10 Ağustos 2010 Salı

ÇARDAK CENNET BAHÇESİ - ANKARA

Pazar günü gelince içim kıpır kıpır oluyor. Keyifli bir Pazar benim için keyifli bir kahvaltı anlamına geliyor. Malumunuz Ankara'da deniz , boğaz olmadığı için elimizde sadece yeşillik kalıyor. Şöyle yeşili , ağacı bol bir yer arayıp duruyoruz. Çardak Cennet Bahçesi'ni birkaç yerde okumuştum , bu Pazar deneme kararı aldık.
İncek'te otoban çıkışına yakın bir konumda. Ön bahçesi daha geniş ancak tüm masalar rezerve olduğu için arka bahçede bir masaya geçtik. Bahçede çeşitli  meyve ağaçları ve yemyeşil çimler var. Hava güneşli ancak şemsiyeler masaya göre ayarlanabiliyor. Gölge heryerde sizinle. Yan tarafında çocuk oyun alanı olduğundan çocuklu aileler için cazip bir yer olduğunu düşünüyorum.

Kahvaltıda çok fazla çeşit taraftarı değiliz. Klasik bir kahvaltı olsun istedik. Kahvaltı tabağı , yumurta ve gözleme. Masaya minik ocak üstünde 1 demlik çay geldi , ardından taze ve çıtır ekmek.

Kahvaltı tabağı dekorasyon olarak fena olmasa da içerik itibarıyla zayıf. 4 çeşit peynirin hepsi vasat. Zeytin vasat üstü. Domates tam da mevsimi olmasına rağmen renksiz ve tatsız. Biberler tam tersine çok taze ve lezzetli. Bu 2 malzemenin kalitesi  nasıl bu kadar uzak olur hayret!! Üstteki 1 dilim salam sembolik , maskot gibi durmuş. Dokunmaya kıyamadık!!

Kahvaltı tabağına dahil olan bal , kaymak ve kayısı marmelatı ise enfes. Marmelat çok kaliteli ve lezzeti harika. Petek bal da güzel. Kaymak ayrılmaz arkadaşı , hepsini bitirdik.

Sahanda yumurta da çok lezzetliydi. Tereyağı ile yapılmış , yumurtalar sanırım köy yumurtası , bu tadı özlemişiz.

Gözleme yufkadan yapılmamış , elde açma , patatesli. İçinin baharatı az , biraz karabiberli olması lazım. Bir de hazır elde açma hamurunuz varken sac üstünde pişirilse efsane olacak , bu tavada pişmiş!!!

İlk tabak haricinde diğer tüm tabaklardan memnunuz. Ortam güzel ama sinek nüfusu fazla. Son zamanlardaki aşırı sıcaklardan kaynaklanıyor olabilir. Biraz rahatsız etti ancak geçicidir diye düşünüyorum.
Hesap biraz şaşırtıcı geldi. Kahvaltı tabağı 18,5 TL. O tabak için yüksek bir fiyat. Toplamda 39 TL ödedik ki bu kahvaltı için fazla.


Çardak Cennet Bahçesi
İncek Köyü Çıkışı
Çevre Otoyolundan 1 km. önce sağda 
Turgut Özal Bulvarı No: 96
İncek  Ankara
Telefon : 312 - 460 13 04

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
Blogunuzu uzun zamandır takip ediyorum, biz de çayyolunda oturan ve yemeyi seven bir çift olarak, genelde önerilerinizi dinleyip, ona göre gidiyoruz:)
Resimlerdeki sahanda yumurta ve bal kaymak marmelat üçlüsü çok güzel gözüküyor gerçekten..incekte bir iki yeri denedik biz de,ve oralarda da peynir ve domates olayı cok zayıftı burda olduğu gibi.. brunch üzerine yazıların devamını bekliyoruz..
bu arada iftar için de yeni yerler önerirsiniz değil mi?
Burcu...

Oburcan dedi ki...

Merhaba Burcu,

Ne yazik ki her İncek denemesinden elim bos donuyorum ama yilmayalim, elbet iyi bir yer cikacaktir.
İftar yemekleri henuz baslamadi, haftaya iftar serisi yaparim.

Selamlar

Oburcan

ShareThis

Related Posts with Thumbnails