20 Ağustos 2010 Cuma

BURSA PARK İSKENDER - ANKARA

 Bursa'da doğmuş olmam ve çocukluğumda hemen her  Pazar geleneksel aile yemeğinde yenen İskender'lerin etkisinden olsa gerek , İskender'in bende özel bir yeri vardır. Yakın zamanda yazdığım Bursa yazılarımda bahsi geçen İskender kebaplar hafızamı tazelememe neden olmuştu. Ankara'da da havaalanı yolu üstünde olan Bursa Park İskender hep gördüğüm ancak bir türlü gidemediğim yerlerden biriydi. Bir öğle vakti gidelim dedik.
Restoranın yola bakan tarafı yerden tavana cam olduğu için günışığını  iyi alıyor , hem aydınlık , hem ferah. Masalar beyaz örtülerle kaplı. Tabak , çatal , bıçak temiz. Her gittiğim yerde ilk baktığım bardakların yıpranmış olup olmadığıdır. Bulaşık makinesine gire çıka bardaklarda bir süre sonra  karlı bir görüntü oluşur , çiziklerden içi görünmez hal alır. Hiç sevmediğim durumdur. Burada bardaklar yeni gibi , gıcır gıcır. Ancak restoranın içinde yerleşmiş hafif bir et kokusu var , bu hoş değil.
Az sonra 1 porsiyon İskender masamda. Görüntüsü itibarıyla güzel. Üstüne sos ve tereyağı takviyesi de aldık. 



Bu resmi özellikle yayınlıyorum. Yakın çekimde tereyağının buharından dolayı puslu bir görüntü yakaladım. Olayı daha iyi hissetmeniz için sadece :) Sualtı kameram olsaydı sizin için içeriden de bir poz alırdım :) 



Görüntüler gerçekten can alıcı. Gelelim lezzete , o nasıl acaba? Tabak masaya gelip tereyağı dökülme aşamasında sıcak tereyağından gelen o eşsiz rayihayı alamadım. Oysa etrafımdaki 5 metre yarıçaplı alan kokudan kırılmalıydı. Aynı şeyi eti için de söyleyebilirim. Domates sosu güzeldi ancak diğer 2 malzemenin zayıf tadını kurtaramadı. Bence İskender'de en önemli malzeme tereyağı. İyi ve kaliteli bir tereyağı diğer malzemelerin ayıplarını kapatabilir. Ama burada bu tadı alamadık.
Bursa'da yenen İskender gerçekten çok farklı. Diğer şehirlerde İskender diye sunulan çoğu İskender eti ve tereyağı dolayısıyla lezzet olarak yanına bile yaklaşamıyor. Bursa Park İskender orijinal lezzete yaklaşmış ama has İskender statüsünde değerlendirilecek kadar yaklaşamamış. Bunun haricinde menüde ızgara çeşitleri ve tatlı olarak künefe mevcut. 1 porsiyon İskender 12 TL.


Bursa Park İskender
İrfan Baştuğ Caddesi No:85
Altınpark karşısı
Subayevleri  Ankara
Telefon : 312 - 318 62 63
              312 - 317 71 70

11 yorum:

tugce dedi ki...

en beğendiğiniz iskender Ankarada nerde yapılıyor?

Oburcan dedi ki...

Bence en iyisi Ayranci Paris caddesindeki Meshur İskender.

MMO dedi ki...

Evet meşhur İskender çok iyidir! :)
Ama bu da harika görünüyo!

Oburcan dedi ki...

evet bu harika görünüyor ama!! Ama'sı var işte!!

Oburcan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Oburcan dedi ki...

evet bu harika görünüyor ama!! Ama'sı var işte!!

coco dedi ki...

sitenize daha yeni geldim, bakma imkanom henüz olmadı, ancak iskender deyince Uludağ'ı nasıl atladınız yahu!

Oburcan dedi ki...

Sevgili Coco,
Uludağ'ı yazmaz olur muyum hiç? Yazdım tabi ki ama sen gözden kaçırmışsın. Haftaya kurtarma sözlüsü var,iyi çalış :)

Adsız dedi ki...

dün akşam fiyatlarının çok yüksek olmaması ve lezzetli bir iskender yapıldığını düşündüğüm için ailemle birlikte iftar yapmak için yer ayırttım.gittik oturduk masada salata iftariyelik adı altında birkaç hurma birkaç zeytin ve simitçilerde satılan pınar beyaz peynir şu en ufak olanlardan.aslında buraya kadar herşey normal ama hesap gelince işler biraz karıştı.toplamda 7 kişi için tam 206 lıra hesap çıkartılmıştı.sorduk masaya fikrimizin alınma gereği bile duyulmadan koyulan iftariyelik! ve salata adı altında ölmüş soğan ve domates karışımı ücrete tabiiymiş.tamam bende bedava ver demiyorum kardeşim ama bana bir sor değil mi belki istemeyeceğim getir masaya koy sonrada ben masaya koydum yeseydin mantığı kur.kısacası berbat bir işletme ve adisyonu anlamak için bir doktora bir master bir de yüksek lisans yapmanız lazım çünkü canı sıkıldıkça adisyon karalayan bir müessese.tavsiye girip yemek yemeyindemiyorum ayak bile basmayın neme lazım o da paralıdır niye bastın ücrete tabii diye üste çıkarlar

Kendimce dedi ki...

sitenize bayıldım izlemedeyim

Oburcan dedi ki...

teşekkür ederim.her zaman beklerim :)

ShareThis

Related Posts with Thumbnails