8 Ağustos 2010 Pazar

FAROS BALIK EVİ - ANKARA

Faros Balık Evi her gün kullandığım yolda değil ancak ara sıra önünden geçerken bahçesindeki kalabalık dikkatimi çekerdi. Vardır bir hikmeti dedik ve eşimle Cumartesi akşamı rotamızı Faros'a çevirdik.
Yer olarak avantajı ön tarafının açık olması ve geniş otopark alanı. Bahçede 10 civarında masa , gecenin ilerleyen saatlerinde dışarıdaki masalar yetmiyor ve içerden çıkarılan masa sandalye yan tarafta kapanmış dükkanların önüne konuyor. O saat için yaratıcı bir çözüm.
Girişteki tezgahtan mezelerinizi seçebilirsiniz. Çeşit fazla ; barbunya , kayakoruğu , fava , şakşuka , köpoğlu , turşu , pancar , patlıcan salata , haydari , yoğurtlu semizotu ve mantar , karides , börülce...

Kurutulmuş domates ile başlayalım dedik. Evde de sık sık yaptığımız , kolay ve lezzetli bir meze. Tarifi çok basit ; kurutulmuş domatesler yumuşayana kadar sıcak su içinde bekletildikten sonra üstüne kaliteli bir zeytinyağı eklenir ve sarımsak rendelenir , işte karşınızda!! Hem lezzetli , hem sağlıklı. Bunun sarımsağı az ama yine de güzel. 

Köpoğlu olduğu yerde benim kaçırmadığım bir meze. Faros'da köpoğlu güzel. Sebzeler iyi kızartılmış , yoğurdu ve domates sosu yerinde.

Fava güzel ancak itiraf etmem gerekirse eşimin favası daha güzel. Favada kritik malzeme şekerdir , içine az şeker konur. Bunun şekeri eksik. Ama kırmızı soğan , dereotu ve zeytinyağı ile sınıfı geçer.

Bu ortamda beyaz peynir ve kavun olmazsa olmaz değil mi? Kavun tatlı , peynir tam yağlı. Yanında rakı ile fevkalade.


Roka salatasını çok beğendik. Kırmızı soğan , domates ve mısırla birlikte zeytinyağı ve sirkeli sosuyla zengin bir lezzeti vardı.

Kiremitte balık kokoreç kaynar halde masaya geliyor ve kokusu tarifsiz. En büyük sorun dilinizi yakmadan soğuyana kadar bekleyebilme erdemine sahip olmak. Faros'ta balık kokoreç yenir!!

Kiremitte karides Faros usulü yani kremalı. Kremalı yapıldığını baştan bilmediğimiz için geleni de çevirmek istemedik , deneyelim dedik. Kremanın tatlı lezzetini tereyağı ve karides ile birlikte almak değişik. Kötü mü? Kesinlikle değil , lezzetli. Ancak ben yine de oyumu klasik tereyağlı karidese veririm.

Kalamar tava iyi kızartılmış ve tadı yerinde. Ortalamanın biraz üstünde.

Bu kadar yedikten sonra , hele ki bugünlerdeki sıcakları da düşünürseniz , balık yemedik. Faros klasik bir meyhane formatında. Çalınan müzikler de buna uygun , fasıl kulağınızı tırmalamayacak , sohbetinizi zorlaştırmayacak tonda çalıyor. Yediğimiz herşey ortalamanın üstünde olmakla birlikte aklımızda yer eden hiçbir şey de olmadı. Çayyolu ve Ümitköy ahalisi için bir alternatif. Zira bu tarafta bu tarz yerler az. Fiyatlar makul , mezeler 4 TL , kalamar 10 TL , karides 15 TL.

Faros Balık Evi
Meksika Caddesi
Ümitkent İş Merkezi No:8
Ümitköy  Ankara

8 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Hepsi çok süper,mutlaka gidip tatmak isterim.Paylaşıma teşekkürlerr..Sevgilerrrr...

Kaan dedi ki...

Roka salatası ve kalamar gerçekten lezzetli görünüyor. En kısa zamanda denemeli.
Teşekkürler.

Oburcan dedi ki...

Gidenlere şimdiden afiyet olsun

Oburcan dedi ki...

Gidenlere şimdiden afiyet olsun

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Sevgili Oburcan,

Bugün Blogunu baştan sona aradım taradım ama rastlayamadım. Acaba bir Trilye-Ankara yazısı mı lazım bu leziz blog sayfasına?

İstiyorum ben de yazayım şöyle güzel bir yemek yazısı ama fotoğraf makinesini yanında taşımayı beceremeyen biriyim. O yüzden geçenlerde Trilye'ye gittiğimizde epeyce hayıflandım. Zaten bence bunu en layıkıyla sen yazarsın gibi geldi. Bu arada eğer blogda var da ben bulamadı isem lütfen kusuruma bakma.

Oburcan dedi ki...

Sevgili Curious Global Cat ,
ben yazdım da sen bulamadın gibi bir durum yok , merak etme , henüz yazmadım.
Zaten Ankara'da yazmayı en çok istediğim 2 mekandan biridir Trilye. Diğeri de Kalbur... Her ne hikmetse ikisine de uzun zamandır yolum düşmedi , düşüremedim.
Yazmaya beni layık gördüğün için çok teşekkür ederim.Senden de sağlam bir yazı çıkar ama , bu kadar mütevazi olma :)

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

O zaman en kısa zamanda Kalbur ve Trilye yazılarını okumak dileğiyle diyorum :)

Oburcan dedi ki...

Anlaştık :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails