14 Nisan 2010 Çarşamba

KITCHENETTE - ANKARA

Kitchenette ile ilk tanışmamız İstanbul Kanyon'da olmuştu. Rahat ortamı , o zaman için farklı dekorasyonuyla hoşumuza da gitmişti hani. Ankara'da Filistin sokakta açılan Kitchenette'e gitmeyi uzun zamandır istemekle birlikte fırsat bulamamıştık. Soğuk kış günlerinin ardından ilkbaharın gelişi ve bazı günler havanın , nasıl derler mevsim normallerinin üzerine çıkmasıyla , coşku içinde bahçesine attık kendimizi. İçimizi ısıtan ilkbahar güneşine karşı sadece güneş gözlüklerimizle koruma yaptık , kalanı bizi ısıtacak.
Sezar salata benim en sevdiğim salatalardandır ancak kaliteli bir sezar salatayı bulmak anlayamadığım şekilde bir o kadar zordur. Salatanın hem de sezar salatanın iyi bir başlangıç olacağını düşünerek sipariş verdik. Görüntü gayet güzel ve doyurucu ancak lezzet için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu salatanın püf noktası sosu ve tıraşlanmış parmesan peynirinde. Peynire laf yok ancak sos olmamış. Bu sos fazla mayonezli , diğer lezzetleri maskelemiş. Peynir ise tek başına durumu kurtaramamış. Üzgünüm sezar!!!
Quesadilla telaffuzu zor bir kelime (İspanyolca aslının doğru telaffuzu "kesaˈðiʎa") ama bir o kadar lezzetli. En temel hali 2 mısır tortillası arasında erimiş peynir. Daha sonra değişik eklemelerle varyasyonları da olabiliyor. Mantar , sebzeler , et , tavuk ve sosis ilave edilerek yanında ekşi krema ve guacamole sos ile servis ediliyor. Kitchenette'in quesadilla'sı elde açma hamur ile yapılmış , ki bu mevcut şartlar içinde oldukça iyi sonuç vermiş. İçi peynir , mantar ve kırmızı biberli ; oldukça lezzetli. Sosu ve kreması ile başarılı bir quesadilla.
Kanyon tecrübemden pizza'nın başarılı olduğunu hatırlıyorum. Bu sebeple 4 peynirli pizza istedim. Zaten bence pizza denince peyniri bol olmalı. Peynirsiz pizza'yı kim sever ki??? Bu pizza harika. Peyniri bol ve en önemlisi rokfor. Rokfor girdiği her yemeğe inanılmaz bir zenginlik katıyor. Parmesanı da unutmayalım!!!
Güneşli güzel hava iştahımız açtı sanırım , tavuk kanatları istedik. Menüde yazdığına göre Louisiana sos içinde gelecek. Ancak sos miktarı hayal kırıklığı. Sosu az olunca beklenen lezzete ulaşamadı haliyle. Ancak kanatların iyi pişmediğini de söyleyebilirim. Zayıf bir tabak olmuş. Elma patates ve acılı sos güzel ancak yetmiyor.
Ortam süper , hava güzel ancak beklediğimiz lezzeti bulamadık. 4 tabaktan 2'si sınıfta kalır , 1'i zar zor geçer , 1'i pekiyi alır. Kitchenette'te tabaklar genelde 20 TL civarında , biz bu yemek için 84 TL ödedik. Tatmin olduk mu? Hayır...
Kitchenette
Filistin Sokak No:22
GOP Ankara
Telefon : 312 - 447 67 48-9

3 yorum:

Deniz dedi ki...

En iyi sezar salatayı yapan yer uzun süredir merak ettiğim birşey. Ayrıca buffalo wings çok yavan görünüyor, Num Num'ı tek geçerim!

Oburcan dedi ki...

Biz de açıkçası buffalo wings siparişi verirken Num Num'ın wings'ini düşünmüştük. Ancak sonuç hayal kırıklığı oldu!!!

Adsız dedi ki...

Kitchenette'de Caprice Burger güzel; burger severlere duyurulur. Bir de soğanlı ekmekleri çok lezizdi.

ShareThis

Related Posts with Thumbnails