16 Ağustos 2010 Pazartesi

KÖFTEBABA - ANKARA

Köfte çoğumuz için candır. Biftek , bonfile , kanat , kaburga , kol , gerdan vs. herşey tamam ama iyi bir köfteyi hiçbir şeye değişmeyenlerdenseniz bizdensiniz demektir.
Ankamall AVM içindeki Köftebaba'da yemek yemeyeli uzun zaman olmuştu.  Dün annemin ısrarıyla tekrar denemeye karar verdik.
Köftebaba konum olarak 1. katta , eski ve yeni kısımların arasındaki geçiş koridorunda yer alıyor. Yan tarafının tamamen cam olması nedeniyle son derece aydınlık ve manzarası güzel. Ankara'da bir yere manzarası güzel yazınca bazı İstanbullu dostlardan hafif alaycı mesajlar alıyorum , "Ankara'da ne manzara var da güzel diyorsun" veya "o gördüğün televizyondur , dışarı baksana" gibi :)  Canım biz de boğaza bakıyoruz demedik herhalde , Ankara kalesine bakıyoruz işte!!!
Köftebaba temelde köfte ve bifteği İskender formatında servis ediyor. Altında pide , üstünde domates sos ve tereyağı ile. Bunun yanında ızgara çeşitleri ve ısrarla vurguladıkları ve hakkında olumlu sözler duyduğum künefe de mevcut.
Biz karışık spesiyal kebap istedik. Köfte ve ince kesilmiş biftek birarada. Köfte yumuşak. Başlangıçta baskın tereyağı lezzetinden dolayı bir İskender tadı gelse de köfte kendini hissettiriyor. İnegöl'e yakın bir lezzeti var. Beğendik. Biftek te güzel ama gelecek sefer benim tercihim köfte olacak.

Bir tabakta hem köfte hem de İskender hissiyatını yakalamak hoş oldu ve yemek hoşuma gitti. Bundan sonra gidilecekler listemde Köftebaba'da var. Fiyatlar makul , köfte ve ızgara çeşitleri 10-12 TL civarında , ayrıca çorba ve salata da mevcut. Künefe hakkında bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim. Deneyemedik ve aklımızda kaldı.
Ramazan'da iftar için hazırladıkları özel bir menü yok ama iftar için cazip bir alternatif olduğunu söyleyebilirim.

Köftebaba
Ankamall AVM  1. Kat
Ankara
Telefon : 312 - 541 21 42

Forum Mersin AVM
Mersin
Telefon : 324 - 331 51 98

Optimum AVM
Eryaman  Ankara
Telefon : 312 - 280 41 86
http://www.koftebaba.com/

2 yorum:

E dedi ki...

Bursa'nın pideli köftesi bu anladığım kadarıyla. Bursa'da Kayhan'da yenir. Ankara'da da bundan iyisi olmaz sanırım.Ama siz Bursa'ya gitmiştiniz,tekrar giderseniz Kayhan'a uğramanızı öneririm ;)

Oburcan dedi ki...

Kayhan'ı bilirim , gelecek sefer kesin!!

ShareThis

Related Posts with Thumbnails