17 Ağustos 2010 Salı

WALL - ANKARA

Uzun zamandır gidemediğim ama hep aklımda olan bir yerdeyiz. Wall. Park Caddesi'nde  Alımcı villalarından birinde yer alan Wall , şimdilerde kapanmış , hatta sanırım yerine yeni bir yer açılmış olan Köroğlu Caddesi Wok'un kardeşi. Değişik malzemelerin birlikte kullanılmasıyla son derece şık bir ambiyans oluşturulmuş. Şöminesini not edin , kış aylarında gayet hoş oluyor. 

Biz bahçede oturduk ancak 5 dakika sonra yağmur başlayınca tam köşede üstü kapalı bir masaya geçme şansımız oldu. Yağmur eşliğinde bahçenin görüntüsü fazlasıyla güzel.

Siparişin ardından balsamik sirke takviyeli zeytinyağı ve ekmek geldi. Burada durup ekmek için bir parantez açmak isterim. Ekmek Wall'un kendi üretimi , sıcak ve çıtır bir halde geldi. Lezzeti nefis. Tek başına bile yenebilir , o kadar başarılı. Ama bu kadar güzel ekmek yapmak yemeklere haksızlık. Ekmeğin hepsini istemeden de olsa bitirdim!!!

Başlangıç olarak Sezar salata istedik. Ankara'da başka yerlerde de iyi , kötü , vasat  Sezar salatalar yedik. Bu iyiler sınıfında. Sezar salatanın en önemli kısmı sosu ve sosunda olmazsa olmaz bir malzeme var , ançuez. Wall'un Sezar salatası ançuezli ve kendini belli ediyor.

Kalamar tava iyi kızarmış ancak kalamarı biraz inceydi. Yine de lezzet olarak eksiği yok. Sosu da ortalamanın üstünde.

Ana yemek olarak benim tercihim hardallı patates püresi eşliğinde dana bonfile ve üstünde karamelize soğan. Bonfile orta pişmiş ve lezzeti süper olmasa da güzel. Üstündeki karamelize soğanın tatlımsı  lezzetiyle ve hardallı püreyle çok iyi uyum sağlamış. Sosu da dolgun. Çok beğendik.


Diğer ana yemeğimiz deniz ürünlü risotto. Risotto içindeki malzemelerle , kıvamı ve tadıyla başarılı.  

Gecenin sonunda bu güzel yemeklerin de etkisiyle çikolatalı sufleyi deneme kararı aldık. Suflenin lezzeti ve yapısı çok iyi. Yanında dondurma muhteşem. Gelecek sefer Wall'da dondurma yeme kararı aldıracak kadar başarılı. Ancak sağ üst köşedeki krema benzeri malzeme bu tabağa hiç yakışmamış. Ne olduğunu anlayamadık bile. Sufleseverler Wall'u listelerine alabilirler!!

Çok güzel bir ortamda lezzetli yemekler. Wall hem ambiyansı , hem de lezzetleriyle gönlümüzde yer etti. Menü geniş olmakla birlikte artık çoğu yerde standart hale gelen et , tavuk , pizza , burger , wrap , pasta çeşitlemesi şeklinde değil , biraz daha az ama özel lezzetlere yer verilmiş. Fiyatlar bu ortam için fazla sayılmaz. Başlangıçlar 10-25 , ana yemekler 20-40 TL civarında. Biz kola ve bira içerek 140 TL ödedik. Bu fiyatı hakeden bir yemek yedik.

Wall
Park Caddesi
Alımcıpark Villaları No:15/1
Çayyolu Ankara
Telefon : 312 - 241 14 14

4 yorum:

Deniz Özger dedi ki...

Wok gerçekten kapandıysa çok üzülürüm, yazın terası Ankara'daki en güzel yerlerden birisiydi.. Risotto'nun üzerindeki şeyi çıkaramadım o nedir? Big Chefs'te de deniz mahsüllü risotto'yu çok güzel yapıyorlar tavsiye ederim.

Oburcan dedi ki...

WOK kapandi, yanlis hatirlamiyorsam yerine Taka diye bir yer acildi.

Löplöpcü dedi ki...

Zeytinyağının üstüne kekik ve acı biberi boca etmemişler, takdir ettim. Efendi gibi köşeye serpmişler. İsteyen alır...
Birde risottunun üstündeki nedir? Çiğ biftek gibi duruyor ama anlayamadım

Oburcan dedi ki...

Evet,onu yazmamışım,güzel bir dana carpaccio

ShareThis

Related Posts with Thumbnails