17 Nisan 2010 Cumartesi

MEANDROS - ANKARA

Eşimin uzun zamandır övgüyle bahsettiği Meandros'a bir türlü gidememiştik. Sonunda dün akşam için rezervasyon yapıldı ve 2 kişi haricinde geleneksel gezi ekibimiz tam kadro Meandros'ta yerini aldı. Üstelik benim için çok hoş bir sürpriz oldu ve üniversiteden sevgili hocam , güzel insan Mehmet Mutlu ve eşi de aramızdaydı. Uzun zamandır görüşememiş olmanın böyle de bir güzelliği oluyor işte , tekrar görüşmesi bir başka tatlı oluyor. Onca zaman hiç geçmemiş gibi kaldığınız yerden , hem de eskisinden daha keyifli bir şekilde devam ediyorsunuz. Mehmet hoca ile anıları tazeledik , güldük , eski dostları aradık. Böylesine bir dostluğa sahip olmanın tadını çıkardık.
Gelelim Meandros'a. Meandros isminden de anlaşılacağı gibi bir Ege restoranı. Üstüne müşterilerine canlı müzik ve eğlence sunuyor. Ritmi ve tınısı bize çok tanıdık ve sıcak gelen sirtaki keyfini yaşatıyor. Menüde deniz mahsülleri , Ege otlarından yapılmış mezeler ve balık çeşitleri var. Biz fiks menü tercih ettik. Masamıza gelen mezelerden küçük parçalarla başladık. Deniz börülcesi zor bir mezedir. Sirke ve sarımsak oranını tutturan yer bulmak meseledir. Veya çok pişirilmiş , ölmüş halde masaya gelir. Ancak Meandros'un börülcesi çok başarılı. Tam karar pişmiş ve tadı çok dengeli. Yeşil zeytin , ceviz ve zeytinyağı ile birlikte sunulan beyaz peynir harikaydı. Fava da güzel pişmiş , hafif tatlı lezzeti ve kıvamı ile beğenildi. Cevizle birlikte sunulan kırmızı biber salatası da gayet başarılıydı. Kısacası mezelerin tümü tam not aldı ancak beyaz peynirin tadı akılda kaldı.
Balık kokoreç köfte şeklinde geldi. Çok iyi pişmiş ve lezzeti çok zengindi. İçindeki baharatlar balığın lezzetine büyük bir derinlik kazandırmış.
Mezelerle birlikte başlayan müzik giderek hızlandı ve bir süre sonra bakıldığında Meandros'ta masasında oturan kimseyi göremiyorduk. Akabinde balığımız fırında mezgit geldi. Gerek lezzeti , gerekse içindeki balık miktarı takdir edildi.
Gecenin ilerleyen saatlerinde eğlence zirvede , herkes sahnede. Müzisyenler de keyif içinde. Klasik Türk müziği , sirtaki , Yunan melodileri...Bildiğiniz Ege işte. İsteyenlere sahnede sirtaki dersi ve anında uygulaması :)
Saat 12:30'da müzik sona erdi. Bu saatten sonra çaylar , kahveler içildi , sohbetler 1-2 saat daha devam etti.
Meandros gerek yemekleri , gerekse eğlenceli ortamı ile bizlere iyi bir gece alternatifi sunuyor. Burayı sadece restoran veya sadece eğlence mekanı olarak algılamak diğerine haksızlık olur. Hepsinin bir arada başarıyla bulunduğu bir mekan. Herkesin zaman zaman bu eğlenceyi yaşaması lazım.
Son söz : solistimiz Alpay'a bizleri yalnız bırakmadığı , yakın ilgisi ve keyifli sohbeti nedeniyle teşekkürü borç bilirim. Sağol Alpay ;)
Meandros
Kuleli Sokak No:28/A
GOP Ankara
Telefon : 312 - 327 33 55

3 yorum:

MMO dedi ki...

Biz de Meandros'u beğenmiştik.. :)Ama Komşu'yu sevmedim hiç. Hem mezeleri başarısız, hem de içeride bariz bir uğultu vardı. Komşu'nun yanındaki Kalender Zebra da eğlenceli. Aklında bulunsun. :)

evcimen dedi ki...

fix menu fiyatlari ve icerigi nedir? bir de alakart menu fiyatlari nasil? saygilar...

Oburcan dedi ki...

Faturayi ben odedim ama fiks menu fiyati limitsiz icki dahil 65 tl.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails