6 Ağustos 2010 Cuma

TENES BOZCAADA BALIK RESTORAN - ANKARA

Tekrar selamlar ve sevgiler herkese. Aşırı sıcaklara bağlı "klima çarpması" olarak adlandırılabilecek ufak bir rahatsızlığın ardından yeniden buradayım. Bu dönemde tüm geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim. Hoş bir duyguydu. Artık sapasağlam görevimin başındayım ve her zamankinden daha şevkle planlar yapıyorum.
Ankara'da haftasonları kahvaltı arayanlar için iyi bir alternatif bulunca heyecanlanıyorum. Uzun zamandır Tenes'in önünden geçer dururum. Girişte asılı Bozcaada kahvaltısı afişi de dikkatimi çekerdi. Nihayet geçen haftasonu gidebildik. Tenes adında da olan Bozcaada yemekleri sunan bir yer. Yemek derken mezeler ve balık çeşitleri diyelim. Ege otlarıyla yapılmış mezeler , deniz ürünleri ve balık çeşitleri var. Menüyü incelediğimizde sevdiğimiz birçok lezzeti görmekten mutlu olduk , yakın zamanda balık için uğrayacağız. O da ayrı bir yazı konusu olacak. Bugün konumuz kahvaltı.
Tenes'in bahçesi güzel , ağaçların altında masalar var. Çimler ve ahşap dekorasyon doğal bir bütünlük oluşturmuş. Beyaz örtülü masalar ve malzemeler tertemiz.


 2 kişiyiz , Bozcaada kahvaltısı istedik. Önce çay servisi yapıldı. Ardından servis başladı. Önce peynir. Peynirler kaliteli ve lezzetli. 2 kişilik miktar olarak başlangıçta tatmin edici gelmediyse de masamız dolunca yeterli olduğunu anladık.

 Yöresel kahvaltıların olmazsa olmazı reçellerdir. Her bölge kendi civarının meyvelerinden enfes reçeller yapar. Tenes'te de ilk reçel incir.Laf aramızda benim en sevdiğim reçeldir kendisi. İncir reçeli çok başarılı. Tadı dolgun. Çok beğendim.

Diğeri domates reçeli. Başlangıçta biraz önyargıyla yaklaştım ama pişman etti , çok lezzetli. Hafif baharatlı tadı hem değişik hem güzel. Bir işletme için böyle özel lezzetleri yakalamak çok önemli.  

Bu güzel reçellerden sonra bal çok gerekli mi? Değil ama gelmiş bir kere. Bal da ortalamanın üstünde , güzel bir bal. 

Tenes'te en sevmediğim ve kendilerine de söylediğim şey zeytin!! Bir Bozcaada restoranının zeytin kalite böyle düşük olamaz! Zeytin berbattı , ilettik , umarız dikkate alırlar.  

Tereyağı kahvaltıda yediğim bir şey değil , dokunmadım. Arzu edenler için mevcut. 

Domates ve salatalık , sezonun da olması nedeniyle bol ve güzel. Bunlar da çok güzeldi.  

Bozcaada kahvaltısında sucuk ne alaka diyorsunuz sanırım. Ben de kendime aynı şeyi sordum. Bunu Bozcaada'ya gidenlere soracağız. Bozcaada'da kahvaltıda sucuk mu yerler? Semih'in yorumunu merak ediyorum , kendisi Bozcaada konusunda engin tecrübesiyle bizi aydınlatacaktır(Bkz. http://www.loplopculer.com/ ).  Ama şu kadarını söyleyebilirim , olsa da olmasa da , sucuk enfes!!! Çok iyi sucuk bulmuşlar , haftasonu kahvaltısında mutlu edici bir faktör oldu. 

Otlu gözleme sıcak sıcak servis edildi. İçinde maydanoz ve turpotu var. Çok güzeldi , çok beğendik. 

Otlu omleti de çok beğendik. Sona kaldığı için yerken biraz zorlansak da bitirdik. 

Pazar sabahı için güzel bir kahvaltı oldu. Şu noktayı vurgulamak isterim : haftasonu kahvaltısında uzun ve büyük açık büfeleri seviyorsanız Tenes'e kahvaltı için gelmeyin , sevmezsiniz. Kahvaltıda benim tercihim güzel peynir , zeytin , reçel , taze domates ve yumurta. Yanında bol miktarda çay tabi. Az ama kaliteli malzemeler. Tenes'te de zeytin haricinde herşeyden çok memnun kaldık. Bunların yanında sınırsız çay ikramı var ve Türk kahvesi. Fiyat kişi başı 25 TL. Ucuz diyemem , hele ki açık büfelerin 20-30 TL civarında olduğu yerde. Tekrar gelir miyim? Evet , ama önce akşam yemeğinde deneyeceğim. Mezelerini çok merak ediyorum.

Tenes Bozcaada Balık Restoran
Mesnevi Sokak No:35
A.Ayrancı  Ankara
Telefon : 312 - 443 07 06
http://www.tenes.com.tr/

4 yorum:

ankaraguclufatih dedi ki...

Tekrardan geçmiş olsun ve hoşgeldin, sabah kahvaltılarını bende çok severim vede çok dikkat ederim, yaklaşık 1 ay önce gitmiş olduğumuz incekte bulunan Marul Cafe var burasıda çok güzel bir yer ortam olarak tavsiye ederim.

Oburcan dedi ki...

Tekrar teşekkürler Fatih. Marul Cafe'yi duymuştum,kaydettim.

Löplöpcü dedi ki...

Tenes'te ızgara ahtapotu tavsiye ederim. Birde peynirli midye yapıyorlar, fırında oda fena değildi. Aslında tam şimdi sardalya zamanı, haftaya gelince bir asma yaprağında sardalya yiyelim.

Sucuk severim ama benim için illa olması gereken bir şey değildir. malum 100 kilonun üstündeki kişilere pek önerilmiyor. Bozcaada'da her yaz 2-3 kere giderim, hiç sucuk yemedik veya denk gelmedi.

Oburcan dedi ki...

Asma yaprağında sardalya kulağa güzel geliyor.Ben şimdiden hayallere dalarım!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails