20 Eylül 2010 Pazartesi

AGRİLİA - ALAÇATI - İZMİR

1. Alaçatı tatilimizde uğrayamadığımız Agrilia'dayız dostlar. 2. tatil duyurusunu yaptığımda Başak ve Alev'in ısrarları sonucu listemin en başına yazmıştım. Rezervasyonsuz gitmememiz , eğer yaptırırsak mutlaka gitmemiz gerektiği yazılmıştı. Bu konuda hassas olmaları doluluk oranı yüksek bir işletme için önemli!
Agrilia Alaçatı'nın eski isimlerinden biriymiş. Yeni yerinde yüksek duvarlar içinde güzel bir bahçedeyiz. Tüm masalar dolu. Menüyü inceliyoruz ancak ne yememiz gerektiğini biliyoruz!!
Her zamanki gibi önce zeytinyağı. Yanında taze ekmekle birlikte güzel bir başlangıç. Alaçatı'nın en iyi zeytinyağlarından biri burada şüphesiz!
Buğday salatası ile başladık. Buğday ve roka birbirine çok yakışmış.Salatanın sosu da zengin. Çok güzel bir salata.
Asma yaprağına sarılmış sardalya Semih'in (http://www.loplopculer.com/ ) favorilerindendir. Onun Bozcaada anılarını dinlemek keyifliydi. Referansı kuvvetli olunca deneyelim dedik ve pişman olmadık. Ama bunu dolmayla karıştırmayalım , her asma yaprağına sarılan dolma olmuyor , bulgur şart :)

Ana yemek olarak yine öneriler doğrultusunda granyoz alıyoruz. Granyoz daha önce yediğim bir balık değil , tadını biliyorum. Üstünde börülce ve sosuyla oldukça lezzetli bir yemek. Balık biraz fazla pişmiş gibi ama tabağın genel notu yüksek. Yine de granyoz yerine tadı daha karakteristik bir balıkla daha iyi olabilir mi acaba diye düşünmeden edemiyorum? Barbun mesela?
Karidesli tagliatelle için biraz duralım. Bugüne kadar yediklerimin en iyilerinden biri. 2008 yılında yaptığım unutulmaz Güney İtalya seyahatinden hafızamda kalan kırıntıları harekete geçirdi. O kadar iyiydi. İçinde sarımsak , beyaz şarap ve sanırım bu özel lezzete ulaşmasını sağlayan deniz suyu var. Mükemmel!
Yemeklerin lezzetiyle iştahımız daha da açıldı ve tatlılarla devam ediyoruz. İlk tatlımız Chocolate Truffle Cake. Üstünde çikolata sosu ve dondurmasıyla enfes bir tatlı. Bir çikolatasever ve truffle aşığı olan benim için en harika tatlılardan biri.
İncir karası Agrilia'ya özel lezzetlerden bir tanesi. İncirlerin içinde taze badem var. Biberli ve portakallı çikolata ile kaplanmış. Bu işlemi hayal ediniz lütfen. İncir , sıvı çikolata içine daldırılıyor ve soğutuluyor. Az rastlanır ve çok lezzetli bir tatlı bu. 2 tatlıdan hangisini daha çok beğendiğime karar veremedim.
Agrilia'nın fesleğenli limonatası da son derece başarılıydı.
Agrilia insanı daha önce gelmediğine pişman eden bir yer. Menüdeki herşey üzerinde emek harcandığı açıkça ortada. Kahvaltısının da çok meşhur olduğunu belirtmem lazım ama biz bu defa gidemedik. Seneye muhakkak! Salatalar , balıklar , kuru dinlendirilmiş etler , makarna çeşitleri , tatlılar. Menü size birçok değişik lezzeti deneme şansı veriyor. Fiyat konusuna girmek istemiyorum , sadece yemeğinizin tadını çıkarın. Çok merak edenler için belirteyim , kendi kategorisinde yüksek değil.
Bu harika yemeğin ardından bana burayı "şiddetle" tavsiye eden dostlara ve Agrilia'ya teşekkür ediyorum.
Gecenin bu saatinde canı çeken dostlar da kusura bakmasın lütfen :)

Agrilia
3041 Sokak No: 3
Alaçatı  Çeşme  İzmir
Telefon : 232 - 716 85 94

17 yorum:

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

İşte Oburcan'dan beklediğimiz, özlediğimiz bir gourmet yazısı.

Gerçekten bayıldım... Ben bu defa sofradaki zeytinyağına dokunmazdım. Zira diğer tabakların her biri gözüme şaheser görünüyor şu anda :) Ben en iyisi gidip bir bardak ılık su içeyim. Suyu içerken de resimlere bir daha bakayım. Sonra dolma nasıl yapılır onu öğreneyim :)

Eline sağlık :)

Oburcan dedi ki...

Teşekkür ederim :) Kaldı 1...best...Çarşamba akşamı :)

Alev dedi ki...

@ CGC
CGC, bu iş suyla falan olmaz kalk gidelim oralara.

Oburcan,

Tekrar gitmiş kadar oldum sayende. Aklımdaki gibi aktarmışsın bütün yemekleri, eline sağlık.

Oburcan dedi ki...

Alev ,
bundan sonra senin referansın önemlidir. Ankara ve diğer illerde tüm tavsiyelerine açığım :)

Curious Global Cat'e Erikli sponsor olmuş diyorlar :)

Alev dedi ki...

Aaa.. Hocam ne demek, onore ettin beni.

Oburcan dedi ki...

Ne demek hocam,estağfurullah

Adsız dedi ki...

Oburcan hocam,gezdiğiniz yerler ve yorumlarınız çok güzel. Ankara'da yemek için yer ararken sizin sitenize bakar olduk. Yeni yerleri görmek için de sabırsızlanıyoruz.
yalnız şunu da belirtmeliyim ki, gezdiğiniz bu yerlere gitmek o kadar kolay değil, ne iş yapıyorsunuz gerçekten merak etmiyor da değiliz:)))
iyi gezmelerrrr...:)))

Basak dedi ki...

Ben de sizin gözünüzden merak ediyordum Agrilia kritiğini. Beğendiğinize sevindim. Geri plandaki emeği biliyoruz, emek karşılığı almalarına seviniyoruz. Ama iyi yemekin hakikaten bir bedeli var. Agrilia mutfağında bunu gördük. Sadece maddi değil, aynı zamanda manevi.

"1" numarayı merakla bekliyoruz:)

Oburcan dedi ki...

Adsız okuyucum,
ilginiz için teşekkürler. Takip ediniz lütfen.Seyahatler şöyle;Ankara'da yaşadığım için ağırlık doğal olarak burada , Alaçatı'ya 2 ayda 2 tatil sığdırdık. Diğer yerler ise iş seyahatleri. Özel şirkette satış yapınca bu seyahatler kaçınılmaz oluyor.

Oburcan dedi ki...

Agrilia gerçekten çok özel bir yer. Karidesli tagliatelle ve tatlılarını unutmak mümkün değil.Geleli 1 hafta oldu ama şimdiden yeni bir Alaçatı kaçamağı düşünüyoruz!!!
1 numara... biraz bekleyeceksiniz maalesef. Az sonra İstanbul'a gidiyorum,yarın akşam geleceğim :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Az önce yazdığım yoruma birşeyler oldu o yüzden tekrar yazıyorum.

@Alev, Evet bence de kesinlikle Alaçatıya gidelim. Oburcan sayesinde hayallerimi süsler oldu.
@Oburcan, haklısın Erikli sponsorum olur. Yani Alaçatıda sular benden. Bu arada yazdığın yazılar yüzünden Şirketlerin satış bölümlerine olan talep artacak haberin olsun :)

Oburcan dedi ki...

Curious Global Cat ,

Madde 1: acilen bir nickname'e ihtiyacın var. Ya sen bildir , yoksa ben bulacağım!!!
Madde 2:Alaçatı'ya gidip sadece su parasına kurtulmak yok.Danışmanlık bedeli olarak mükellef sofra isterim.
Madde 3:Bu pozisyonlarda dünya kadar kişi çalışır ama mühim olan ilgi duymak ve yazabilmek. O kadar farkımız da olsun hani değil mi :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Oburcan,

Haklısın bana bir nick name lazım. HGC de kurtaramayacak galiba bu gidişle :) Hayır yani ben bulmazsam da sana bırakırsam adımı Erikli koyacaksın diye korkuyorum :)

Mükellef sofrayı her hal ve harda hallederiz sen merak etme.

Aslında bu yazdığını ben bir önceki yorumda yazacaktım ama yazdıklarım gidince ikinci de lafı uzatmak istemedim. Haklısın herkes aynı yerlere gidiyor. Aynı şeyleri tadıyor, görüyor, duyuyor ama herkes aynı ölçüde algılamıyor ve aktaramıyor. Eh işte o da senin farkın :)

Bugün bu kadar iltifat yeter be hocam sana... Alevin dediği gibi bütün tribünler Obur Obur diye inliyor :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Bir de unutmadan iyi yolculuklar. 1 numarayı bekliyoruz.:)

Oburcan dedi ki...

Erikli çok iyiymiş. Valla aklıma gelirmiydi bilmiyorum.Ama fikir güzel.Seni de çağrıştırıyor.Sen bulursan ne ala,yoksa Erikli :)

İltifatlar devam ede,tribünler inliye,sloganlar atıla!!!!!
(havaya girdim bile :))

emre dedi ki...

merhabalar,
çok güzel yazılar, teşekkürler. Alaçatı'da Ahtapot adında bi deniz ürüncüsü vardı. özellikle ahtapotu inanılmazdı. Bura hakkında bir bilgi var mı elinizde?

Oburcan dedi ki...

Emre ,
Ahtapot hakkında bilgim yok ama araştıracağım. Bulursam ilk ziyaretimde uğrarım.Teşekkürler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails