7 Ağustos 2010 Cumartesi

LAS CHICAS - ANKARA

Meksika mutfağını sevenler için şu an Ankara'da tek adres Las Chicas'tır. 1998 yılında Ankara'da orijinal Meksikalı El Torito açılmıştı , hatırlayanların iç çekişlerini duyar gibiyim. Süper lezzetleri , harika margaritaları hala aklımdadır. Ardından açılan TGIF ve Hard Rock Cafe ile Ankara yabancı olduğu lezzetlerle tanışmış , bizler çok sevmiş , lakin gösterdiğimiz ilgiye rağmen bu restoran zincirlerini Ankara'da tutmayı başaramamıştık.
Las Chicas , Arjantin Caddesi'nden sonra Çayyolu Park Caddesi'nde ilk şubesini açmıştı. Son zamanlarda Arjantin Caddesi'nden geçerken Mickey's by Las Chicas tabelası görüyorum , muhtemelen 2 işletme birbirinden ayrılmış. Bilenler bize bilgi verirse sevinirim.
Park Caddesi Las Chicas'tayız. Bahçe ferah , havadan su püskürten sistem hafif bir serinlik veriyor ama en ufak rüzgardan etkilenmesi verimini düşürüyor ve sinir ediyor. Yine de hiç olmamasından iyidir.


Bu sıcak havalarda limonata ile başlamak uygun oluyor. Limonata kendi yapımları. İçinde gerçek limon , taze nane ve meyve dilimleri var. Gayet ferahlatıcı. 

Meksika restoranlarında geleneksel başlangıç nacho ve salsadır. Salsa güzel ancak keşke nacho hazır olmasaydı. Kabul , ben de Doritos mısır cipsini çok severim ama aynısı evde de var. Restoranlarda mümkün olduğu kadar bu tip hazır gıda ve soslardan kaçınılması taraftarıyım. İlginç bir nokta daha var , az sonra göreceğiniz başlangıç tabağında kendi yapımları mısır nacho var. Yok değil yani. 

Başlangıç tabağını sağlam tutmak istedik ve Fiesta platter aldık. Bu tip combo tabakları seviyorum , bu sayede birçok lezzeti deneme şansımız oldu. Benim en sevdiklerim arasında olan Buffalo wings iyi pişmekle birlikte sosu çok zayıftı. Yanında servis edilen blue cheese dip güzeldi. Bunun dışında quesedilla , nachos ve taquitos başarılıydı.  

 Ana yemeğimiz beef burrito. İçeriği zengin , sosu başarılı ve doyurucu. Meksika lezzetini burada aldık. 


Burrito'nun yanında meksika fasulyesi gelmesi lazımken burada bildiğimiz bizim barbunya geldi!!

Tatlı mısır keki orijinale çok yakın lezzetteydi , tebrikler.

Ekşi krema da ülkemizde çok bulunan ve iyi yapılan bir şey değil ama burada iyiydi.
Meksika pilavı (arroz) çok kuruydu , pek yiyemedik.

Las Chicas orijinal Meksikalı değil , bunu bilerek gidin. Ama çok uzak ta diyemeyiz , yakınlarda bir yerde geziyor. Ankara'da elimizde bu varsa buraya gideceğiz. Fiyatlar şöyle ; başlangıçlar 10-20 TL , ana yemekler 20-30 TL. 

Las Chicas
Park Caddesi No:3
Çayyolu  Ankara
Telefon : 312 - 236 66 41 

2 yorum:

Adsız dedi ki...

peki ankarada meksika yemeği nerede yenir dostum?

Oburcan dedi ki...

10 yil once El Torito vardi, oz Meksikali. Ama maalesef kapandi. Ayni cizgiyi tutturabilen yok ve tutmaz!!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails