19 Eylül 2010 Pazar

BEATRICE RISTORANTE - ALAÇATI - İZMİR

Beatrice Di Lallo'yu ( lütfen "beatris" değil , "beatriçe" olarak okuyunuz ) ilk defa Ayhan Sicimoğlu'nun İz TV'de yayınlanan Renkler programında görmüştüm. Birlikte alışveriş yapıp ardından yemek pişirmişlerdi. Bir yabancı için mükemmel sayılabilecek Türkçe'si , özellikle baharat bilgisi dikkatimi çekmişti.
Türkiye'de Mezzaluna'larda şef olarak çalışmış , İstanbul'da Taksim Ghetto içinde kendi yerini açmış , son olarak trendleri takip ederek Alaçatı'da yazlık şubesini açmış.
Beatrice hakkında olumlu referansları ağırlıklı olarak internetten aldım. Birçok sitede , bloglarda , "en iyi 10" listelerinde :) , oldukça fazla sayıda yazılar yazılmış , hepsinde de övgüler , övgüler. Bir Milliyet yazarının servisin ağırlığından şikayet ettiği yazı dışında olumsuz pek bir yazı da bulamadım açıkçası. Yakın çevremden 2 arkadaşım gitmiş , biri olumlu şeyler söylerken diğeri servisin çok kötü , yemeklerin de vasat olduğunu söyledi. Yine de olumlu görüşlerin ezici çoğunluğunu dikkate alarak gitmeye karar verdik. Hem tecrübeli bir İtalyan şefin İtalyan restoranına gitmenin riski çok fazla olmasa gerek değil mi?
Beatrice , Alaçatı'da bir ara sokakta ancak Kemalpaşa Caddesi üstünde tabelası mevcut , bulması kolay; zaten meydanın dibinde. Burası bir evin arka bahçesi , yani yazlık bir mekan , sadece açıkhava. Kışları İstanbul'da faaliyete devam ediyor. Rezervasyonsuz yer bulmak zor olduğu için gündüzden yerimizi ayırtmıştık , gittiğimizde tüm masalar doluydu. Güzel ve sessiz bir arka bahçede ağaçlar altında masalardayız. Garsonlar İtalyanca konuşuyor , bu iyiye işaret. Ancak 2 garson ve Beatrice hanım yaklaşık 30 kişinin servisinde yetersiz kalıyor , olağanüstü hızlı çalışmalarına rağmen servis aksıyor , bu belli!!!
Siparişimizi vermek için yaklaşık 20 dakika bekledik ama sonunda başardık!! Az sonra masaya ekmek ve aşağıdaki tabak geldi. Eser miktarda belirsiz bir peynir , 2 dilim ızgara kabak ve 3 minik parça kırmızı biber. Ben az ama öz zeytinyağını tercih ederdim.
Başlangıç olarak Insalata Caprese istedik. Benim çok sevdiğim bir salatadır ve açıkçası burada çok iyi bir örneğini bekliyordum. Mozarella peyniri , domates ve pesto sos birleşiminden kötü sonuç çıkamaz. Ama bu mozarella hayal kırıklığı yarattı. Diyebilirsiniz ki burası Türkiye , iyi mozarella bulmak zor ama buna katılmıyorum. İyisi bulunuyor , yoksa da menüden çıkarırsınız. Caprese'ye yazık olmuş!
4 peynirli pizza her zaman ve her yerde ilk tercihimdir. Beatrice'de pizza gayet güzel. Pizza hamuru tam İtalyan işi , incecik ve hafif çıtır. Odun ateşinde piştiği de belli. Bu pizza keyfimizi yerine getirdi.
İtalyan restoranına gelince makarna yemeden olmaz. Menü de çok sevdiğim Vongole olmasına rağmen içindeki deniz ürünü çeşidini biraz daha arttırmak adına Tagliolini alla Marinara'da karar kıldık. Yeri gelmişken belirtelim : Beatrice'de tüm "pasta" çeşitleri kendi üretimleri , spagetti hariç , onda da İtalya'nın en ünlü spagetti markası De Cecco kullanılıyor. Yani bizim tagliolini de ev yapımı. Tabağın dibinde biriken sosu her tarafa yaymak için karıştırmak gerekiyor. Pasta hamurunu , deniz ürünlerinin çeşit ve miktarını beğendik ancak toplamda bakarsak deniz tadını çok alamadık. Tagliolini alla Marinara vasatı aşamadı.

Beatrice'de tatlı olarak denenmesi gereken çeşitler olmasına rağmen yukarıda gördüğünüz 3 tabak için 2 saate yakın beklemiş olmamız , tatlı da istersek sabahlama ihtimalini ortaya çıkardığı için vazgeçtik. Ancak denemek isteyenler için belirtelim , Panna Cotta ve Tiramisu ümit veriyor.
İnternette yapacağınız araştırmalarda görceksiniz ki Beatrice Di Lallo "slow food" hareketinin temsilcilerinden ancak bunu "slow service" ile karıştırmamak lazım. Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim : tatilde , biraz daha aç halde ve çok sakin olmasaydım farklı davranabilirdim. Gideceklere tavsiyem çok aç olarak ve kısıtlı zamanda gitmemeniz. İtalyan lezzetini pizzada yakaladık , gerisi heryerde bulunabilecek lezzetlerden öteye geçmedi. 2 bardak kırmızı şarap dahil hesap 105 TL.

Beatrice Ristorante
Kemalpaşa Caddesi
Barbaros Sokak No:4
Alaçatı  Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 67 59

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İlk fotoğraf şaka gibi! Şaka mı o?

Oburcan dedi ki...

Allahi ayarlarla oynamadim, saka da degil, orijinal hali bu, %100 gercek :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails