16 Ağustos 2010 Pazartesi

BY ANTAKYA - ANKARA

 Antakya'ya giden ve muhteşem yemeklerinin tadına bakan şanslı insanlardanım. Abartmıyorum. Zengin baharat ve ot çeşitleri , et , tavuk , balık , tatlı , ne ararsanız en güzel örnekleri. Akdeniz ve Arap mutfaklarının eşsiz bileşimi , işte Antakya. Şu kadarını söyleyebilirim : hayatımda yediğim en lezzetli tavuğu Antakya Harbiye'de yedim , Harbiye usulü tavuk!!!
Ankara'da Antakya mutfağının en yeni temsilcisi Kentpark AVM'de açılan by Antakya. Menü geniş , tadına bakamasam da döneri aklımda kaldı , görünüşü iyiydi. Odun ateşinde pide fırını da sürekli çalışıyor.
Girişte cam tezgahın içinde meze çeşitleri var , eh Antakya mezesi olur da denenmez mi? Hemen karışık meze tabağı istedik.
Patlıcan salata , yoğurtlu patlıcan , ezme zeytin , taze kekik salatası , humus ve muhammara. Bu çeşitler içinde muhammara vasat , diğerleri çok güzel , kekik salatası ise muhteşem. Taze kekik bizim ülkede yaygın olarak kullanılmaz. Halbuki ne kadar lezzetlidir. Hele ki bu şekilde bir salata olarak. Mezelerin başarısında tüm malzemelerin Antakya'dan gelmesinin de etkisi olduğu muhakkak. 


İçli köfte çok iz bırakmadı. Benim Antakya'da yediğim içli köfte minik bir tabağın dibinde yassı şekildeydi. Bu daha Güneydoğu tarzında yapılmış.

Lahmacun fırından taze çıkıyor ve dumanı tüter halde masada. Antakya'da lahmacun yemediğim için Antakya lahmacunu nasıl olur bilmiyorum. Bu lahmacunun hamuru biraz kalın , dolayısıyla çıtır çıtır olmuyor. Tercih edeceğim bir lezzet değil.

Girişte de yazmıştım  , hayatımda yediğim en lezzetli tavuğu o bölgede yemiştim. Onun da etkisiyle tavuk şiş istedik. By Antakya'nın tavuğu gayet lezzetli. Terbiyesi güzel , normal boyuttan biraz daha iri kesilmiş ama iyi pişirilmiş. Beğendik. Ama Antakya'da yediğimiz bambaşkaydı!!!!!

Diğer tercihimiz tepsi kebabı oldu. Tepsinin dibine yayılmış kıyma ve üstünde domates sosu. Et ve domatesin her türlü kombinasyonunu severim , ancak bunun tadı biraz zayıf kalmış. Biraz daha baharat istiyor , ne de olsa Antakya mutfağı!!

Evet biliyorum , künefe ve taş kadayıfa yer kalmadı. O da gelecek sefere kalsın dedik , hepsini bir defada bitirmeyelim. Sonuç olarak by Antakya süper mezeleri ve leziz tavuğuyla beğenimizi kazandı. Tatlıları hakkında olumlu sözler işitmiştik. Bu nedenle yakın zamanda tekrar ziyaret edeceğiz. Ramazan 'da iftar için de iyi bir alternatif olacaktır.

by Antakya
Kentpark AVM
1. Bodrum No:164
Ankara
Telefon : 312 - 219 95 85

12 yorum:

evcimen dedi ki...

fiyatlar hakkinda da bilgi verebilir misiniz?

Oburcan dedi ki...

Fiyatlar ortalama seviyede , ana yemekler 10 TL civarında , lahmacun 4 TL. Biz 34 TL ödedik.

Karma Has kicked My Ass dedi ki...

Söz Antakya mutfağından açılınca Ayrancıda Rus Büyükelçiliğinin karşısındaki Dafne Restaurant'ı da tavsiye ederim. Mezeleri o kadar güzel ki burada da çoğu zaman ana yemeğe yer kalmıyor. web adresi http://www.dafne.com.tr/

Oburcan dedi ki...

Dafne'yi biliyorum ama uzun zaman oldu gitmeyeli. Bu demektir ki yakin zamanda gidilecek :)

Adsız dedi ki...

Merhabalar;
By antakya gerçekten çok başarılı. Arada biz de gidiyoruz, siz ne zaman gideceksiniz diye bekliyorduk doğrusu,kiremitte tavuk-pilav üstü döner ve king tavuk denemiştik bizde ve hepsi çok başarılıydı, amaa esas en önemli şey, künefeydi!!!tavsiye ederim, cok iyiydi!künefe tutkunu biri olarak sadece künefe yemeye gidilebilir:) çayyolundada açılsa hiç fena olmazdı hani:)
burcu...

Oburcan dedi ki...

Bilgi ve paylasim icin tesekkurler Burcu. Kunefeye gidecegim. Mekan onerilerini alabilirim :)

Monik dedi ki...

Künefe yemediğiniz isabet olmuş. En son gittiğimizde biz de pek memnun kalmadığımız yemeğin ardından hadi bir şans verelim diyerek istemiştik. Önümüze gele gele minicik ve soğuk bir künefe gelince yemeden bırakıp kalkmıştık. Hatırladıkça ürperiyoruz hala!

Oburcan dedi ki...

Yorum için teşekkürler Monik. Zaten Ankara'da iyi künefe bulmak zor bir şey. Nerede Mersin'in güzelim künefesi!!!

başak dedi ki...

künefesi gerçekten kötü buranın sanki kaşar peyniri ile yapmişlar!!
ama ben zırh kebabını öneririm bir daha giderseniz mutlaka deneyin bence :))

Oburcan dedi ki...

Zırh kebabını kaydettim Başak,teşekküler

evcimen dedi ki...

Merhaba,
bugun mekandaydik. zirh kebabinin, durum donerin ve meze tabaginin tadina baktik. kebap biraz aciydi ama lezzeti muhtesemdi. soslu dürümü de esim cok begendi. meze tabagi da gayet iyiydi. ben diger kebaplarini da cok merak ediyorum. Saygilar...

Oburcan dedi ki...

Evcimen, afiyet olsun. Yorum icin tesekkurler

ShareThis

Related Posts with Thumbnails