünüz Oburcan yakında burada bölümünde adı geçen Dursun Usta işte burası. Ankara kalesine yakın , Çengelhan'ın az ötesinde , at pazarı diye anılan bölgede.  Küçük ve salaş bir yer. Dışarıda muşamba kaplı düşük masalar. Dursun Usta'da döner ve köfte var , her ikisi de meşhur. Ben döner ve az köfte istiyorum.
Artık küçük büyük her işletmenin huy haline getirdiği küçük ikram tabağı burada da var. Var ama olmasa da olur hatta daha iyi olur. Bol soğan ve kuru kuru , pörsümüş domates. Bu malzemeleri döner tabağında verse daha anlamlı olacak. 

Heves içinde köfteyi bekliyorum. Gelen köfte miktarı az , zaten ben de az demiştim. Ama köftenin tadı kötü. Etten çok yağ tadı geliyor. Dokusu da iyi değil , en ufak çatal darbesiyle ufalanıyor.
Döner , kömür ateşinde pişiyor. Fakat hayalkırıklığımı arttırmaktan öteye geçemiyor. Yer yer pişmemiş , yer yer yanmış. Özel bir lezzeti yok.
Sonuçta Dursun Usta arzulanan lezzetten çok uzakta. Salaş lokantaları severim ama mekan-lezzet arasındaki ters orantının iyi kurulmuş olması şart. Gelen hesapla keyfim daha da kaçtı. 1 döner , yarım köfte ve 1 ayran için 16 TL. Mekan salaş ama fiyatlar Kızılay'ın ötesinde. Şan şöhret bu olsa gerek. Yemekten sonra ağzımda yer eden yağ tadını geçirmek için naneli sakız , içi sıvı nane dolgulu şeker , çay , kahve arasında gidip gelmem gerekti. Özgür'e bu vesile ile selam ederim!!!!!!!!!!!!!!

Dursun Usta
Koyun pazarı sokak
Ulus  Ankara
Telefon : 312 - 312 74 75

6 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

Beklediklerim arasında Dursun usta iyi çıkmadı hafızadan sildim. Şimdi diğerlerini bekliyorum yaşar usta, meşhur kavurmacı.

Oburcan dedi ki...

Beklentimin yuksek oldugu bir yerdi, olmadi. Onumuzdeki maclara bakacagiz artik :)

Adsız dedi ki...

oraya kadar gidilmişken sadık usta yapılırmış,başkası boş kale civarında,çengelhan sosyetik mekan yediğinle ödediğin orantılı değil ,başka yerde yok zaten orada ,

Oburcan dedi ki...

Sevgili Adsiz okurum,
Sadik Usta eski sayfalarimizda mevcut!! Kale civarinda bir de Emin Usta kaldi, yakinda ona gidecegim

Adsız dedi ki...

Emin Usta iyidir, ama önceden aramak lazım pirzola için.
Yaşar Usta, Kızılcahamam'daki ise çokkk güzeldir!

Oburcan dedi ki...

Bilgi için teşekkürler. Böyle bir referansın ardından bu hafta ikisine de giderim sanırım :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails