22 Ağustos 2010 Pazar

MADO - ANKARA

 Bugünlerde Ankara'nın en gözde ve en hızlı büyüyen bölgesi olan Çukurambar , yiyecek sektöründe de aynı büyüme hızını yakalamış durumda maşallah. Çok değil , bundan 2-3 yıl önce çorak araziden ve çarpık gecekondulardan oluşan bölge bir anda yüksek binalar , siteler ve zincir restoranların şubeleriyle donanmış duruma geldi. Big Chefs , Eat'n Joy , Liva , S'Locanda , Martı Balık Evi , Sultanahmet Köftecisi , Kaburgacı Selim Amca ilk aklıma gelenlerden. Tüm bunların yanında Mado büyük ve şık bir şube açarak Çukurambar'a yatırım yapan işletmeler kervanına katıldı. Hem de konsept olarak nitelendirdikleri iddialı bir şubeyle.
Mado Çukurambar , büyük mekanın verdiği rahatlıkla menüyü de geniş tutmuş. Dondurma ve tatlı çeşitlerinin yanı sıra Türk ve dünya mutfaklarından değişik lezzetler yer alıyor.
Biz kahvaltı için Mado'dayız. Menüde 2 kahvaltı tabağı seçeneği var , köy kahvaltısı ve Akdeniz kahvaltısı.

Köy kahvaltısı daha geniş ; 6 çeşit peynir , 2 reçel , petek bal , kaymak , tahin-pekmez , tereyağı , pastırma , sucuk , domates , salatalık , yumurta , börek , gözleme , zeytin , sınırsız çay.
Kepekli ve beyaz ekmek olarak 2 çeşit taze ekmek geldi.

Köy kahvaltısının ilk tabağı. Mado üretimi reçeller. Bence reçel bu tabağın en zayıf halkası! Ama ambalajı nefis. Yumurta çiftlik yumurtası , belli. Sucuk , zeytin , petek bal çok kaliteli.

Mado'nun su böreği güzeldir. Tereyağı ile yapılmış. Gözlemenin içinde lor ve maydanoz var.

Köy kahvalısının peynir çeşitleri oldukça zengin. Yanında taze nane , roka , salatalık , domates(kabuğu soyulmuş!!) , pastırma. Hepsi lezzetli.

Benim tercihim biraz daha mütevazi , biraz daha yeşillik ağırlıklı olan Akdeniz kahvaltı tabağı. 4 çeşit peynir , lor , tahin-pekmez , süzme bal , kaymak , zeytin , 2 reçel , su böreği , domates , salatalık , sahanda veya haşlanmış yumurta , sınırsız çay. Hepsi tek tek ele alındığında gayet başarılı olmakla birlikte bal için ayrıca dikkatinizi çekmek isterim. Balseverler burayı hatırlasınlar!! Süper bir bal bu.

Böyle geniş bir haftasonu kahvaltısında simit ilk şartımdır. Simit isteyince resimdeki kepekli , üstü çekirdekli Mado üretimi simit geldi. Her ne kadar başta susamlı klasik simit yok mu diye sorduysam da , bu simit hoşuma gitti.

Mado üretimi reçel Akdeniz kahvaltı tabağında da geliyor. Ancak dediğim gibi , onca peynirin , balın  , kaymağın arasında zayıf kalıyor.


Mado kahvaltımızdan son hem çeşit , hem de lezzet olarak derece memnun kaldık. İşin aslı sadece Köy kahvaltısı bile 2 kişi için doyurucu bir kahvaltı olabilir. Resimlerdekilerin yarıya yakınını bitiremedik. Fiyatlar şöyle ; Köy kahvaltısı 18 TL , Akdeniz kahvaltısı 14 TL. Mado'da iftar menülerinin de olduğunu , sahura kadar açık büfe kahvaltı yapma şansınız bulunduğunu da belirtelim.

Mado
48. Cadde No:16
Akgül Sitesi
Çukurambar  Ankara
Telefon : 312 - 286 63 00

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi çok güzel görünüyor.simit çok ilginç,çekirdeklerini yiyesim geldi.Afiyet olsun

Oburcan dedi ki...

Ben de öyle yaptım zaten :)

lifegoeson dedi ki...

valla mado kahvaltıda on numara klasiktir,söylemeden edemicem sanki yöresel olarak doğuya kaydıkça antep,maraş daha şatafatlıda olmuyor değil :)

Oburcan dedi ki...

Ankara'da sağlam bir Van Kahvaltı Salonu istiyoruz!!!

Demet dedi ki...

bu kadar peynirin olduğu bir kahvaltı nasıl kötü olsun?

Oburcan dedi ki...

Demet , sana katılıyorum. Sayı olarak çok olduğu gibi lezzetleri de gayet iyiydi.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails